سویا یکی از مفیدترین مواد غذایی برای کاهش کلسترول است. مطالعات نشان می دهد که مصرف 25 گرم پروتئین سویا در روز می تواند کلسترول بد را بین 5 تا 6 درصد کاهش دهد. برای بهبود طعم سویا می توانید از انواع ادویه های سالم و سازگار با این غذا استفاده کنید. در سال های اخیر استفاده از ادویه های ارگانیک رواج یافته است. همچنین انواع ادویه های محلی و روستایی نیز وجود دارد. قیمت ادویه های ارگانیک به دلیل تورم ممکن است رفع نشود و برای مشاهده لیست قیمت ادویه های ارگانیک می توانید از اطلاعات سایت های مرتبط استفاده کنید. برای خرید این محصولات می توانید از خرید اینترنتی نیز استفاده کنید.
لوبیا
برخی تحقیقات نشان می دهد که کاکائو و شکلات تلخ می توانند کلسترول بد را کاهش دهند. شکلات تلخ حاوی فلاونوئید است و به همین دلیل مصرف این نوع شکلات به کاهش کلسترول بد و همچنین افزایش کلسترول خوب کمک می کند. در یک مطالعه، به گروهی از بزرگسالان سالم به مدت یک ماه روزانه کاکائو داده شد
گیاه سیر قرن ها قدمت دارد. برخی مطالعات نشان داده اند که سیر می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. علاوه بر این، اثرات این گیاه در کاهش کلسترول LDL مورد بحث قرار گرفته است. گفته می شود که ترکیبات گیاهی موجود در سیر به کاهش این نوع کلسترول کمک می کند. برخی مطالعات همچنین نشان داده اند که سیر علاوه بر کاهش کلسترول بد، می تواند به افزایش کلسترول خوب نیز کمک کند.
سطوح بالای کلسترول LDL خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. یکی از راه های کاهش این نوع کلسترول داشتن یک رژیم غذایی سالم است. غذاها به روش های مختلف کلسترول را کاهش می دهند. به عنوان مثال، برخی از غذاها حاوی استانول ها و استرول های گیاهی هستند که مانع از جذب کلسترول می شوند. در ادامه با جزئیات بیشتری درباره برخی از مواد غذایی که به کاهش کلسترول کمک می کنند توضیح خواهیم داد.
روغن های گیاهی
حبوبات حاوی مقدار زیادی فیبر، پروتئین و مواد معدنی هستند. خوردن حبوبات ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. به عنوان مثال، نتیجه یک مطالعه نشان داد که خوردن 100 گرم حبوبات می تواند تا حدودی به کاهش کلسترول LDL کمک کند. همچنین در مطالعات دیگر، ارتباط بین مصرف حبوبات و کاهش وزن نیز مطرح شده است.
ماهی روغنی
نتیجه این مطالعه کاهش کلسترول خون را نشان داد. کلسترول خوب آنها نیز افزایش یافت. علاوه بر کاهش کلسترول LDL، شکلات تلخ ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. اما از آنجایی که شکلات تلخ حاوی مقدار زیادی قند است، باید در مصرف آن دقت کرد.
میوه
این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که می تواند به کاهش تری گلیسیرید کمک کند. گنجاندن ماهی های چرب در رژیم غذایی به شما کمک می کند منابع غذایی کمتری مصرف کنید که باعث افزایش کلسترول بد می شود.
سیر
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش های کاهش کلسترول، این مقاله را نیز بررسی کنید خواندن.
آجیل علاوه بر کاهش کلسترول LDL می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند و با کاهش فشار خون، خطر ابتلا به بیماری های قلبی کاهش می یابد. در یک مطالعه نشان داده شده است که مصرف روزانه آجیل تا حدودی کلسترول بد خون را کاهش می دهد و همچنین ارتباط بین مصرف روزانه این آجیل ها و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی نیز مطرح شده است.
شکلات تلخ
آجیل سرشار از چربی های سالم، منیزیم، پتاسیم و ویتامین ها است. آجیل همچنین حاوی فیتواسترول است و این ترکیب می تواند از جذب کلسترول جلوگیری کند و بنابراین مصرف آجیل می تواند به کاهش چربی های بد کمک کند. علاوه بر این، انواع مغز ممکن است به ارتقای سلامت قلب کمک کند.
اکثر میوه ها حاوی فیبر محلول هستند و بنابراین به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کنند. برخی از میوه ها مانند سیب، انگور، توت فرنگی و مرکبات منابع نوعی فیبر محلول هستند. به طور کلی، میوه می تواند یک مکمل عالی برای محافظت از سلامت قلب باشد. علاوه بر این، فیبر و چربی های تک غیراشباع موجود در آووکادو به کاهش کلسترول LDL کمک می کند.
در نهایت، کلسترول بالا یا کلسترول بد می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. راه های مختلفی برای کاهش این نوع کلسترول وجود دارد که در این میان رژیم غذایی سالم کمک زیادی می کند. سیر، لوبیا، شکلات، آجیل، روغن نباتی و موارد دیگر می توانند در کاهش کلسترول بد بسیار مفید باشند.