اگر می خواهید از توت های خشک سالم بهره مند شوید، بهتر است خودتان این کار را انجام دهید خشک انجام آن چندین روش برای خشک کردن توت وجود دارد. کیفیت، رنگ و بسیاری از خصوصیات توت خشک به روش خشک کردن بستگی دارد.
خشک کردن کامل توت ها در سایه و در مکانی خنک و تهویه شده. بهتر است از فن استفاده کنید.
برای مدتی (2 تا 4 روز) در معرض حرارت مستقیم خورشید قرار بگیرید. بعد از اینکه نیمه خشک شد آن را به سایه منتقل کنید.
خواص توت سفید خشک شده
- سرشار از فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی است
- منبع آهن، ویتامین C و کلسیم است
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری از سرطان
- حاوی مقادیر زیادی پروتئین است
- برای ورزشکاران و بدنسازان مفید است
- برای گیاهخواران مفید است
- در کاهش وزن موثر است
- سم زدایی
- کلسترول بد خون را کاهش می دهد
- ضد سرطان و بیماری قلبی
- سرشار از فیبر
- ملین
- کاهش اضطراب و عصبانیت
- داروی کم خونی
- پر از مواد مغذی
- مکمل های غذایی
- حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات، ویتامین ها، کاروتنوئیدها و ریز مغذی ها است
- افزایش حجم خون
- درمان فشار خون بالا
- درمان بیماری های زنانه
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- تقویت طحال و معده
- بهبود سلامت و زیبایی مو
- پیشگیری از تصلب شرایین
- تقویت انرژی کبد و کلیه
- طبیعتی گرم و مرطوب دارد
- بهترین شکر طبیعی و جایگزین مناسب شکر موجود در بازار
- درمان سرماخوردگی و بیماری های ریوی
چگونه توت سفید را در خانه خشک کنیم
خشک کردن انواع توت های سفید در مایکروویو
امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید توت خشک را با بهترین کیفیت تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. تجربیات شما در این زمینه خشک کردن توت با ما به اشتراک بگذارید
در صورت تمایل روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و توت های خشک را روی آن بمالید. سپس بشقاب را به مدت 8 تا 10 دقیقه در فر 150 قرار دهید.
رایج ترین و اساسی ترین روش خشک کردن میوه استفاده از آفتاب است. در این روش لازم است چند روز متوالی هوای آفتابی و صاف و بدون باد داشته باشیم. رطوبت هوا نیز مهم است. رطوبت هوا باید کمتر از 60 درصد باشد. در غیر این صورت فرآیند خشک شدن توت طولانی تر می شود و عواملی مانند گرد و غبار، حشرات و پرندگان ممکن است شما را آزار دهند و در نهایت کیفیت توت خشک کاهش یابد. اگر این شرایط برآورده نشد، می توانید از روش های دیگر خشک کردن توت ها استفاده کنید.
توت سیاه یکی از مغذی ترین میوه هاست. خشک کردن توت های سفید یکی از روش های نگهداری و استفاده از خواص آن در تمام فصول سال است. با این حال به یاد داشته باشید توت خشک این غذا واقعاً سالم است، اما نباید زیاد از آن بخورید. نحوه خشک کردن توت سفید را ادامه دهید طلایی در مجله ازدواج بمانید.
ابتدا فر را با دمای 70-80 درجه گرم کنید. ورق را در فر قرار دهید و هر نیم ساعت یکبار ورق را بچرخانید تا همه توت ها به طور یکنواخت خشک شوند.
در روش سنتی چون چندین روز طول می کشد تا توت ها رطوبت خود را از دست بدهند، باعث سیاه شدن توت ها می شود، بنابراین بهتر است کمی آبلیمو روی توت ها بریزید تا توت ها سیاه نشوند.
مزیت دیگر این روش این بود که بدون دخالت دست انسان به طور تمیز خشک می شد و به دلیل وجود خار، پرندگان و مورچه ها به سختی به آن نزدیک می شدند.
نحوه نگهداری توت های خشک
میوه های خشک را از فر خارج کرده و در ظرف شیشه ای بریزید. تا چند روز درب ظرف را نبندید تا رطوبت توت سفید کاملاً خارج شود. در همین حین میوه را از جایی به جای دیگر تکان دهید. بعد از چند روز درب ظرف را ببندید.
توت ها را در یک دست روی آن قرار دهید. سعی کنید آنها را روی هم قرار ندهید.
راه دیگر استفاده از دستگاه خشک کن میوه است که آب میوه را خیلی آرام، آهسته و در دمای بسیار پایین تبخیر می کند. دستگاه را روی میوه خشک یا روی 57 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. نوع دستگاه خشک کن میوه، حدود 14-24 ساعت طول می کشد تا توت ها خشک شوند. در این مدت میوه را چک کنید تا زیاد خشک نشود. بهتر است روی توت ها کمی آبلیمو بمالید تا تیره نشوند.
در فر خشک کنید
در این روش هوا به تمام نقاط قفسه می رسد و به طور یکنواخت خشک می شود. پس از خشک شدن، خارها را روی پارچه تکان دادند و توت ها را جدا کردند.
توت های مناسب برای خشک کردن رسیده و نرم هستند.
بهترین راه و بهترین شرایط برای نگهداری این غذای خوش طعم، گذاشتن آن در ظرف های مناسب و نگهداری در یخچال یا فریزر است.
خشک کردن توت ها به این روش حدود 1-3 ساعت طول می کشد.
روش باستانی خشک کردن توت سفید
یک پارچه نخی تمیز را در یک مکان آفتابی پهن کنید. می توانید پارچه را روی سینی یا تشک حصیری قرار دهید.
توت ها را قبل از خشک کردن بشویید. فقط خم و تمیز کنید و برگ ها و شاخه های بین آنها را بردارید.
در آفتاب خشک شود
برای جلوگیری از نشستن حشرات روی توت ها، توری را روی توت ها پهن کنید. توجه داشته باشید که مکانی که برای خشک کردن توت ها انتخاب می کنید نزدیک لانه مورچه نیست، زیرا در این صورت توت ها پر از مورچه خواهند بود.
در گذشته بوته های خار شتر را زیر درختان توت می گذاشتند. و چون توت روی خارها افتاد، هیچ آسیبی به توت نرسید و وسط آن گیر کرد.
یکی دیگر از راه های سریع خشک کردن توت ها، مایکروویو است. سیستم های خشک کردن مایکروویو به طور قابل توجهی زمان خشک شدن را بدون تأثیر منفی بر کیفیت محصول کاهش می دهد. می توانید توت خشک را در 3 دقیقه در مایکروویو آماده کنید.
خشک کردن توت های سفید در خشک کن میوه
توت ها را در سینی بچینید تا روی هم نباشند و کمی از هم فاصله داشته باشند.
اگر در خانه میوه خشک کن ندارید، خشک کردن در فر ممکن است یکی از بهترین روش ها برای این کار باشد. کف سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید تا بعد از خشک شدن توت ها به کف سینی نچسبند.