کوفته کوچک ایرانی یکی از غذاهای لذیذ ایرانی می توان آن را با نان، برنج و پاستا سرو کرد. کوفته قلقلی می توان آن را با گوشت گوسفند یا گوساله یا با مرغ تهیه کرد. می توانید در آن کوفته قلقلی درست کنید ناهار و شام یا به عنوان پیش غذا سرو کنید.
گوشت چرخکرده | 300 تا 350 شات |
یک پیاز | یک عدد صحیح یا دو عدد متوسط |
آرد نان یا آرد نخودچی | یک قاشق غذا خوری |
نمک | نصف قاشق غذاخوری |
فلفل | نصف قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق غذاخوری |
اب | 2 لیوان |
روغن (برای سرخ کردن کوفته ها) | کافی |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه کوفته با گوشت چرخ کرده
نصف یک پیاز بزرگ را رنده کرده و آب آن را بگیرید.
گوشت چرخ کرده را دو بار با پیاز، یک چهارم قاشق چایخوری نمک، فلفل، زردچوبه مخلوط کنید.
خوب ورز دهید تا چسبناک شود.
گوشت را به اندازه یک گردو بردارید و گرد کنید.
در کمی روغن سرخ کنید.
در ماهیتابه، نصف دیگر پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید.
باقیمانده نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید.
دو قاشق خمیر را در مواد تفت دهید تا رنگ آن خوب شود.
آب را اضافه کنید و به مدت 10-20 دقیقه با درب بسته بجوشانید.
سپس کوفته ها را داخل آن بریزید و حرارت را کم کنید.
در ظرف را ببندید و 20 دقیقه بگذارید تا غذا خوب جا بیفتد.
این غذا را می توانید با سیب زمینی سرخ شده، سبزیجات و سالاد سرو کنید.
هنر و تکنیک تهیه کوفته قلقلی مجلسی با سس انار
گوشت قلیایی ها را زیاد سرخ نکنید.
در صورت تمایل می توانید در حین تفت دادن پیاز، یک یا دو حبه سیر خرد شده اضافه کنید.
اضافه کردن ادویه هایی مانند آویشن، زیره، سماق، کاری، دارچین، پودر پاپریکا و …. یا نعناع خشک اختیاری است.
در صورت تمایل می توانید بعد از پخت کمی آبلیمو، آب یا آب پرتقال به غذا اضافه کنید.
اگر زمان کافی برای پخت کوفته قلقلی دارید، قبل از سرخ شدن نیم ساعت در یخچال بگذارید.
می توانید از ترکیب رب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
در صورت تمایل یک یا دو عدد لیمو عمانی را که نیم ساعت در آب گرم خیس کرده اید به سس با کوفته ها اضافه کنید.
غلتاندن کوفته ها در آرد از چسبیدن آنها جلوگیری می کند.
برخی به این غذا سیب زمینی یا هویج اضافه می کنند.
سیب زمینی ها (یا هویج ها) را پوست بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید.
هنگام تهیه سس، سیب زمینی (هویج) را به پوره یا رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
و طبق همین دستور حدود 20 دقیقه بپزید سپس کوفته ها را اضافه کنید.
دستور پخت کوفته در سس انار
کوفته ها را در روغن روی حرارت ملایم با درب بسته تفت دهید تا گوشت آبدار شود.
دو یا سه قاشق غذاخوری رب انار را به سس اضافه کنید و تفت دهید.
یک یا دو دانه انار را به مواد اضافه کنید.
سپس گوشت ساردین و همچنین آب آن را به سس اضافه کنید.
درب ظرف را نبندید تا دانه های انار سفید نشوند.
اگر رب انار ترش است، می توانید یک یا دو قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید تا نرم شود.
اگر رب انار شیرین است می توانید کمی آب پرتقال اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید یک یا دو قاشق گردوی آسیاب شده به سس اضافه کنید.
هنگام سرو کوفته قلقلی می توانید روی آن را با جعفری خرد شده و دانه های انار تزئین کنید.