ترجیحا از روغن جامد برای کف قابلمه استفاده کنید.
برای تهیه روغن از آب به ازای هر کیلوگرم برنج سه چهارم فنجان آب و یک چهارم فنجان روغن بجوشانید.
برای تهیه ته دیگ پلو نذری حدود یک انگشت آب جوش داخل قابلمه بریزید.
تهیه برنج نذری برای تعداد زیاد کار ساده ای نیست، مخصوصا اگر می خواهید برنج خوب رشد کند، به هم نچسبد و ته دیگ کاملی داشته باشد. در این مطلب طرز پخت برنج را خواهید دید.
با طرز تهیه برنج نذری و پخت آن آشنا شوید
برنج را در آبکش تکان دهید تا آب اضافی برنج کشیده شود و برنج کمی زیر و رو شود و به هم نچسبد.
بعد از ریختن برنج وقتی آب دوباره به جوش آمد به ازای هر کیلو برنج 3 قاشق غذاخوری سرکه یا آبلیمو اضافه کنید تا برنج سفید شود.
یک سوم فضای قابلمه یا قابلمه باید خالی باشد تا برنج خوب رشد کند و نچسبد.
اگر احساس کردید برنج کمی شل شده است، آب کمتری مصرف کنید.
اگر مقدار نمک کم است، در حین جوشاندن برنج، کمی نمک اضافه کنید.
حدود یک قاشق غذاخوری نمک برای دو تا سه فنجان برنج بریزید.
مقدار آب باید به حدی باشد که وقتی برنج پر شد، آب آن خارج نشود.
بهتر است از تابه دیگری برای جوشاندن برنج استفاده کنید تا زمان شستن ظرف را تلف نکنید.
مرحله دوم – برنج نذری را با ته دیگ بزرگ دم کنید
روی پارچه تمیزی به مقدار کافی سنگ نمک بریزید و روی برنج بگذارید تا اگر کثیفی یا املاحی داخل آن بود روی پارچه بماند.
کیسه های پلاستیکی فریزر را باز کرده و تا کنید. روی برنج بگذارید و بگذارید دم بکشد.
یک نفر سریع آب گرم را روی برنج در آبکش می ریزد.
معمولاً برای تهیه برنج نذری 100 نفره از 15-17 کیلوگرم برنج استفاده می شود.
اولین مرحله جوشاندن و آبکشی است
حرارت برنج را کم کنید تا برنج پخته و ته تابه برشته شود.
با این کار حرارت هم از ته و هم از بالای تابه به طور یکنواخت به برنج می رسد و باعث می شود که بهتر بخار شود.
سپس روی برنج آب بریزید تا خوب خیس بخورد.
ترفند برای زودتر بخارپز کردن برنج:
اگر گاز قوی دارید، نیازی به بستن در نیست.
از اولین سبد صافی شروع کنید و به آرامی برنج را داخل قابلمه ای که ته دیگ گذاشته اید بریزید.
امیدواریم با رعایت این نکات در تهیه برنج نذری امسال موفق باشید.
در ظرف را چند ثانیه ببندید تا آب بجوشد سپس درب آن را بردارید.
از یک گلدان یا پارچه ضخیم برای پهن کردن ورق استفاده کنید تا دستتان نسوزد.
ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و یک پارچ آب سرد داخل آن بریزید.
با کف کاردک چند سوراخ روی برنج ایجاد کنید تا هوا آزاد شود.
حدود یک مشت نمک را در آب جوش بریزید. مطمئن شوید که آب در حال جوشیدن است.
قبل از کشیدن برنج، آن را با کفگیر برگردانید تا هوا از بین برنج عبور کند.
نصیحت: بهتر است از نمک درشت استفاده کنید.
وقتی برنج به اندازه کافی خیس شد، آب را در یک قابلمه بزرگ به جوش بیاورید.
برنج را بین دو انگشت بگیرید، باید کمی سفت تر از برنجی باشد که در خانه می پزید.
حدود یک لیوان روغن اضافه کنید، روغن از چسبیدن برنج به هم جلوگیری می کند.
برنج را در ظروف یکبار مصرفی که ریختید باز بگذارید.
بهتر است حداقل دو نفر برنج را آبکش کنند تا در آب جوش نرم نشود.
سوال این است که چقدر برنج نیاز دارید؟
هر کیلو برنج برای 6 نفر کافی است اما با توجه به افزایش قیمت برنج می توان برای 8 نفر یک کیلو در نظر گرفت.
برنج آبکش شده را حتما با کمک یک نفر در قابلمه بریزید.
آبکش کردن برنج یک مرحله مهم و دشوار است، مطمئن شوید که بخار آن شما را نسوزاند.
آب آن باید حدود 4 برابر برنج باشد تا برنج به اندازه کافی رشد کند و به هم نچسبد.
سپس تمام برنج را در یک قابلمه آب جوش بریزید.
سپس سینی بزرگی را روی حوله چای بگذارید، مقداری زغال روی سینی بریزید.
روغن آب را با یک کفگیر بزرگ روی برنج بریزید.
حالا درب شیشه را بگذارید یا یک پارچه نخی تمیز و تا شده قرار دهید.
باید برنج را شب خوب بشویید تا آب روی آن شفاف شود.
بعضی ها می گویند وقت آن رسیده است که دانه برنجی که به سطح آب آمده است را آبکش کنید.
سپس کف قابلمه را روی برنج قرار دهید.
فیلم طرز تهیه پلو نذری
در صورت تمایل، کمی روغن مایع روی برنج بپاشید.
پس آبکش ها را کنار قابلمه قرار دهید و با آب جوش یا قابلمه دسته دار برنج را سریع آبکش کنید.
شعله باید زیاد باشد، سپس کمتر تا متوسط باشد.
مقدار آب یا برنج باید متناسب باشد.
تابه را با آب سرد بشویید تا نشاسته برنج گرفته شود.
ته قابلمه را یک ورقه ضخیم بگذارید و در قابلمه را قالب بزنید تا چند سانت از بدنه قابلمه را بپوشاند.
مقدار نمک موجود در برنج را با چشیدن طعم آب هنگام جوشیدن برنج آزمایش کنید.
روغن و زعفران دم کرده را روی فویل بریزید.
شعله را کم نکنید، باید زیاد باشد، اگر شعله را کم کنید، برنج شل می شود و به اصطلاح می ریزد.
مطمئن شوید که نمی توانید قابلمه بزرگ را بلند کنید و برنج را آبکش کنید.
برنج را بچشید، اگر خیلی شور نیست موقع ریختن در تابه نمک بزنید و اگر کمی شور بود روی آن آب گرم بریزید.
برنج خیس شده را آبکش کنید، کمی آب گرم روی آن بریزید تا نمک اضافی آن گرفته شود.
هنگام تهیه برنج نذری آن را به حدی هم نزنید که برنج له شود، فقط یکی دو بار آن را هم بزنید.
بعد از 5 دقیقه برنج را امتحان کنید.
برای بخارپز کردن برنج می توانید یک پارچه لوله ای شکل دور تابه بپیچید.
بگذارید برنج دم بکشد سپس روغن آب جوشیده را اضافه کنید.