علائم تب کریمه کنگو و راه های انتقال تب کریمه کنگو • تصویر از مجله زندگی

وی افزود: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه ها و مراکز بسته بندی کار می کنند در صورت ایجاد زخم یا ضایعات پوستی در هنگام کشتار و بروز علائم بیماری سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه شرایط برای تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو در کشور مهیا شده است، افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی انسان به این بیماری مبتلا می شود.

پیشگیری از تب کریمه کنگو

یکی از سوالاتی که بیشتر افراد با آن مواجه هستند این است که آیا تب کریمه کنگو مسری است؟ بر اساس شواهد موجود، کنه های ixodid می توانند به عنوان ناقل نیش عمل کنند. علاوه بر این، ویروس تب کریمه کنگو می تواند از طریق تماس با بافت یا خون حیوانات آلوده به ویژه گاو در زمان ذبح به انسان منتقل شود.

امین اسدی مشاور معاون وزیر و مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص شیوع بیماری تب کریمه کنگو در کشور گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت 18 نفر از هموطنان عزیزمان به این بیماری مبتلا شدند. تب کنگو و متاسفانه یک نفر فوت کرد.

بسیاری از حیوانات اهلی یا وحشی (از جمله گاو، گوسفند و بز) می توانند حامل این ویروس باشند. ویروس تب کریمه کنگو نیز از طریق تماس با خون یا مایعات بدن آلوده از فردی به فرد دیگر به خصوص در محیط های غیربهداشتی بیمارستان منتقل می شود. اساساً پرسنل پزشکی، کارگران کشتارگاه و پرورش دهندگان بیشترین خطر ابتلا به این بیماری را دارند. باید گفت که این یک ویروس خاص است که به راحتی از طریق نیش کنه سخت یا تماس با بافت آلوده منتقل می شود.

علائم تب کریمه کنگو

  • سردرد
  • سرگیجه
  • تب شدید
  • درد کمر یا گردن
  • درد مفاصل
  • دردهای عضلانی
  • معده درد
  • بالا آوردن
  • اسهال
  • چشم های قرمز یا دردناک

راه های انتقال تب کریمه کنگو

تب کریمه کنگو چیست؟

انتهای پیام/



مجله ازدواج

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه آلوده از طریق گوشت، خون و بافت حیوان آلوده به انسان منتقل می شود و می تواند افراد مبتلا به این بیماری ویروسی را مبتلا کند. .

وی در پاسخ به این سوال که آیا از خرید گوشت خودداری کنیم، خاطرنشان کرد: در نگهداری گوشت دام پس از 24 ساعت جای نگرانی نیست. زیرا پس از 24 ساعت انجماد جسد در حیوان رخ می دهد که باعث ناپدید شدن ویروس در گوشت آلوده می شود. بر همین اساس توصیه می کنیم گوشت حیوان سر بریده را به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید، جای نگرانی نیست و بعد از 24 ساعت می توانیم از این گوشت استفاده کنیم.

عامل اصلی این بیماری یک ویروس بسیار مسری است که اغلب توسط کنه ها منتقل می شود. در واقع این بیماری یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و آثاری از تب کریمه کنگو در گاو یا سگ مشاهده شده است. به همین دلیل در اثر تماس با گوشت آلوده یا حیوانات اهلی و وحشی می تواند باعث انتقال سریعتر این بیماری به انسان شود.

تب کریمه کنگو چگونه منتقل می شود؟

معمولاً پس از عفونت ناشی از نیش کنه، دوره کمون حدود 1-3 روز است. البته در این شرایط ممکن است برخی از بیماران تا 9 روز علائمی از خود نشان ندهند. پس از تماس با خون یا بافت عفونی، دوره کمون حدود 5-6 روز است و گاهی تا 13 روز طول می کشد.

استاد بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به علائم این بیماری خاطرنشان کرد: تب کنگو با تب، سردرد، حالت تهوع، بثورات روی بدن، گاهی اسهال و به دنبال آن خونریزی از بینی، لثه و دهان شروع می شود. معده و روده متسع و متسع می شود که منجر به شوک هموراژیک می شود. این به معنای خونریزی در سراسر بدن است.

مراقب باش! در فصل گرم تابستان هستیم و رعایت بهداشت در این فصل بیش از سایر فصول اهمیت دارد. سعی کنید غذا مخصوصاً گوش را بپزید و آن را خام نخورید و با رعایت بهداشت فردی از ابتلا به این بیماری ویروسی محافظت کنید. امن نگه دارید

مسعود مردانی، استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، درباره تب کریمه کنگو گفت: بیماری مشترک بین انسان و دام است. این بدان معناست که این بیماری در حیوان آلوده وجود دارد و از طریق تماس با حیوان توسط افراد از طریق نیش کنه های کاشته شده روی پوست حیوان و از طریق تماس با بافت های حیوانی، گوشت و خون آلوده منتقل می شود.

تب کریمه کنگو بیماری است که علاوه بر تب بالا، به دلیل اختلالات خونریزی می تواند باعث کبودی شدید یا خونریزی بینی شود. به همین دلیل به آن تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیز می گویند.

کارشناسان اولین بار در سال 1944 این بیماری را در منطقه “کریمه” کشف کردند. آنها بعداً در سال 1969 دریافتند که منبع اصلی منطقه کنگو است. امروزه محققان آثاری از گسترش تب کریمه کنگو در اروپای شرقی، اروپای جنوبی، دریای مدیترانه، شمال غربی چین، آسیا، آفریقا، خاورمیانه و شبه قاره هند یافته‌اند.

وی با اشاره به اینکه 5 تا 30 درصد مبتلایان به این بیماری ممکن است جان خود را از دست بدهند، گفت: این بیماری در سیستان و بلوچستان، فارس، اصفهان و جنوب کرمان شیوع بیشتری دارد. همچنین اخیرا برخی از افرادی که ساکن زابل بوده و به منطقه علی آباد کتول در استان گلستان سفر کرده اند، این بیماری را از طریق دام های خود به این استان منتقل کرده اند.

مردانی گفت: تب کنگو در کشور قابل درمان است و داروهای مورد نیاز برای آن وجود دارد.

به گفته سخنگوی سازمان دامپزشکی کشور، این ویروس به گرما حساس است. بنابراین پختن گوشت آن را از بین می برد.

مردانی با اشاره به روش های پیشگیری از تب کنگو گفت: پرستاران و پزشکان مراقب این بیماران باید از دستکش، ماسک و روپوش استفاده کنند. علاوه بر این، افرادی که قصابی می کنند و در کارهای مربوط به بسته بندی پروتئین ها و مواد غذایی فعال هستند، برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در هنگام تماس با خون و پارچه های آن باید دستکش بپوشند.

مشاور معاون وزیر و مدیرکل روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور گفت: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی فوق الذکر شامل از بین بردن کنه ناقل بیماری با سمپاشی و استحمام دام و سمپاشی است. و ضدعفونی اماکن دام با نظر دامپزشک، از له کردن کنه ها با دست یا بدن حیوان خودداری شود، از تماس با مخاط بدن (مانند چشم و دهان) با ترشحات و خون خودداری شود. حیوانات آلوده، از ذبح دام در مکان های غیر مجاز خودداری کنند، گوشت مورد نیاز را از مکان های امن و زیر نظر دامپزشک تهیه کنند، گوشت دام را به مدت 24 ساعت کاملا تازه در دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد (دمای یخچال) نگهداری کنند، وسایل حفاظت فردی در تماس با ترشحات و خون حیوانات (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیمه پخته و غیره. قابل کنترل است

آیا تب کریمه کنگو با پختن گوشت از بین می رود؟

تب کنگو با تب، سردرد، حالت تهوع، بثورات روی بدن، گاهی اسهال و سپس خونریزی از بینی، لثه و دهان، معده و روده مشخص می شود.
وی با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیز یک بیماری شغلی محسوب می شود، گفت: این بیماری در بین کشاورزان، دامداران، قصابان و افرادی که در بسته بندی مواد غذایی کار می کنند شیوع دارد.

استاد بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه افراد در هنگام استفاده از جگر و گوشت باید آن را کامل و کاملا پخته یا کبابی مصرف کنند، گفت: در مناطق روستایی اگر با حیوانات مبتلا به این بیماری برخورد می کنید. ، آنها باید بلافاصله به دامپزشکی اطلاع دهند. زیرا هنگام بریدن سر این حیوان بیماری قابل انتقال است.