5 نکته برای طبخ برنج به سالم ترین روش در هر وعده غذایی • تصویر از مجله زندگی


پختن برنج

برنج یکی از غذاهای اصلی ایرانیان است. ما در بیشتر وعده های غذایی خود برنج می خوریم و بدون برنج روی میز احساس می کنیم چیزی کم است. اگرچه عادت ما به مصرف این کربوهیدرات پر کالری چندان مفید نیست، اما کربوهیدرات ها سوخت اصلی بدن ما هستند. بنابراین با وجود کالری بالایی که دارد، استفاده از این ماده غذایی حتی در مقادیر کم می تواند انرژی بدن ما را تامین کند. باید بهترین روش پخت را بدانیم و برنج ایرانی را انتخاب کنیم تا غذایی که تهیه می کنیم به اندازه کافی خوشمزه و سیر کننده باشد. اگر می خواهید طرز پخت صحیح برنج را بدانید، با ما همراه باشید.

  1. انتخاب برنج

انواع برنج

در مرحله اول باید برنج اصل را تهیه کنید. برنج اصیل ایرانی را بهتر است از شمال کشور تهیه کنید. برنج های گیلان و مازندران از بهترین نمونه های برنج ایرانی هستند. از انواع برنج ایرانی که به عنوان بهترین نمونه این برند شناخته می شوند می توان به برنج هاشمی، برنج طارم دم سیاه، برنج گیلان صدری، برنج کاشت دم، شیرودی شمال و برنج علی کاظمی اشاره کرد. اگر می خواهید کیفیت برنج را بدانید باید یک بار آن را دم کنید، اما ما توانایی دم کردن همه برنج را نداریم، بنابراین بهترین کار این است که به دانه های برنج نگاه کنید. برنج اصیل و درجه یک ایرانی دارای دانه های کشیده و سفید است و لکه و زردی روی آن دیده نمی شود. قیمت برنج ایرانی درجه یک از برنج هندی و پاکستانی بیشتر است و کیفیت آن با برنج درجه دو و سه خارجی قابل مقایسه نیست. اگر به دنبال برنج با عطر زیاد و رستوران هستید، طارم دم سیاه بهترین گزینه ای است که می توانیم به شما پیشنهاد کنیم. این برنج به خوبی پخته و معطر است.

  1. برنج را بشویید

برنج را بشویید

پس از خرید برنج، باید آن را تمیز کنید. قبل از هر پخت، مقدار مورد نیاز خود را بردارید و برنج را کاملا تمیز کنید. برای حفظ بهتر برنج باید داخل کیسه برنج نمک بریزید یا از قرص برنج برای دفع حشرات استفاده کنید. پس از تمیز کردن برنج، آن را 2 تا 3 بار بشویید تا نمک و بقیه قرص های برنج کاملا شسته شوند و برنج کاملا تمیز شود. تمام سنگ ها و برنج آسیب دیده را بردارید. برنج سفید یکنواخت عالی است.

  1. برنج بپز

پختن برنج چندان پیچیده نیست، اما همه نمی توانند آن را خوب بپزند و آماده سرو کنند. برنج های مختلف روش های پخت متفاوتی دارند. برخی از برنج ها به آب کمتری نیاز دارند تا شل نشوند و برخی برعکس. می توانید از تکنیک دو مفصلی استفاده کنید. برنج را دو تا سه بار بشویید و یک یا دو قاشق چایخوری نمک بپاشید و بگذارید یک ربع به همین حالت بماند. انگشت اشاره خود را روی برنج قرار دهید و مطمئن شوید که آب روی برنج دقیقا به اندازه دو بند انگشت بالای برنج باشد و نه بیشتر. با این روش برنج شما دانه دار می شود. دانه های بلند برنج بسیار بهتر از دانه های کوتاه و شل هستند. اگر مهمان دارید حتما این روش را امتحان کنید و توجه داشته باشید که اگر احساس کردید برنج خیلی خشک شده نصف لیوان آب به آن اضافه کنید.

  1. برنج یا کیت آبکش شده

وقتی برنج را آبکش می‌کنید، برنج شما نرم‌تر و برنج کتا کمی پف‌تر می‌شود. انتخاب با شماست، اما برنج قهوه ای کالری و ارزش غذایی بالاتری دارد. برنج آبکش شده به دلیل شسته شدن آب برنج و ته نشین نشدن املاح مفید حاوی مواد مغذی کمتری است. توصیه می کنیم برای مصرف روزانه و در وعده های معمولی برنج را آبکش نکنید و از برنج قهوه ای استفاده کنید. برای آرد برنج می توانید استفاده کنید خرید روغن کنجد برای پخت و پز استفاده کنید. روغن کنجد یکی از انواع روغن های مناسب برای پخت و پز است که طعم و عطر خوبی به غذا می دهد. این روغن برای انواع سالاد مناسب است. اگر احساس می کنید برنج شما خشک شده است، از بخارپز استفاده کنید تا رطوبت بیشتری در ظرف بماند و برنج نرم و دیر پخت شود. شعله را کم کنید و مقدار کمی به تابه اضافه کنید تا برنج شما آرام آرام بپزد.

  1. نکاتی برای پخت برنج

اگر می خواهید برنج شما به ته دیگ بچسبد، بهتر است مقدار کمی یا به مقدار مناسب آب برنج بریزید و از قانون دو مفصل استفاده کنید. اگر احساس کردید برنج خشک شده کمی آب اضافه کنید و بگذارید برنج تمام شود و وقتی ته برنج خشک شد کمی روغن در اطراف قابلمه اضافه کنید تا برنج آرام آرام بپزد و از قابلمه به ته برسد. اگر برنج صافی درست می‌کنید، وقتی برنج را در صافی می‌گذارید، تابه را روی حرارت بگذارید و روغن را به آن اضافه کنید و دو دقیقه صبر کنید تا روغن داغ شود. کمی زردچوبه یا زعفران به روغن اضافه کنید و برنج را به ظرف اضافه کنید.

همیشه برنج خود را بچشید. وقتی آب برنج تمام شد یا آن را آبکشی کردید، برنج را میل کنید تا اگر بدون نمک بود، نمک را به ماهیتابه با روغن اضافه کنید. اگر احساس کردید برنج شور است، از برس سیب زمینی برای حذف نمک اضافی استفاده کنید. سیب زمینی می تواند طعم شور را از خورش ها و برات ها گرفته و طعمی متعادل ایجاد کند.

ترجیحاً برنج را برش دهید تا از ارزش غذایی آن بهره مند شوید و فقط یک غذای سیرکننده که باعث چاقی می شود نخورید. اگر به سلامتی خود اهمیت می دهید، همیشه سالاد را با وعده غذایی اصلی میل کنید. سالاد می تواند ترکیبات مفیدی را به بدن شما اضافه کند و همچنین از پرخوری جلوگیری می کند.

نویسنده: سارا اقبالی



مجله ازدواج