تخمهای ماهی یکی از معروف ترین غذاهای جنوب ایران به خصوص در استان اهواز و هرمزگانه (البته من قلیه میگو رو بیشتر دوست دارم). در بخش درس آشپزی طرز تهیه این خورش خوشمزه را برای شما انتخاب کرده ایم. اگر بخواهیم بهترین غذاهای ایرانی و محلی را نام ببریم بدون شک غذاهای جنوبی در بالاترین درجات قرار دارند. طرز تهیه در این مقاله تخمهای ماهی ما به شما خوزستانی را آموزش می دهیم که در تمام نقاط ایران پرطرفدار است.
زردچوبه و نمک | کافی |
پودر فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
تمر هندی | 1 بسته |
پیاز متوسط | 1 قطعه |
سیر | 1 سر |
گشنیز و شنبلیله (50 گرم شنبلیله برای اینکه تلخ نشود) | 300 گرم |
نمک ماهی یا سنگ ماهی یا هامور پوست کنده و تمیز می شود | 1 کیلوگرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
دستور تهیه قلیه ماهی خوشمزه خوزستانی
پیاز خرد شده را با 3 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید. سپس سیر له شده، شنبلیله و گشنیز خرد شده را اضافه کرده و تفت می دهیم.
توجه داشته باشید که سبزی باید روی حرارت ملایم تفت داده شود تا آب سبزی کاملا خشک شود (زمانی که سبزی به ته قابلمه چسبید یعنی آب آن خشک شده است).
پس از خشک شدن آب، روغن را اضافه کنید. (روغن را کم کم اضافه کنید چون سبزی روغن را می خورد و به سرخ شدن برمی گرداند).
به طور مداوم سرخ کنید تا همه سبزیجات سرخ شوند. سبزی ها را باید حدود نیم ساعت با حرارت زیاد سرخ کنید و مواظب باشید نسوزند اما کاملا سیاه شوند.
ماهی را با کمی زردچوبه و نمک به سبزیجات اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
سپس آب تمر هندی و پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید تخمهای ماهی با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه میپزیم و به این ترتیب غذا آماده است.
هنر خوشمزه ساختن قلیه ماهی جنوبی
برای بدست آوردن آب تمر هندی روی آن یک لیوان آب بریزید و از آبکش رد کنید تا دانه ها گرفته شود. ممکن است لازم باشد این عمل را یک بار دیگر تکرار کنید.
برای لعاب دادن به خورش قلیه ماهی می توانید دو قاشق آرد با تمبر هندی را از صافی رد کنید.
تخمهای ماهی می توان آن را به تنهایی و با نان خورد، اما بهتر است پلو را طوری تهیه کنید که همزمان پلو و خورش میل شود.
خیلی مراقب سبزیجات خود باشید، نگذارید بسوزند. ولی راز خوشمزه تخم مرغ ماهی و سیاهی سبزی ما خوزستانی است چون سبزی را بی نهایت سرخ می کنیم تا بسوزد.
ماهی: سنگسر، هامور، شیر، سرخ ماهی، جاش، سکن، شوریده و حلوای سیاه و غیره. مناسب برای تهیه این غذا زیرا این ماهی ها خارهای کمتری دارند و سرکش ها نباید خارهای کوچکی داشته باشند.
ماهی را به قطعات کوچک تقسیم می کنیم و سپس می شوییم. ماه برای تخمهای ماهی از گوشت لخم بدون استخوان استفاده می کنیم.
تخمهای ماهی در قابلمه بزرگی بپزید تا ماهی ها روی هم نباشند. ولی وقتی میخوای سرو کنی این احتمال وجود داره که ماهی له بشه و خورش پر از خار بشه و تو دهنت بیاد که واقعا حالت بد میشه.