حالا نان یا سیب زمینی را کف ماهیتابه گذاشته، یک لایه برنج و یک لایه از مواد بریزید و بگذارید یک ساعت و نیم دم بکشد.
نکات مهم در تهیه لوبیا نذری
میران، مواد غذای نذری: خورش سبزی (برای 100 نفر)
عدس 2 کیلو و نیم
1 و نیم کیلوگرم نخود
لوبیا چیتی 250 گرم
پیاز 5 کیلو
2 کیلو سیر
15 تا 20 کیلوگرم سبزیجات
لوبیا سبز 5 تا 7 کیلوگرم
مرغ بدون پوست 150 گرم برای هر نفر (35 کیلو در هر 100 نفر)
پیاز متوسط ۶ تا ۷ کیلو
رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ کیلو
زرشک حدود 2 کیلو
در هر 150 گرم زرشک 1 قاشق غذاخوری شکر
زعفران 1 مثقال
نمک و فلفل زردچوبه به میزان دلخواه
روغن مخصوص سرخ کردنی به میزان لازم
حدود 18 کیلو برنج
3 پوند روغن
وقتی ماهیچه ها پخته شدند نمک بزنید.
(تره 4 کیلو، چغندر 3 کیلو، شوید 2 و نیم کیلو، گشنیز 2 کیلو، شنبلیله نیم کیلو، جعفری 5 کیلو، اسفناج 3 کیلو)
مقداری آب داغ بریزید و درب قابلمه را ببندید تا گوشت و پیاز به آرامی با حرارت ملایم بپزند.
پخت چلو گوشت نذری حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان می برد.
اگر چربی گوشت کم است، کمی روغن اضافه کنید. بعد از تفت دادن کمی آب اضافه کنید تا بپزد.
در صورت لزوم آب جوش را کم کم اضافه کنید.
راهنمای تهیه مواد اولیه برای پیشنهادات آشپزی
سپس حبوبات را به گوشت اضافه کرده و با بقیه مواد تفت دهید. رب را اضافه کرده و تفت دهید.
پیاز 5 کیلوگرم
ابتدا پیاز را در تابه بریزید و با روغن کمی تفت دهید. وقتی رنگ پیاز کمی تغییر کرد، گوشت را به قطعات کوچک خرد کرده و به پیاز اضافه کنید.
در صورت نیاز روغن
در پایان زعفران و آبلیمو (طبق ذائقه) و نمک را به غذا اضافه کنید.
اگر قصد طبخ غذاهای نذری را دارید، باید بدانید که مثلاً برای 300 نفر قیمه یا عدس پلو به چه مقدار مواد نیاز دارید. سرآشپزهای ما راز این راز را می دانند. البته مقدار غذای ارائه شده برای 100 نفر برنامه ریزی شده است، بنابراین می توانید با توجه به تعداد افراد، آن را کم یا زیاد کنید.
5 تا 6 کیلو گردو
مرغ 20 کیلوگرم
نیم مثقال زعفران
4 کیلو پیاز رنده شده
بو 12 برگ می گذارد
رب انار با کیفیت 2-3 کیلو
شکر به میل 1 کیلو
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
مواد اولیه غذای میران نذری: غذای نذری (برای 100 نفر)
زردچوبه 100 گرم
گوشت 5 تا 7 کیلوگرم
ادویه ای که به لوبیا پلو طعم فوق العاده ای می دهد دارچین است. در صورت تمایل مواد را اضافه کنید.
طرز تهیه چلو گوشت نذری برای 100 نفر
طرز تهیه
ادویه ها را اضافه کنید سپس کمی آب بریزید تا مواد کاملا بپزند و در روغن استراحت کنند.
زعفران به میزان لازم
طرز تهیه
کمی روغن زیتون بریزید و زعفران و فلفل و زردچوبه را روی ماهیچه ها بمالید.
ابتدا پیاز را در کمی روغن تفت دهید سپس گوشت ماهیچه را اضافه کرده و تفت دهید.
عناصر
درب ظرف را بگذارید و ماهیچه را با آبی که از پیازها خارج می شود با حرارت ملایم بپزید.
پیاز 50 عدد
می توانید گوشت را چرخ کرده یا خرد کنید. توصیه می کنم گوشت را خرد کنید چون باعث می شود موادتان زیاد لعاب نکند و باقالی پلو سرخ نشود، گوشت هم در ظرف خودنمایی می کند.
مقدار مواد لازم برای حلوای مجلسی (برای 100 نفر)
ماهیچه ها را حرکت دهید و حرارت را زیاد کنید تا پیازها سرخ شوند.
15 کیلوگرم برنج
عدس 4 تا 4.5 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده 6 تا 7 کیلوگرم
کشمش 3 کیلوگرم
زعفران 1 مثقال
روغن 4 کیلوگرم
هل و دارچین به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
25 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
مواد اولیه غذای میران نذری: عدس پلو نذری (برای 100 نفر)
میران، مواد لازم برای ارائه غذا: صدف زرد (برای 100 نفر)
مواد لازم غذای میران نذری: خورش نذری فسنجان (برای 100 نفر)
نمک و فلفل به میزان لازم
لوبیا 1.5 کیلوگرم
هنگام سرو پیازهای سرخ شده را در کنار ماهیچه ها قرار دهید.
لپه 3 کیلوگرم
10 کیلوگرم گوشت چرخ کرده
سیب زمینی 7 کیلوگرم
روغن 4 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 2 کیلو و نیم
پیاز 5 کیلوگرم
آب لیمو به میزان لازم
زعفران 1 مثقال
هل و گلاب به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
50 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
گوسفند 8 کیلوگرم
لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی 2 تا 2.5 کیلوگرم
پیاز 10 کیلوگرم
لیمو عمان 1 کیلوگرم
سبزیجات سبز 10 کیلوگرم
(شامل تره 3 کیلو، جعفری 4 کیلو، گشنیز 1 کیلو، اسفناج 1 کیلو و 800 گرم، شنبلیله 200 گرم)
4-5 پوند روغن
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
15 کیلوگرم برنج برای پخت پلو
برنج زنده را بردارید تا لوبیا پلو پوسیده نشود.
این کار را انجام دهید اما بدون این مواد چلو گوشت نذری شما بسیار خوشمزه و لذت بخش خواهد بود.
کشک 2 کیلوگرم یا بیشتر
رشته فرنگی برای خاکستر 6 کیلو یا بیشتر (بستگی به نوع و ضخامت رشته دارد)
نعنا داغ به میزان لازم
زردچوبه، فلفل، کمی نمک
در صورت نیاز روغن
سپس یک ردیف ماهیچه و یک ردیف پیاز خلال شده بچینید.
حالا حبوبات خرد شده را داخل آب جوش می ریزیم و به محض جوش آمدن آب آن را چند دقیقه در آب می گذاریم سپس آبکش می کنیم و روی آن آب سرد می ریزیم.
قبل از گذاشتن درب قابلمه، برنج را با دسته ملاقه یا کاردک چند سوراخ ایجاد کنید سپس سوراخ را ببندید، این کار کمک میکند بخار راحتتر به بالای قابلمه برسد.
زعفران، دارچین و برگ بو به میزان لازم
مواد لازم غذای میران نذری: زرشک نذری (برای 100 نفر)
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران را روی برنج سفید بریزید تا رنگش مشخص شود. اگر آن را روی مواد بریزید، رنگ آن مشخص نمی شود.
نصیحت: در صورت تمایل می توانید برای خوشبو شدن گوشت چند حبه سیر، هویج، کرفس یا فلفل دلمه ای اضافه کنید.
مراقب باشید ماهیچه ها را تکان ندهید، زیرا اگر پیازها از زیر ماهیچه ها رد شوند، می سوزند و تخلیه نمی شوند.
در این راهنما مواد لازم برای تهیه نذری برای 100 نفر ذکر شده است که می توانید با توجه به نیاز خود مقدار را کم یا زیاد کنید. به عنوان مثال برای 50 نفر این مبلغ به نصف و برای 300 نفر سه برابر می شود.
آرد گندم 700 گرم
300 گرم آرد برنج
300 گرم کره
روغن جامد 250 گرم
هل رنده شده 1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت حلوا
شکر 800 گرم
2 لیوان آب
1 فنجان گلاب
زعفران رنده شده ۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه لوبیا نذری و برنج برای (100) نفر
برنج نیم دانه 3 کیلو
شکر ۵ تا ۶ کیلو
زعفران 1 و نیم مثقال
گلاب 4-5 ص
1/4 پ دانه هل
300 گرم کره
پودر دارچین برای تزیین مورد نظر
مغز بادام 600-700 گرم
در حین دم کردن برنج و مواد را با هم مخلوط نکنید، این کار باعث له شدن و له شدن برنج شما می شود.
چلو را به دلخواه بپزید.
روش پخت ماهیچه بدون آب
روی گوشت و پیاز کمی زعفران و دارچین بپاشید.
مواد اولیه غذای میران نذری: خورش قیمه نذری (برای 100 نفر)
رب گوجه فرنگی 500 تا 700 گرم
برنج 12 تا 15 کیلوگرم
ابتدا ماهیچه ها را در کمی روغن و زردچوبه با حرارت زیاد تفت دهید تا اطراف آن ها طلایی شود
یکی دیگر از دلایل خیس بودن لوبیا پلو این است که مواد خیلی آبکی هستند پس آب کمتری اضافه کنید یا اگر مواد خیلی آبکی بود اجازه دهید بجوشد تا سفت شوند.
100-180 گرم گوشت گردن گوسفند برای هر نفر