طرز تهیه گیلاس پلو با گوشت چرخ کرده (قلکالی) • تصویر از مجله زندگی


گیلاس یکی از خوشمزه ترین غذاهای برنجی ایرانی است. گیلاس پیلاو می توانید آن را با گوشت گاو، مرغ یا سویا تهیه کنید. قبل از طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ در بخش آموزش آشپزی و طرز تهیه انواع غذاهای ایرانی آموزش دادیم

پیلو گیلاس گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه پیلو آلبالو

برنج 4 فنجان
گوشت چرخکرده 500 گرم
یک پیاز یک عدد
گیلاس 500 گرم
قند 250 گرم
زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری
نمک همانطور که می خواستم
فلفل سیاه همانطور که می خواستم
روغن کافی
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه پیلو آلبالو با گوشت چرخ کرده

برنج را به آرامی بشویید تا آب آن شفاف شود.

حداقل 2 ساعت قبل از پخت در کمی آب و نمک خیس کنید.

پیاز را رنده کنید و آبکش کنید.

گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل را در ظرفی بریزید و خوب ورز دهید.

سپس گلوله هایی به اندازه دلخواه درست کنید و در روغن سرخ کنید.

آلبالوهای تازه را بشویید و ساقه و هسته آنها را جدا کنید.

آلبالوها را در تابه بریزید و روی آنها شکر بپاشید.

چند دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلبالوها نرم شوند.

وقتی آلبالوها نرم شدند از روی حرارت بردارید و از آبکش رد کنید.

آب اضافی آلبالوها را روی حرارت برگردانید تا کمی غلیظ شود.

وقتی برنج به اندازه کافی خیس شد، آب را روی آن بریزید.

سپس آب را در قابلمه مناسبی بجوشانید و برنج را داخل آن بریزید تا بجوشد.

برنج را باید آنقدر بجوشانید که وقتی آن را بین دو انگشت فشار می دهید، برنج اطراف نرم و دانه آن کمی خام باشد.

سپس با آب ولرم بشویید.

کف قابلمه روغن بریزید و نان لواش بگذارید.

سپس برنج و آلبالو آبکش شده را لایه لایه داخل تابه بریزید.

نقطه : چند عدد گیلاس برای تزیین برنج نگه دارید.

حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به دم کشیدن کند.

سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید دم پز آلبالو پلو را دم بکشد.

برنج سفید را با کره و زعفران دم کرده مخلوط کنید.

روی پیلو آلبالو بگذارید تا همزمان بپزد.

در اواسط پخت، ۱ لیوان شربت آلبالو را با کره یا روغن داغ مخلوط کرده و روی برنج قرار دهید.

وقتی آماده سرو شد، روی پلوی آلبالو را با کلکالی سرخ شده، آلبالو و برنج زعفرانی تزئین کنید.

هنر و تکنیک تهیه آلبالو پلو

برای داشتن گیلاس پلو با رنگ صورتی زیبا، شربت آلبالو را روی برنج نزنید، پس از دم کردن، برنج را با شربت غلیظ مخلوط کنید.

اگر شربت آلبالو را روی برنج نمی‌ریزید، کمی آب جوش با کره یا روغن اضافه کنید تا دم بکشد.

می توانید روی گیلاس پلو مجلسی را با خلال بادام و پسته که مدتی در گلاب خیس کرده و در کره کمی تفت داده اید تزئین کنید.

می توانید پلو گیلاس را در پلوپز یا پلوپز آماده کنید و آلبالو را در لایه ای بین برنج قرار دهید.

پیلوی آلبالو را تزیین کنید

پیلوی آلبالو را تزیین کنید

پیشنهاد گیلاس منجمد برای پخت آلبالو پلو کلکالی

ابتدا آلبالوها را بشویید و ساقه و هسته آنها را جدا کنید.

سپس یک لایه آلبالو و یک لایه شکر را در ظروف درب دار مناسب برای نگهداری در فریزر بریزید.

در ظرف را ببندید و در فریزر نگهداری کنید.

بهتر است ظرفیت ظرف برابر با یک پیمانه گیلاس پیلو باشد.

یکی دو ساعت قبل از درست کردن آلبالو پلو با چنگال ظرف را از فریزر خارج کنید.

در ظرف فلزی بریزید و کمی حرارت دهید تا شکر حل شود و آلبالوها نرم شوند.



مجله ازدواج