میوه های خشک را از فر خارج کرده و در ظرف شیشه ای بریزید. تا چند روز درب ظرف را نبندید تا رطوبت توت سفید کاملاً خارج شود. در همین حین میوه را از جایی به جای دیگر تکان دهید. بعد از چند روز درب ظرف را ببندید.
خشک کردن کامل توت ها در سایه و در مکانی خنک و تهویه شده. بهتر است از فن استفاده کنید.
ابتدا فر را با دمای 70-80 درجه گرم کنید. ورق را در فر قرار دهید و هر نیم ساعت یکبار ورق را بچرخانید تا همه توت ها به طور یکنواخت خشک شوند.
خواص توت سفید خشک شده
- سرشار از فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی است
- منبع آهن، ویتامین C و کلسیم است
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری از سرطان
- حاوی مقادیر زیادی پروتئین است
- برای ورزشکاران و بدنسازان مفید است
- برای گیاهخواران مفید است
- در کاهش وزن موثر است
- سم زدایی
- کلسترول بد خون را کاهش می دهد
- ضد سرطان و بیماری قلبی
- سرشار از فیبر
- ملین
- کاهش اضطراب و عصبانیت
- داروی کم خونی
- پر از مواد مغذی
- مکمل های غذایی
- حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات، ویتامین ها، کاروتنوئیدها و ریز مغذی ها است
- افزایش حجم خون
- درمان فشار خون بالا
- درمان بیماری های زنانه
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- تقویت طحال و معده
- بهبود سلامت و زیبایی مو
- پیشگیری از تصلب شرایین
- تقویت انرژی کبد و کلیه
- طبیعتی گرم و مرطوب دارد
- بهترین شکر طبیعی و جایگزین مناسب شکر موجود در بازار
- درمان سرماخوردگی و بیماری های ریوی
رایج ترین و اساسی ترین روش خشک کردن میوه استفاده از آفتاب است. در این روش لازم است چند روز متوالی هوای آفتابی و صاف و بدون باد داشته باشیم. رطوبت هوا نیز مهم است. رطوبت هوا باید کمتر از 60 درصد باشد. در غیر این صورت فرآیند خشک شدن توت طولانی تر می شود و عواملی مانند گرد و غبار، حشرات و پرندگان ممکن است شما را آزار دهند و در نهایت کیفیت توت خشک کاهش یابد. اگر این شرایط برآورده نشد، می توانید از روش های دیگر خشک کردن توت ها استفاده کنید.
بهترین راه و بهترین شرایط برای نگهداری این غذای خوش طعم، گذاشتن آن در ظرف های مناسب و نگهداری در یخچال یا فریزر است.
در گذشته بوته های خار شتر را زیر درختان توت می گذاشتند. و چون توت روی خارها افتاد، هیچ آسیبی به توت نرسید و وسط آن گیر کرد.
خشک کردن توت ها به این روش حدود 1-3 ساعت طول می کشد.
روش باستانی خشک کردن توت سفید
در این روش هوا به تمام نقاط قفسه می رسد و به طور یکنواخت خشک می شود. پس از خشک شدن، خارها را روی پارچه تکان دادند و توت ها را جدا کردند.
برای جلوگیری از نشستن حشرات روی توت ها، توری را روی توت ها پهن کنید. توجه داشته باشید که مکانی که برای خشک کردن توت ها انتخاب می کنید نزدیک لانه مورچه نیست، زیرا در این صورت توت ها پر از مورچه خواهند بود.
چگونه توت سفید را در خانه خشک کنیم
در صورت تمایل روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و توت های خشک را روی آن بمالید. سپس بشقاب را به مدت 8 تا 10 دقیقه در فر 150 قرار دهید.
توت ها را در یک دست روی آن قرار دهید. سعی کنید آنها را روی هم قرار ندهید.
امیدواریم با مطالعه این مطلب بتوانید توت خشک را با بهترین کیفیت تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. تجربیات شما در این زمینه خشک کردن توت با ما به اشتراک بگذارید