بهترین راه برای تمیز کردن دندان مصنوعی چیست؟
همه بچه ها مریض شده بودند و کارشان را شروع کرده بودند اما من هنوز مریض نشده بودم. یک خانم سالخورده با عصا با یک کیسه نایلونی حاوی تقریباً هفت تا هشت دندان مصنوعی وارد بخش شد. او گفت که تعداد زیادی دندان مصنوعی دارد، اما هیچ کدام از آنها به او نمی خورد و او آمده بود تا یک مجموعه دندان جدید بیاورد.
این موضوع کاملا به شما بستگی دارد. گاهی اوقات یک فرد می تواند تا ده سال به خوبی از پروتز استفاده کند، اما گاهی اوقات برخی از افراد باید ظرف یک یا دو سال پروتز خود را تعویض کنند. پروتز روی یک تخت استخوانی قرار می گیرد و این تخت ممکن است به دلایل مختلف خراب شود.
دندان های مصنوعی از ماده ای به نام اکریلیک ساخته می شوند. این اکریلیک ها در برابر مواد خاصی آسیب پذیر هستند بهترین راه برای تمیز کردن آن استفاده از پاک کننده های «آنزیمی» است اما از آنجایی که بیشتر افراد مسن به این مواد دسترسی ندارند، بهتر است از روش های دیگری برای تمیز کردن دندان مصنوعی استفاده کنید.
چسب های دندان مصنوعی دو نوع هستند. یک گروه با آب معمولی شسته می شوند و بر پایه ترکیبات گیاهی هستند که چسب های مناسب تری هستند. اما اگر از چسب هایی استفاده می کنید که با آب معمولی شسته نمی شوند، هنگام خرید حتما چسب پاک کن را خریداری کنید تا به راحتی تمیز شوند. بنابراین برای استفاده از چسب دندان مصنوعی حتما دو شرط را رعایت کنید: اول اینکه استفاده از این چسب ها را در زمان های مشخص محدود کنید و از استفاده مداوم آنها خودداری کنید. دوم: حتماً هر لایه چسب استفاده شده روی فرورفتگی را کاملاً تمیز کنید، سپس از یک لایه جدید استفاده کنید.
آیا باید رژیم غذایی خاصی با دندان مصنوعی داشته باشم؟
- برای استفاده بهتر از دندان مصنوعی به خصوص در ماه های اول استفاده از آن، بهتر است موارد زیر رعایت شود:
- لقمه های کوچک را انتخاب کنید تا مجبور نباشید از دندان های جلویی خود برای بریدن و گاز گرفتن استفاده کنید.
- غذا را از هر دو طرف بجوید تا دندان مصنوعی شما پایدارتر شود.
- غذاهای ترد و شکننده را ترجیح دهید تا بهتر توسط پروتز جویده شوند.
شکایت شما یک شکایت رایج است و بسیاری از افراد تجربه مشابه شما را دارند. این طبیعی است و دهان در مدت زمان کوتاهی با شرایط جدید سازگار می شود و میزان بزاق به حالت عادی برمی گردد.
خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی بیشتر این تغییرات استخوانی را تجربه می کنند و باید زودتر پروتز خود را عوض کنند. افراد معمولی می توانند تا پنج سال از یک مجموعه دندان استفاده کنند، اما در سال اول باید هر شش ماه یک بار و سپس سالی یک بار چکاپ دندان انجام دهند.
اگر شبانه دندان مصنوعی خود را در نیاورم چه اتفاقی می افتد؟
بهتر است روزی هشت ساعت دندان مصنوعی خود را از دهان خارج کنید. زیرا لثه ها و بافت های شما که در روز زیر پروتز قرار می گیرند، باید شب ها با هوای آزاد در تماس باشند و به اصطلاح استراحت کنند.
در مورد گروه های غذایی نیز باید گفت که از آنجایی که افراد استفاده کننده از دندان مصنوعی معمولا افراد مسن هستند، باید رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنند تا تمام بافت های بدن به خصوص بافت های دهان سالم بماند. اگر جزو این گروه از سالمندان هستید لطفا:
- مصرف پروتئین به خصوص گوشت سفید و ماهی را فراموش نکنید.
- مصرف کربوهیدرات هایی مانند نان و برنج را کاهش دهید.
- به یاد داشته باشید که شیر بنوشید و سایر محصولات لبنی مانند پنیر و ماست بخورید و ویتامین D و کلسیم بدن خود را تامین کنید.
- اگر خشکی دهان دارید، مقدار زیادی آب بنوشید. نوشیدن آب شما را از یبوست نجات می دهد. اگر از یبوست مزمن رنج می برید، علاوه بر مصرف آب فراوان، از نان سبوس دار، گلابی رسیده و سیب له شده استفاده کنید.
- برای تامین آهن بدن، مصرف جگر را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
یکی دیگر از روش های شستشوی شیمیایی استفاده از سرکه سفید است. یک قاشق غذاخوری سرکه سفید را در یک لیوان آب حل کنید و دندان خود را در آن قرار دهید. در این روش ضد عفونی شدن دندان ها و زشتی آن کاهش می یابد. هفته ای یک بار از روش های وایتکس یا سرکه استفاده کنید و در موارد دیگر از مسواک و صابون برای تمیز کردن دندان مصنوعی استفاده کنید.
چند سال می توانم از دندان مصنوعی خود استفاده کنم؟
با این حال، گاهی اوقات دندان در مراحل اولیه پوسیدگی یا ضربه تنها به دلیل عدم اعتقاد بیمار به درمان دندانپزشکی یا به دلیل نداشتن تمکن مالی از دهان خارج می شود و حتی بیمار در یک زمان کاملاً بی دندان است. جوان یا میانسال. به هر حال کسی که گرفتار مصیبت است قدر رفاه را می داند. شاید اگر در مقابل غم افراد بی دندان با استفاده از دندان مصنوعی نشسته اید، برای حفظ دندان و رعایت بهداشت تلاش بیشتری می شود. دهان و دندان انجام دهید.
در اینجا به برخی از سوالات رایج در مورد دندان مصنوعی پاسخ داده شده است.
افزایش بزاق دهان پس از گرفتن دندان مصنوعی
اگر دندان مصنوعی از دهان خارج نشود، میکروب های بی هوازی در آنجا رشد می کنند و باعث تخریب بافت های باقی مانده می شوند. همچنین بهتر است روزی یک بار با یک مسواک نرم لثه ها را ماساژ دهید تا جریان خون افزایش یابد. می توانید این ماساژ را با حوله داغ به مدت دو تا سه دقیقه انجام دهید تا بافت های تحت فشار لثه شل شده و فشار را از بین ببرید. همچنین روزی یک بار دهان خود را با آب و نمک بشویید.
اگر دندان مصنوعی خود را تمیز نکنم چه اتفاقی می افتد؟
آره. اگر فردی هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن با دندان مصنوعی خود مشکل داشته باشد، می تواند از این چسب ها استفاده کند، اما مجاز به استفاده دائم از آنها نیست.
بهترین چسب ها کدامند؟
باقیمانده مواد غذایی زیر دندان مصنوعی و تمیز نکردن آن باعث ایجاد بوی بد در دهان و دندان مصنوعی می شود. از طرفی ذرات غذا و میکروب ها به منافذ میکروسکوپی دندان های مصنوعی نفوذ کرده و باعث التهاب مخاط دهان و لثه ها می شوند و گاهی باعث ایجاد شرایط آلرژیک جدی می شوند.
استفاده از چسب های دندان مصنوعی
یادم می آید که معلمم به من گفت: «تمرکز کن. فکر کنم مریض شدید…» و واقعاً راست میگفت، خوشحال کردن این خانم با دندانهای مصنوعیاش خیلی سخت بود.
زمانی که دانشجو بودم برای هر درس باید چند بیمار را می دیدیم و کار را تحویل می دادیم. آموزش کامل دندان مصنوعی یا ساخت «دندان دست» نیز از این قاعده مستثنی نبود. هر یک از دانش آموزان باید بیمار شده باشد و در پایان ترم او را با دندان های براق، تمیز و راحت به خانه فرستادند.
اگر از دندان مصنوعی استفاده می کنید، بهتر است ابتدا حداقل یک بار در روز دندان های خود را با یک مسواک نسبتا نرم مسواک بزنید. بهتر است این کار را روی ظرفی پر از آب انجام دهید تا در صورت رها شدن از دست، پروتز نشکند. می توانید از وایتکس برای ضدعفونی کردن دندان مصنوعی استفاده کنید. وایتکس یا سفید کننده خانگی که ماده موثره آن هیپوکلریت سدیم است، انتخاب مناسبی برای تمیز کردن دندان های مصنوعی است. یک قاشق غذاخوری سفید کننده را در یک لیوان آب حل کرده و با یک مسواک نرم و صابون آنتی باکتریال بشویید. پس از شستن، دندان مصنوعی را به مدت 30-15 دقیقه در آب خالص قرار دهید تا بوی وایتکس از بین برود.
حقیقت این است که هر چیزی طبیعی خوب است. حتی دندان ها! اما گاهی اوقات اجتناب از ساخت دندان مصنوعی غیرممکن است. دیر یا زود به دلایل مختلف دندان ها پس از گذراندن مراحل مختلف پرکردن و درمان ریشه دچار پوسیدگی شده و به ورطه نابودی سقوط می کنند.