تمام سکه های ضرب شده از سال 1358 تا 1370 سکه بهار آزادی یا سکه قدیم نامیده می شود. در اولین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، سکه های طلا با حکاکی نام حضرت علی (ع) و عبارت «بانک ملی ایران» در یک طرف و تصویر حرم امام رضا (ع) و عبارت “اولین بهار آزادی” از طرف دیگر زده شد. . در آن زمان سکه های 2.5 بهار و 5 بهار با همین طرح وجود داشت.
سکه امامی چیست؟
به سکه هایی که بعد از سال ۱۳۷۰ ضرب می شود، سکه طرح جدید یا سکه امامی می گویند.
این دو سکه از نظر وزن و میزان طلا تفاوتی با هم ندارند و تنها سال ضرب آنها متفاوت است. سکه امامی و بهار آزادی 900 قیراط و 8.13 گرم وزن دارند.
اما از آنجایی که سکه انواع مختلفی دارد و نام های زیادی برای آن می شنویم، تصمیم گرفتیم در این مقاله به تمامی سوالات احتمالی شما در مورد سکه پاسخ دهیم. مثلاً سکه بهار آزادی چیست و چه تفاوتی با سکه امامی دارد؟
سکه بهار آزادی چیست؟
همه ما می دانیم که از انواع سکه طلا عمدتاً برای سرمایه گذاری در ایران استفاده می شود. یعنی اکثر مردم برای حفظ ارزش پول خود اقدام به خرید انواع سکه طلا می کنند تا با کاهش ارزش ریال سرمایه شان کاهش پیدا نکند. اما سرمایه گذاری تنها یکی از مصارف سکه است و در کشور ما از انواع سکه بهار آزادی برای تعیین مهریه و هدیه دادن استفاده می شود.
پس از رحلت امام خمینی (ره) سکه های یادبودی با تصویر امام ضرب شد و عبارت «اولین بهار آزادی» با «بهار آزادی» جایگزین شد. یعنی کلمه «اول» از آن حذف شده است. پس از آن به جای بانک ملی، بانک مرکزی ضرب این سکه ها را بر عهده گرفت. این سکه ها به امامی معروف شدند. به طور کلی به سکه هایی که بعد از سال ۱۳۷۰ ضرب می شود، سکه طرح جدید یا سکه امامی می گویند.
تفاوت سکه بهار آزادی با سکه امامی چیست؟
تمام سکه های ضرب شده از سال 1358 تا 1370 سکه بهار آزادی یا سکه قدیم نامیده می شود.