بهتر است بدانید که علاوه بر رنگآمیزی سریع، یکی دیگر از نشانههای وجود مواد شیمیایی مانند رنگدانهها و معطرها در چای، کدر شدن و تیره شدن چای دمشده پس از مدتی ماندن در فنجان است. اگر دقت کرده اید اکثر چای های خارجی این کار را می کنند، اما فقط چای باکیفیت ایرانی دم کنید و نیم ساعت بعد از دم کشیدن آن را تماشا کنید و خواهید دید که برخلاف چای خارجی، رنگ چای همچنان شفاف و زیباست.
اما جالب است بدانید که کیفیت همه چای ها یکسان نیست و عوامل زیادی بر کیفیت چای تاثیر می گذارد. یکی از سوالاتی که بسیاری از چای خورها دارند این است که چای ایرانی بهتر است یا خارجی؟ اگر شما هم کنجکاو هستید که پاسخ این سوال را بدانید و اینکه بهترین چای چه ویژگی هایی دارد، با ما همراه باشید.
خرید چای خالص ایرانی
این در حالی است که برخی از انواع چای خارجی که به چای پودر شده و چای سر مورچه نیز معروف است و به دلیل عدم آگاهی مورد استقبال عده ای قرار گرفته است، در واقع از مخلوطی از برگ های چای بی کیفیت و گاها کهنه تهیه می شود. سپس به پودر تبدیل شود. در مرحله بعد از این دمنوش ها گلوله هایی به نام سر مورچه در می آورند و در نهایت برای جبران کیفیت پایین رنگ، رنگ های مصنوعی و افزودنی های دیگری به این چای های خارجی اضافه می کنند.
خوشبختانه در شمال ایران و در لاهیجان که قطب تولید چای در کشور است، چون لاهیجان منطقه ای کوهستانی است، توجه چندانی به بهره برداری صنعتی نمی شود که منجر به تولید محصولات طبیعی و ارگانیک می شود. چای با کیفیت کاملاً عاری از سموم مضر شیمیایی. می توان گفت بوته های چای در هیچ جای دنیا از نظر ارگانیک بودن با بوته های چاری از مزارع شمال ایران قابل مقایسه نیستند.
استفاده از برگ های پایین در تولید چای خارجی
با توجه به مطالبی که در این مقاله توضیح داده شد، مشخص می شود که اکثر چای های خارجی با افزودن مواد شیمیایی مختلف مانند رنگدانه های مصنوعی، اسانس های مصنوعی، سموم شیمیایی و کودها تهیه شده و به دست مصرف کننده می رسد. توجه داشته باشید که در مورد چای باکیفیت ایرانی اینطور نیست زیرا طعم و رنگ چای با رنگ طبیعی موجود در برگ چای بدون هیچ دستکاری یکی است. امروز قیمت چای ایرانی مانند سایر محصولات با اعتراض و اعتصاب تجار و بازرگانان کشور افزایش یافته است. اما مای گیلا برای کمک به اقشار متوسط جامعه بهترین انواع چای ایرانی را با تخفیف روزانه و دریافت کمترین سود ممکن عرضه می کند.
برای اثبات وجود مواد رنگی مصنوعی در چای خارجی، بهتر است چای ایرانی و چای خارجی را دم کنید، خواهید دید که حداقل 10 دقیقه باید برای دم کردن چای ایرانی و رنگ مناسب آن بگذرد، در حالی که در چای خارجی. با تماس چای با آب داغ، رنگ آب را می بینیم و در مدت کوتاهی چای رنگی می شود که اصلا طبیعی نیست.
چای مرغوب و درجه یک ایرانی، محصولی 100 درصد خالص و فاقد رنگ مصنوعی است، در حالی که در بسیاری از چای های خارجی از انواع رنگ های شیمیایی، اسانس ها و طعم دهنده های مصنوعی استفاده می شود.
قبل از آن مقایسه چای ایرانی و چای خارجی بیایید صحبت کنیم، بهتر است کمی از ویژگی های چای ناب ایرانی بدانیم؛ چای ایرانی که محصولی از شمال کشور است به طور کلی در سه فصل بهار، تابستان و پاییز تولید و برداشت می شود که باعث تفاوت در چای برداشت می شود. محصولی که در فصل بهار برداشت می شود به نام چای بهار یا اولین چین شناخته می شود که بهترین و مرغوب ترین نوع چای است. به این دلایل، مشتریان بیشتری به دنبال آن هستند خرید چای ایرانی بهاره لاهیجان است و این نوع چای نسبت به سایر دمنوش های شمال طرفداران بیشتری دارد.
قیمت و خرید چای ایرانی از مای گیلا
مقایسه چای ایرانی و خارجی از نظر عطر و طعم
بیشتر دمنوش های خارجی با رایحه های ارل گری (ترنج)، هل، لیمو و … عرضه می شوند، بهتر است بدانید که این اسانس ها کاملا مصنوعی هستند و حتی بر طعم طبیعی چای تاثیر می گذارند. به همین دلیل است که افرادی که مدت هاست چای خارجی می نوشند، مخصوصا گونه ارل گری که حاوی اسانس ترنج (یک گیاه بومی آمریکا با عطر و طعمی شبیه ترنج) است، ممکن است فکر کنند چای ایرانی دارای خواص عجیب و غریبی است. طعم غیر معمول . این به این دلیل است که جوانههای چشایی آنها به طعمهای مصنوعی چای خارجی عادت میکنند، که میتواند باعث شود احساس کنند که چای باید همان طعم را داشته باشد، در حالی که واقعیت چیز دیگری است.
بنابراین برای مقایسه چای ایرانی و خارجی بهتر است یک بار چای بهاره ایرانی دم کرده و ویژگی های آن را با چای خارجی مقایسه کنید. در ادامه به بررسی چای های ایرانی و خارجی می پردازیم تا با دلایل قابل قبول نشان دهیم که کدام یک از این دو نوع چای بهتر است.
مقایسه چای ایرانی و خارجی از نظر رنگ چای
با توضیحاتی که در قسمت های قبل ارائه کردیم، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چرا تولید چای خارجی تا این حد بر روی استفاده از رنگدانه های مصنوعی و اسانس ها تمرکز دارد؟ یکی از دلایل این امر ممکن است عدم استفاده از برگ بوته های چای درجه یک و مرغوب در تولید اکثر چای های خارجی باشد.
چای ایرانی طعم اصیل یک چای طبیعی را دارد که بسته به نوع چای می تواند طیفی از طعم های ترش، تلخ، تند، خاکی و … باشد. جالب است بدانید طعم مبهم چای که به دلیل وجود ماده تیلافلاوین در برگ های گیاه چای است، نشان دهنده کیفیت و اصالت چای مرغوبی است که بسیاری از چای شناسان عاشق آن هستند.
تولید صنعتی چای و مصرف بی رویه کود و سموم کشاورزی
گیلا من (mygila.ir) زیرا یکی از فروشگاه های اینترنتی مواد غذایی ارگانیک (انواع چای لاهیجان، برنج شمالی، خشکبار و …) واقع در گیلان همواره با تهیه و ارسال این مواد غذایی ارگانیک و 100% طبیعی در سراسر کشور سعی در حفظ سلامت و تندرستی دارد. کشور. مردم عزیز ایران لطفا به من کمک کنید. ما آن را تضمین می کنیم چای مای گیلا نمونه ای از چای ارگانیک و کاملا طبیعی است.
از آنجایی که امروزه اکثر مردم به خرید اینترنتی می پردازند، تعدادی از معتبرترین فروشگاه های اینترنتی که چای اصیل ایرانی لاهیجان را به فروش می رسانند را به شما معرفی می کنیم:
- گیلا من
- لاهیجان چای
- عطر گیلان
- آقای چای
- و…
لازم به توضیح است که بهترین برگ های گیاه چای، برگ های بالایی گیاهان است که به آن چای سرگل نیز می گویند. چای تولید شده از این برگ ها از نظر عطر، طعم و رنگ جزو دمنوش های درجه یک و مرغوب می باشد. در اکثر دمنوش های ایرانی که از برگ های سرگل تهیه می شود، این برگ ها نیمه شکسته و درشت هستند تا اصالت و کیفیت چای را نشان دهند.
چای دومین نوشیدنی پرطرفدار در جهان محسوب می شود که در ایران نیز بسیار محبوب است. به همین دلیل بسیاری از کشورها، در صورت مساعدت آب و هوا، به تولید و صادرات چای مشغول هستند. آرژانتین، ایران، ژاپن، اندونزی، هند، سریلانکا، کنیا، چین، ترکیه و ویتنام از جمله کشورهای عمده تولیدکننده چای هستند.
در کشورهایی که تولید چای به صورت انبوه برای مقاصد تجاری و صادراتی انجام می شود، برای به دست آوردن محصولات بیشتر و برداشت مقدار زیادی برگ چای در منطقه خاصی از زمین، از کودها و مواد شیمیایی مختلف استفاده می شود. حتی در برخی موارد، گیاهان چای را می توان با مهندسی ژنتیک اصلاح و تراریخته کرد. اما همه این موارد در درازمدت سلامت انسان را به خطر می اندازد.
چای بهاره چون از برگ های جوان چای بهاره تهیه می شود، اصلا تلخ نیست و طعمی ملایم و مطبوع دارد، در عین حال بدون افزودن مواد افزودنی، رنگ خوب و عطر چای مطبوع و خالص دارد.
به طور کلی می توان به ویژگی های چای ایرانی مرغوب به شرح زیر اشاره کرد:
- رنده خوب و مناسب بعد از دم کشیدن
- گازدار بودن بدون تلخی
- عطر و طعم بسیار مطبوع
- ماندگاری بالا
روش دیگر برای نشان دادن وجود رنگ های غیر مجاز در چای، آزمایش آب سرد است. در این آزمایش وقتی چای در آب سرد ریخته میشود، اگر حاوی رنگدانههای شیمیایی نباشد، به مرور زمان آب را رنگ نمیکند، اما مطمئناً بارها دیدهاید که چایهای خارجی از جمله چای کیسهای حتی در آب سرد. کمی رنگ می دهند، هرچند چای مرغوب ایرانی در چنین شرایطی آب را رنگ نمی کند.