
انتشار: خرداد 26، 1402
بروزرسانی: 27 خرداد 1404
مجله ازدواج
بروزرسانی: 27 خرداد 1404
طرز تهیه کوفته تبریزی با چاشنی مخصوص آذربایجانی • تصویر از مجله زندگی
. کوفته تبریزی یکی از غذاهای محلی و سنتی استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز است که به دلیل طعم، عطر و خواص غذایی، نه تنها در این منطقه از ایران، بلکه در سراسر کشور طرفداران زیادی دارد. در مقیاس بزرگ پخته شده است. سرو کوفته تبریزی با نان سنگک تازه، سبزی، ماست و چاشنی های محلی طعمی ماندگار می دهد.
فیلم تهیه کوفته اصیل تبریزی
مغز ران چرخ کرده گوساله | 750 گرم |
ران مرغ بدون استخوان | 100 گرم |
لپه پخته و آسیاب شده | 300 گرم |
سبزیجات خرد شده (توضیحات را بخوانید) | 500 گرم |
سیب زمینی پخته و پوره شده | 1 قطعه |
برنج خیس | 1 پیمانه پلوپز |
زعفران آب پز | 1 قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ خام | 1 قطعه |
پیاز بزرگ | 1 قطعه |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
مواد لازم ( چاشنی ) داخل کوفته :
- کنسانتره گوجه فرنگی … 2 قبل از میلاد
- پیاز کوچک... 1 عدد
- تخم مرغ آب پز ... 1 تا 2 عدد
- آلو... چقدر
- آجیل... چقدر
مواد لازم سس کوفته تبریزی:
- گور….. نیم پیمانه
- زیره آسیاب نشده ... 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه...به اندازه کافی
- زعفران آب پز ۱ هجری قمری
- گوجه فرنگی …. 4 اتاق
- پیاز بزرگ ... 1 عدد
- 2 عدد برگ بدبو

طرز تهیه کوفته تبریزی :
- گوجه ها را خرد می کنیم و با کمی پیاز روی آتش می گذاریم تا گوجه ها نرم شوند. یک قاشق رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و یک قاشق زعفران آب پز شده اضافه می کنیم و ادویه ها را روی آن می ریزیم. غور را اضافه کنید و یک لیتر آب داغ اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
- گوشت و مرغ را باید یک بار خرد کنید و اگر یک بار در غذاساز قرار دهید بسیار خوب و مناسب است چون گوشت بافت می گیرد. پیاز را رنده یا ریز خرد کنید و آب آن را بگیرید و تفاله آن را با گوشت مخلوط کنید.
- لپه پخته و چرخ کرده و سیب زمینی پخته و چرخ کرده را اضافه کنید و نمک و فلفل و زعفران و زیره را اضافه کنید و با دست ورز دهید.
- یک تخم مرغ خام و یک قاشق آرد نخودچی اضافه کنید و با دست ورز دهید تا کاملا چسبناک شود.
- سبزیجات کوفته تبریزی (100 گرم شوید تره 200 گرم مرزه 100 گرم 50 گرم ترخون 50 گرم ریحان) و آب آن را با دست اضافه کنید و دوباره ورز دهید. برنج را بجوشانید و به مواد بالا اضافه کنید.
- اگر مواد شل بود آرد نخودچی را به آن اضافه کنید. مخلوط گوشت را چند بار در کف ظرف بزنید تا کاملا چسبناک شود.
- یک پارچه تمیز و نازک تمیز یا پارچه نخی را در یک کاسه عمیق قرار می دهیم و مواد گوشت آماده شده را در پارچه تمیز کننده ای که داخل کاسه است می گذاریم.
- خمیر، پیاز داغ، زعفران، گردو و آلو خیس خورده، نمک و فلفل را با هم مخلوط می کنیم. وسط گوشت را سوراخ کنید و تخم مرغ آب پز و سایر مواد را وسط گوشت بریزید و دو طرف گوشت را بگیرید و دور تا دور گوشت را صاف کنید. دست ها را با آب ولرم خیس کنید و کوفته را کاملا گرد کنید و درز آن را ببندید.
- سس را گره می زنیم و در زودپز می گذاریم، جایی که سس آماده شده به جوش می آید. دو عدد برگ بو هم اضافه می کنیم که در آخر آن ها را جدا می کنیم یک ساعت طول می کشد تا کوفته در زودپز بپزد.
- پس از پخته شدن، دور تا دور پیراشکی را بردارید و در زودپز برگردانید.
- حرارت را کم کنید تا سس به خورد کوفته ها برود.
هنر خوشمزه درست کردن کوفته تبریزی:
- دمای شروع پخت کوفته ها باید زیاد باشد تا کوفته ها از هم نریزند.از ریزش کوفته تبریزی که خیلی از دوستان درخواست کرده اند جلوگیری کنید) سپس حرارت را کم کنید تا گلوله های مغز پخته شوند.
- کوفته تبریزی به این ترتیب تهیه می شود. اگر در تهیه کوفته به این اندازه مشکل دارید، می توانید با همان مواد کوفته کوچکتر درست کنید و در همان سس قرار دهید تا پخته شود.
- از مرغ نمی توانید استفاده کنید اما این مقدار مرغ باعث می شود که گوشت شما خیلی خوب بچسبد کوفته ها مانع شما می شود
- می توانید از گوشت سرد و کمی گردن هم استفاده کنید.
- آب در تابه باید به اندازه ای باشد که روی کوفته ها را بپوشاند.

مجله ازدواج