10 علت شایع کمردرد در دوران بارداری • تصویر از مجله Life

تراز طبیعی ستون فقرات با انحنای بیشتر و کج شدن به جلو لگن مختل می شود و باعث عدم تعادل در طول و قدرت عضلات می شود. بنابراین ممکن است عضلات پشت و شکم بیش از حد کشیده یا ضعیف شوند و عضلات بالای کمر و سینه نیز سفت و کوتاه شوند و این عدم تعادل در وضعیت عضلات منجر به درد کمر شود.

استرس و تنش عاطفی

تغییرات هورمونی جزء جدایی ناپذیر بارداری است و یکی از عواملی است که در آماده سازی بدن برای زایمان نقش حیاتی دارد. یکی از هورمون های مرتبط با کمردرد در دوران بارداری، هورمون ریلکسین است. رلاکسین یک هورمون پروتئینی است که توسط تخمدان ها و جفت تولید می شود و رباط ها و مفاصل ناحیه لگن را شل می کند تا بدن برای زایمان آماده شود. این هورمون عمدتاً با تأثیر بر عضلات و رباط‌های ناحیه لگن، به جنین اجازه می‌دهد تا فضای کافی برای رشد داشته باشد و در طول زایمان طبیعی از کانال زایمان عبور کند.

این انحنای بیش از حد پشت می تواند هم ترازی طبیعی ستون فقرات را مختل کند و منجر به بی ثباتی عضلات و افزایش فشار روی نواحی خاص شود. در نتیجه، عضلات کمر سریعتر از حد معمول خسته می شوند و از تحمل فشار و کار بیشتر دچار درد و ناراحتی می شوند. علاوه بر این، تغییر یا جابجایی مرکز ثقل بدن به جلو منجر به متمایل شدن نواحی بالای پشت بدن برای جبران آن به عقب می‌شود و باعث فشار مضاعف بر روی عضلات پشت بدن می‌شود. بدن

اسپاسم عضلات شکم یا دیاستاز شکمی

در دوران بارداری، به دلیل رشد شکم مادر، مرکز ثقل بدن به سمت جلو متمایل می شود که باعث تغییر تراز ستون فقرات می شود. تغییر تراز ستون فقرات فشار اضافی بر عضلات پشت و ساختار اسکلتی بدن وارد می کند. علاوه بر این، اضافه وزن و چاقی حتی می‌تواند منجر به تغییر وضعیت یا قرار گرفتن نادرست اعضای بدن و اندام‌های مختلف مانند حالت چرخش شود که می‌تواند کمردرد مادر را تشدید کند.

تغییرات هورمونی

فاصله گرفتن از عضلات شکم می تواند تنه و دیواره شکم را ضعیف کند و منجر به ثبات و حمایت کمتر عضلات شکم نسبت به ستون فقرات شود. این امر عضلات پشت و پشت را تحت فشار مضاعف قرار می دهد تا ضعف عضلات شکم برای حمایت از ستون فقرات جبران شود و در نهایت این افزایش فشار بر روی عضلات پشت می تواند احتمال کمردرد در دوران بارداری را افزایش دهد.

کشش و انبساط رباط ها

داشتن یک سبک زندگی سالم، فعالیت بدنی و تحرک در دوران بارداری برای سلامت کلی بدن ضروری است. عدم تحرک و ورزش نیز می تواند عضلات کمر و کمر را ضعیف کرده و باعث تشدید کمردرد شود. بنابراین تقویت عضلات پشت و کمر با انجام تمرینات منظم زیر نظر پزشک متخصص می تواند به بهبود وضعیت بدن و کاهش درد و ناراحتی کمک کند.

تغییرات فیزیکی مرتبط با بارداری، از جمله تغییر در توزیع وزن، رشد یا بزرگ شدن شکم و تغییر در مرکز ثقل بدن، همگی می توانند بر موقعیت اندام ها و اندام های مختلف بدن و همچنین مکانیک بدن تأثیر بگذارند. با رشد شکم و رشد جنین، بدن با انحنای ستون فقرات و کج کردن لگن به جلو، خود را با شرایط سازگار می کند. این تغییر در وضعیت و وضعیت اندام های مختلف بدن می تواند منجر به فشار مضاعف بر عضلات و رباط های کمر و در نهایت باعث ایجاد کمردرد شود.

ورزش در دوران بارداری یکی از عواملی است که به حفظ انعطاف بدن، بهبود گردش خون و کاهش عدم تعادل و بی ثباتی عضلات کمک می کند. با تقویت عضلات مرکزی بدن به ویژه عضلات شکم و پشت با کمک ورزش، این عضلات حمایت بهتری از ستون فقرات می کنند و کمردرد در دوران بارداری نیز کاهش می یابد. اما توجه داشته باشید که در دوران بارداری فقط باید ورزش های ایمن و مناسب انجام دهید و از فعالیت های شدید یا ورزش هایی که فشار بیش از حد به کمر شما وارد می کند خودداری کنید.

نتیجه

کشش و گشاد شدن رباط ها در دوران بارداری

عدم تحرک و ورزش در دوران بارداری

با بزرگ شدن رحم در دوران بارداری، رباط های متصل به آن به طور طبیعی منبسط و کشیده می شوند تا رحم بتواند جنین در حال رشد را در خود جای دهد. بنابراین، رباط‌های گردی که رحم را به دیواره‌های لگن متصل می‌کنند و به‌ویژه رباط‌های خاجی رحم که به پشت رحم متصل هستند، در این کشش و انبساط نقش دارند. کشش این رباط ها می تواند باعث کمردرد و ناراحتی شود.

درد سیاتیک به درد عصبی اطلاق می شود که در طول مسیر عصب سیاتیک حرکت می کند و این عصب از قسمت پایین کمر تا باسن و از لگن به هر دو ساق پا امتداد می یابد. در دوران بارداری، رحم در حال رشد به عصب سیاتیک فشار وارد می کند یا باعث می شود ساختارهای مجاور ملتهب شوند که باعث تحریک عصب و درد عصب سیاتیک می شود. فشردگی و فشار اعصاب می تواند باعث ایجاد دردهای تیز شود که عمدتاً در ناحیه کمر احساس می شود و به لگن یا پاها می رسد. علاوه بر این، درد سیاتیک ممکن است با گزگز یا بی حسی در نواحی آسیب دیده همراه باشد. بنابراین درد سیاتیک می تواند یکی از دلایل اصلی کمردرد و ناراحتی در دوران بارداری باشد.

وضعیت یا وضعیت نامناسب اعضای و اندام های مختلف بدن

اکثر زنان در دوران بارداری دارند كمر درد عوامل زیادی می توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند. تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی که در دوران بارداری در بدن رخ می دهد می تواند بر ساختارهای مختلف بدن از جمله کمر فشار وارد کند و حتی منجر به زانو درد و درد لگن تبدیل شود

افزایش وزن یکی از اثرات مورد انتظار و کاملا طبیعی بارداری است، زیرا جنین رشد می کند و بدن به طور طبیعی برای زایمان آماده می شود. با وجود این، چاقی و اضافه وزن باعث ایجاد فشار مضاعف در مرکز بدن، به ویژه بر روی کمر می شود. ستون فقرات در ناحیه کمر بیشتر وزن بدن را تحمل می کند که منجر به فشار بیشتر بر این ناحیه در دوران بارداری می شود. افزایش فشار ناشی از چاقی و اضافه وزن به کمر در دوران بارداری می تواند منجر به عدم تعادل عضلانی و فشار مضاعف بر دیسک های بین مهره ای شود که همه اینها می تواند منجر به کمردرد در زنان باردار شود.

در دوران بارداری، وضعیت بدن برای تطبیق بهتر موقعیت جنین در حال رشد، دستخوش تغییرات قابل توجه و قابل توجهی می شود. بزرگ شدن رحم محتویات شکم را به سمت جلو می راند که باعث افزایش انحنای طبیعی پشت مادر می شود که در حوزه پزشکی به آن افسردگی کمر یا لوردوز می گویند. این تغییر در وضعیت بدن یک سازگاری طبیعی برای تراز و متعادل کردن وزن شکم در حال رشد ایجاد می کند که در عین حال می تواند باعث فشار مضاعف بر روی عضلات و رباط های کمر شود.

اصطلاح دیاستاز شکمی به جدا شدن ماهیچه های شکم اشاره دارد و زمانی اتفاق می افتد که عضلات شکم، به ویژه ماهیچه های دیواره جلوی شکم (خارجی ترین عضلات شکم) از هم جدا شده و در امتداد خط وسط از هم فاصله بگیرند. این عارضه یکی از تغییرات رایج در دوران بارداری است که در اثر کشش و نازک شدن بافت همبند بین عضلات و به منظور قرار گرفتن رحم در حال رشد ایجاد می شود.

بنابراین داشتن آگاهی و شناخت قبلی از علل شایع کمردرد در دوران بارداری می تواند نقش موثر و مهمی در کنترل بهتر این بیماری و تسکین درد و ناراحتی ناشی از این عوارض داشته باشد. در طول این مقاله، مهم‌ترین دلایلی را که به کمردرد در دوران بارداری کمک می‌کنند، بررسی می‌کنیم و تجربیات سایر زنان باردار و چالش‌هایی که ممکن است در این دوران با آن‌ها روبرو شوید را با شما در میان می‌گذاریم.

بارداری دوران سختی است، چه از نظر جسمی و چه از نظر عاطفی، و استرس و فشار اضافی در این دوران می تواند منجر به افزایش مشکلات عضلانی شود. استرس عاطفی در دوران بارداری می تواند منجر به افزایش تنش و فشار عضلانی به خصوص در عضلات پشت، پشت و شانه شود. کشیدگی طولانی مدت یا مضاعف عضله می تواند باعث درد و سفتی در عضلات کمر شود. از طرفی استرس و تنش های عاطفی نیز بر الگوی خواب مادر تأثیر می گذارد و می تواند کمردرد را تشدید کند. کم خوابی یا کاهش کیفیت خواب نیز منجر به خستگی بیشتر عضلات می شود و یکی از عوامل تشدید کننده کمردرد خواهد بود. علاوه بر این موارد، تنش عضلانی باعث تغییراتی در وضعیت و مکانیک بدن می شود و این عامل نیز باعث کمردرد می شود.

عدم تحرک و ورزش

ورزش منظم و مناسب در دوران بارداری به حفظ انعطاف بدن، افزایش گردش خون و تقویت عضلات کمک می کند و با تقویت عضلات مرکزی بدن (عضلات پشت و شکم)، این عضلات می توانند ستون فقرات را بهتر حمایت کنند و در نتیجه فشار وارده ستون فقرات درد ناشی از آن در ستون فقرات و کمر را کاهش می دهد. حتما در دوران بارداری ورزش های کم استرس و ایمن انجام دهید و از ورزش های پر استرس و فعالیت هایی که کمر را درگیر می کند خودداری کنید.



مجله ازدواج

داشتن سبک زندگی سالم و حفظ فعالیت و تحرک در دوران بارداری برای سلامت مادر و سلامت کلی بدن ضروری است. بنابراین کم تحرکی و کم تحرکی از عواملی است که می تواند عضلات کمر را ضعیف کرده و منجر به کمردرد شود. داشتن تحرک خوب و ورزش منظم زیر نظر پزشک متخصص می تواند به تقویت عضلات کمر، بهبود وضعیت بدن و کاهش درد و ناراحتی کمک کند.

اگرچه وجود هورمون ریلکسین برای فرآیند زایمان ضروری است، اما این هورمون همچنین می تواند شلی و بی ثباتی مفاصل را به خصوص در ناحیه لگن افزایش دهد. در نهایت، بر روی تراز ستون فقرات تأثیر می گذارد و باعث فشار اضافی بر روی عضلات پشت و کمر می شود و باعث کمردرد می شود. این تغییرات هورمونی می تواند بر عضلات و رباط های متصل به ستون فقرات نیز تاثیر بگذارد و باعث فشار بیشتر بر ستون فقرات و افزایش احتمال درد و ناراحتی شود.

تغییر وضعیت بدن

دانستن علل شایع کمردرد در دوران بارداری می تواند به شما در تصمیم گیری صحیح در زمینه اقدامات مراقبتی و اتخاذ توصیه های پزشکی مناسب و راهکارهای موثر برای کاهش یا پیشگیری از کمردرد در این دوران کمک کند. بارداری.

اضافه وزن و چاقی

همانطور که قبلا ذکر شد، رباط ها در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در بدن شل و انعطاف پذیرتر می شوند. اگرچه این آرامش و افزایش انعطاف پذیری برای زایمان ضروری است، اما از سوی دیگر می تواند باعث بی ثباتی در ناحیه لگن شود. این امر بر روی تراز ستون فقرات تأثیر می گذارد و باعث فشار بیشتر بر روی عضلات و رباط های کمر و ایجاد کمردرد می شود.

درد سیاتیک