
بروزرسانی: 03 تیر 1404
20 حدیث از امام حسین علیه السلام + احادیث بسیار از حضرت سیدالشهدا علیه السلام • تصویر مجله زندگی
حدیث 5:
امام حسین (علیه السلام) فرمود: «همه مؤمنان و مؤمنان از اولیاء آنها هستند، پس خداوند امر به معروف و نهی از منکر را آغاز می کند، وظیفه من بر عالم است که اگر به صلاح واجبات امر و اقامه کنی، حاکمان هستند. سخت و دشوار، و آن این است که امر به معروف و نهی از منکر، دعای اسلام با رد ظالمان و مخالفت ظالم است...
بحارالانوار، جلد ۷۸، صفحه ۱۱۸
مجله ازدواج
حدیث 4:
امام حسین (ع): هیچ کس در روز قیامت در امان نیست مگر اینکه من در دنیا از خدا پروا کنم.
———————————————
حدیث 20:
امام حسین علیه السلام: از ظلم و ستم من نترس، جز خدا به یاری خدا نیازی نیست.
———————————————
حدیث 16:
امام حسین (علیه السلام): اگر مردمی خدا را با خشنودی عبادت کردند، بازرگانان را بپرستید، و اگر مردمی خدا را عبادت کردند، بندگان را بپرستید، و اگر مردمی خدا را با شکر عبادت کردند، آزادگان را بپرستید و او بهترین فرقه هاست. .
هر که خشم خدا را برای جلب رضایت مردم برانگیزد، خداوند او را به مردم واگذار خواهد کرد.
حدیث 3:
امام حسین (علیه السلام): افلحه اهل اشتروة، بیماری خلقت، با غضب خلقت.
اگر دنیا را گرانبها بدانند سراى آخرت گرانبهاتر و والاتر است. و اگر بدن انسان برای مرگ آفریده شده است، به خدا قسم بهتر است که انسان را با شمشیر بکشند (شهادت). و اگر رزق موجودات تقسیم و معین شود، زیباتر و نیکوتر است که انسان در جستجوی رزق و روزی خود کمتر حریص باشد. اگر جمع كردن كالا رها كردن آن است، چرا انسان آزاده نسبت به آنچه كه بايد بماند بخيل است؟
بحارالانوار، جلد 78، صفحه 120
———————————————
حدیث 19:
امام حسین (ع): من رضایت مردم را به خشم خدا و قدرت خدا بر مردم می طلبم.
چه بلایی سرت اومده؟ و اونی که تو رو داره چیکار نمیکنه؟ هر که غیر تو را دوست داشته باشد و به آن راضی باشد قطعا باخت.
وفات خوارزمی، جلد 1، ص. 239
درست است که من مرگ را خوشبختی نمی دانم و زندگی با بدکاران را بدبختی نمی دانم.
———————————————
برخی خدا را از روی طمع عبادت می کنند، این عبادت سودجویان است، و برخی از ترس، خدا را می پرستند، این عبادت بندگان است، و برخی خدا را از روی شکر می پرستند، آن عبادت آزادگان و بهترین عبادت است.
تحف العقول، ص 138. 238
بحارالانوار، جلد ۷۸، صفحه ۱۱۷
بحارالانوار، جلد 78، صفحه 126
———————————————
حدیث 6:
امام حسین علیه السلام: ای مردم، رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: من قاضی السلاطین هستم، حرام خداست و نیازی به انجام کاری بر خلاف سنت رسول الله نیست. به بندگان خدا با گناه و تجاوز عمل می کند، اما با عمل و گفتار در برابر آنها تغییر نمی کند، ورود در آنها بر خدا صحیح است.
تحف العقول، ص 138. 245
بحارالانوار، جلد 45، ص 138. 51
———————————————
———————————————
حدیث 2:
امام حسین علیه السلام: در مورد من چه فکر کردی؟ و ما که دلتنگ من و تو هستیم؟ خوابم برد نگران نباش
پروردگارا، تو می دانی که آنچه ما انجام دادیم، نه برای رقابت بر سر شهرت و مقام و نه برای باطل و بیهودگی های دنیا، بلکه برای ارائه نشانه های راه دینت و اصلاح (مفاسد) در شهرهای تو بود. تا بندگان مظلوم تو در امان و آسایش باشند و به دستورات تو عمل کنند.
احادیث غنی از امام حسین (علیه السلام)
حدیث 7:
امام حسین علیه السلام: مردم بندگان دنیا هستند و اهل الدین لک علی اجدادشان هستند و ما در زندگیشان به آنها احاطه داریم پس بلاها بر آنها احاطه شده است.
بحارالانوار، جلد 78، صفحه 121
امام حسین علیه السلام فقط یک مرد لاغیرک الظهور ما لیس لک، اگر چه باشد؟ اصلا چرا برای یدالیک دلیل می خواهی؟ و حتی پس از ارائه پیشنهاد چه زمانی به دست شما می رسد؟ آمیت عین لا تراک علیها رقیب...
چگونه می توان به چیزی که خودش در وجودش به شما نیاز دارد دلیل وجودی داد؟ آیا چیزی آشکارتر از شما وجود دارد که وسیله آشکارسازی خود باشید؟ چه کسی را پنهان می کنید تا به دلیلی برای اشاره به شما نیاز داشته باشید؟ و چه زمانی دور می مانید تا آثارتان راه رسیدن به شما باشد؟ کور باد آن چشمی که تو را ناظر و نگهبان خود نبیند.
ای مردم! رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: هر که حاکم ظالمی را ببیند که حرام خدا را حلال می کند، عهد الهی را زیر پا می گذارد و با سنت و احکام رسول خدا مخالفت می کند و راه گناه و معصیت و ظلم و دشمنی را در پیش می گیرد. بندگان خدا عمل کنید، اما نه با عمل و نه با گفتار مخالفت نکنید، برای خداست که آن را در جای خود و در جایگاه این سلطان ظالم قرار دهد.
———————————————
حدیث 11:
امام حسین (ع): و تو بزرگترین مصیبت شدگانی که خانه های علما بر من چیره شدند. اختلاف من در سنت بعد از البینه روشن است و اگر بر بدی شکیبایی می کردم و یاری در ذات خدا را تحمل می کردم، کار خدا برطرف می شد و خشم من برطرف می شد و به سوی شما باز می گشت. از تاریکی نهراسید، عزت من از آن شماست، و امور خدا را به دست آنها پذیرفتم، آنها با بی اعتمادی رفتار می کنند و در شهوات سرگردان خواهند بود. تسلط من بر این خروج من از مرگ است و تحسین من از زندگی جاودان جدایی من است...
———————————————
وای بر شما ای پیروان ابی سفیان، اگر دین ندارید و از قیامت و روز قیامت نمی ترسید، لااقل در این دنیا آزاده و جوانمرد باشید.
———————————————
———————————————
حدیث 15:
امام حسین علیه السلام: ای شیعیان ابی سفیان، اگر از من نمی ترسید، از بازگشت مردگان نترسید.
کسی که می خواهد از راه گناه به مقصدی برسد دیرتر به آرزوی خود می رسد و زودتر گرفتار چیزی می شود که از آن می ترسد.
———————————————
حدیث 13:
امام حسین علیه السلام : و اگر نه منکر و نه منکر و نه فساد و ستمگر انفاق کنم، بلکه برای اصلاح امت جدی انفاق کنم، خدا بر او و خاندانش رحمت کند، می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم. و اسیر جدی و ابی علی بن ابیطالب علیه السلام.
خداوند متعال می فرماید: «با این باور که زن و مرد با هم دوست هستند، امر به معروف و نهی از منکر می کنند. خداوند ابتدا امر به معروف و نهی از منکر را به عنوان یک فریضه از جانب خود ذکر کرده است، زیرا آگاه است که در صورت انجام این فریضه، سایر وظایف هرکس اعم از سخت و آسان انجام می شود، زیرا امر به معروف و نهی از منکر و دعوت می کند. برای اسلام و احیای حقوق مظلوم و مخالفت با ظالمان...
———————————————
بحارالانوار، جلد 44، ص 138. 329
بحارالانوار، جلد ۷۸، صفحه ۱۱۶
بحارالانوار، جلد 44، ص 138. 192
مصیبت و گرفتاری شما از همه مردم بیشتر است، زیرا رتبه و مقام دانشمندان - اگر می دانید (یا لایق آن می دانید) - از شما سلب شده است و این بلاها ناشی از زوال امور و اجرای تصمیمات است. باید در دست علمای کلامی باشد که معتقد به حلال و حرام خداوند هستند. اما آن مقام و آن شأن از شما سلب شده است، زیرا شما با وجود دلایل روشن و آشکار از حقیقت کناره گیری کرده اید و با سنت پیامبر مخالفت کرده اید. اگر شکیبایی می کردی و در برابر آزار و اذیت ایستادگی می کردی و در راه خدا رنج می کشیدی، امور الهی در دست تو بود و منشأ و مرجع آنها بودی. ولى منصب تو را بدخواهان در دست گرفتى و امور الهى را به دست آنان سپردى، در حالى كه به گمان عمل مى كنند و شهوات را پيشه خود ساخته اند. و آنچه در این موارد باعث قدرت بدکاران شد فرار شما از مرگ و لذت بردن شما از این زندگی ناپایدار است...
حدیث 17:
امام حسین علیه السلام: و بدان که حاجت مردم از من است، درود خدا بر تو باد.
بحارالانوار، جلد 44، صفحه 374
دعای عرفه، بحار الانوار، جلد ۹۸، صفحه ۲۲۶
ای مردم، از این مذمت هایی که خداوند به علمای یهود برای نصیحت دوستانش فرمود، عبرت بگیرید، آنجا که می فرماید:
چرا علما و روحانیون آنها (یهودیان) را از گفتن بد سخنان باز نداشتند؟ و او گفت:
«آن گروه از بنی اسرائیل که کفر ورزیدند (به قول داوود و عیسی بن مریم) ملعون شدند، تا آنجا که می فرماید: «چه ناپسند می کردند». از این رو خداوند آنان را سرزنش کرد که مفاسد و اعمال خلاف شرع ستمگرانی را که پیش از آنان بودند دیدند و جلوی آنان را نگرفتند، زیرا نسبت به آنچه از سوی ظالمان به آنان داده شده بود طمع داشتند و از عواقب آن می ترسیدند و اعتراض می کردند. فرمود: «از مردم نترسید، از من بترسید» و نیز گفت: «با این باور که زن و مرد با هم دوست هستند، امر به معروف و نهی از منکر می کنند.
هیچ کس در روز قیامت در امان نیست مگر اینکه در دنیا ترس از خدا باشد.
حدیث 12:
امام حسین علیه السلام: به خدا سوگند، تو می دانی که ما برای سلطان رقیب نیستیم و من گدا نیستم. .
تحف العقول، ص237
دعای عرفه، بحارالانوار، جلد 98، صفحه 228
———————————————
———————————————
حدیث 10:
امام حسین علیه السلام : زیرا مرگی جز سعادت و زندگی با ستمگران نیست مگر با ما .
آگاه باشید که یکی از نعمت های خداوند بر شما این است که مردم به شما نیاز دارند، پس از بازگشت آن نعمت ها و رفتن به جای دیگر منزجر نباشید.
کسانی که رضایت خلقت را به قیمت خشم خالق می خرند رستگار نمی شوند.
———————————————
تحف العقول، ص 138. 239
———————————————
حدیث 18:
امام حسین علیه السلام: ای مردم آنچه را که خداوند به اولیای من در مورد حمد و ثنای شیطانی احبار فرمود، ایمان بیاورید که فرمود: اگر آنها نبودند، پروردگار و الاحبار آنها را از گفتن آنها باز می دارد. گناهکار بود و گفت: لعنت کن بر کسانی که به من ایمان نمی آورند، بنی اسرائیل - بنی اسرائیل - به خاطر ما این کار را می کنند و فقط خشم خدا بر آنهاست، زیرا آنها همان کسانی هستند که به من ایمان می آورند. تاریکی میان آنها، شرارت و فساد از من بیاید.
و گفت: مردان و زنان مؤمن از آنها اولیاء هستند.
حدیث 1:
از ظلم به کسی که جز خدا یاوری ندارد نترس.
درست است که بیهوده حرکت نکردم، گردن شکن، ظالم و ظالم، بلکه برای اصلاح امت جدم محمد (ص) حرکت کردم و می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم. من باید به شیوه جدم محمد (ص) و پدرم علی بن ابی مانند سالک رفتار کنم.
مردم بنده دنیا هستند و دین روکشی است که وسایل زندگی را می دهد، از آن حرف می زنند، اما وقتی زمان امتحان فرا می رسد، دینداران کمیاب می شوند.
وفات خوارزمی، جلد 1، ص. 234
———————————————
حدیث 8:
امام حسین (ع): من سعی می کنم خدا را نافرمانی کنم، اما در طلب شکست می خورم و در انذار عجله می کنم.
حدیث 14:
امام حسین علیه السلام می فرماید: اگر دنیا را انفاق کردی، ثواب خدای متعال است و اگر عمرت را انفاق کنی، کسی را با شمشیر بکش برای خدا بهترین است. خسیس
آیا نمی بینی که با حق برخورد نمی شود و هیچ کس دروغ را نهی نمی کند، پس مؤمن می خواهد خدا را در حالی که بر حق است ملاقات کند.
———————————————
حدیث 9:
امام حسین (علیه السلام): آیا نمی دانی که حق به دنبال آن نیست و دروغ مانع آن نمی شود، زیرا آرزوی مؤمن برای لقای خدا صالح است.
تحف العقول، ص237
بحارالانوار، جلد ۷۸، صفحه ۱۱۷