کدام حساب بانکی تجارت محسوب می شود و شامل مالیات می شود؟
اولاً تعداد “واریز” حساب بیش از 100 فقره و در عین حال کل مبلغ سپرده بیش از 350 میلیون ریال است، بنابراین صرف نداشتن یکی از این دو شرط مبنایی برای در نظر گرفتن حساب نیست. به عنوان تجاری، به عنوان مثال اگر کل مبلغ واریز شده به حساب در هر ماه 10 میلیارد ریال باشد، اما تعداد سپرده های موجود در حساب کمتر از 100 باشد، حساب حساب بازرگانی محسوب نمی شود.
ابوذر سروش; معاون بازرسی بانک مرکزی در این خصوص هدف از تفکیک حساب های تجاری از حساب های غیرتجاری توسط بانک مرکزی را ایجاد شفافیت در نظام اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: صاحبان حساب دیگر تاجر نیستند. موظف به ارائه مدارک به بانک برای حواله های بالای 2 میلیارد ریال است. بانک ها فقط برای نقل و انتقالات بیش از 10 میلیارد ریال از این افراد مدارک درخواست کنند.
نحوه اعلام شماره حساب تجاری
بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، اگر حساب بانکی بیش از 100 تراکنش در ماه داشته باشد و 35 میلیون تومان در تراکنش ها واریز شود، معامله تجاری محسوب می شود و باید مالیات پرداخت کند.
سخنگوی بانک مرکزی تصریح کرد: مبنا فقط تعداد سپرده های حساب است نه تراکنش. بنابراین این تصور که با مصوبه فوق، حساب اکثر افراد به دلیل خریدها و تراکنش هایی که در طول ماه انجام می دهند، حساب تجاری محسوب می شود، کاملاً نادرست است.
روش اول: افراد می توانند با مراجعه به درگاه های تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، شماره حساب یا حساب های تجاری خود را اعلام کنند. معمولاً سازمان امور مالیاتی کشور هنگام ثبت اظهارنامه از صاحبان مشاغل شماره حساب کسب و کارشان را میخواهد تا افراد بتوانند شماره حسابهای تجاری خود را از همان درگاه گزارش دهند. سازمان امور مالیاتی کشور پس از اظهار مودیان، صحت اطلاعات حساب و متعلق بودن آن به مؤدی را از سامانه بانک مرکزی استعلام و در صورت تأیید مراتب را به صورت سیستمی به بانک مرکزی اعلام میکند. همچنین بانک مرکزی شماره حساب دریافتی را به صورت سیستمی به بانک عامل برای تغییر وضعیت به حساب تجاری اعلام می کند. بنابراین کلیه حسابهای گزارش شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور تجاری می باشد. البته به استثنای حساب های افراد خارجی با مشاغلی که مجوز کار یا سرمایه گذاری در کشور را از مراجع ذیصلاح دریافت کرده اند.
سخنگوی بانک مرکزی گفت: همه حساب هایی که هر دو شرط را داشته باشند الزاما تجاری نیستند، اما پس از بررسی و کسب اطلاعات تکمیلی، تجاری یا غیرتجاری بودن آن ها تصمیم گیری می شود، بنابراین یک حساب می تواند هر دو شرط را داشته باشد. ، اما حساب تجاری شناسایی نمی شود.
سخنگوی بانک مرکزی به تشریح برخی ابهامات در خصوص مصوبه تفکیک حساب های تجاری از غیرتجاری پرداخت. به گزارش همشهری آنلاین، مصطفی قمری وفا با اشاره به اینکه حسابهای شرکتی رفتار متفاوتی دارند و الگوهای مختلفی برای شناسایی و تایید آن وجود دارد، گفت: اگر حسابهای بانکی فردی همزمان دارای دو شرط باشد، میتوان حساب را تجاری دانست. .
به گزارش تسنیم، پس از تشکیل قانون پایانه های فروشگاهی و طرح مودیان مالیاتی که منجر به ساماندهی 19 میلیون درگاه پرداخت و دستگاه کارتخوان با هدف جلوگیری از پولشویی و فرار مالیاتی شد، موضوع تفکیک تجاری از غیرتجاری مطرح شد. حساب ها به عنوان مکمل این کانال زمانی مطرح شد که هفته گذشته بانک مرکزی طی بخشنامه ای دستورالعمل حساب سپرده تجاری و خدمات بانکی مرتبط با شبکه بانکی را برای اجرا ابلاغ کرد.
قمری وفا گفت: حساب های تجاری یا به عبارتی «حساب های فروش» با توجه به ماهیت حساب، از مزایایی مانند افزایش سقف برداشت روزانه و ماهانه حساب، بدون نیاز به ارائه مدارک پشتیبان، تخفیف در بانک برخوردار خواهند شد. هزینه ها و غیره بنابراین تعریف حساب به عنوان حساب حرفه ای برای افرادی که دارای فعالیت تجاری و گردش مالی بر اساس شرکت هستند تسهیل مهمی خواهد داشت.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی آستانه روزانه نقل و انتقالات غیرشخصی را به 5 میلیارد ریال و برای دارندگان حساب تجاری 30 میلیارد ریال در ماه افزایش داده است. همچنین از آنجایی که ابزار چک در شرکت های خصوصی کاربرد فراوانی دارد، حد نصاب برگشت چک های قبلی یا ثبت صدور و تایید چک در سامانه صیاد برای صدور و اعطای دسته چک جدید که برای عموم مردم پیش بینی شده بود، بود. 80 برای دارندگان حساب حرفه ای به 60 درصد کاهش یافت. علاوه بر این، صاحبان حساب های تجاری برای حواله های بیش از دو میلیارد ریال دیگر ملزم به ارائه اسناد به بانک نیستند، بلکه بانک ها باید تنها برای حواله های بیش از 10 میلیارد ریال از این افراد اسناد درخواست کنند. مشوق های دیگری نیز برای دارندگان حساب های تجاری در نظر گرفته شده است که امید است با اعمال آنها گام مثبتی در جهت تسهیل تراکنش های تجاری برداشته شود.