تهیه پشم خانگی این دسر محبوب و خوشمزه خیلی سخت نیست. مهم نیست چند بار این کار را انجام دهید، در تهیه آن و حتی برای آن ماهر خواهید شد شیرینی شب یلدا می توانید از نخ دست پخت خود نیز استفاده کنید.
آرد ساده | 2 لیوان و نیم |
قند | 2 لیوان و نیم |
اب | یک لیوان |
جوهر لیمو | یک قاشق چای خوری |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
چگونه نخ خانگی درست کنیم
آرد را در ماهیتابه بریزید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
هم بزنید تا نسوزد. سپس آن را در سینی بریزید و پهن کنید و بگذارید خنک شود.
شکر و آب را روی حرارت متوسط رو به بالا حدود 20 تا 25 دقیقه بجوشانید تا به شکل شربت غلیظ شود.
آب لیمو را اضافه کنید و 3 دقیقه بجوشانید.
از روی حرارت بردارید و در سینی کوچک و کمی چرب شده قرار دهید و یخ (معمولی یا خشک) را زیر آن قرار دهید تا خنک شود.
سعی کنید شربت را در وسط سینی نگه دارید وگرنه سفت می شود و به کناره ها می چسبد.
وقتی کمی سرد شد تا دستتان نسوزد و به شکل خمیر در بیاید، آن را در سطل آرد قرار دهید.
شربت را به شکل حلقه در آورید. در هر طرف آرد بپاشید.
یک حلقه از دو ظرف بکشید و آن را بزرگ کنید. سپس آن را به شکل عدد انگلیسی 8 رول کنید.
تا بزنید و روی آن آرد بپاشید. به همین ترتیب خمیر را 20 الی 30 بار کشیده و بپیچانید و تا کنید.
وقتی رشته شد آماده سرو است.
بخشی از آن را جدا کنید. آرد اضافی را تکان دهید و در فنجان یا لیوان کوچکی بریزید و در ظرف سرو برگردانید.
در صورت تمایل، مغز خود را با نخ تزئین کنید.
نوش جان
ویدئویی که طرز تهیه پشم خانگی را نشان می دهد
طرز تهیه پشم رنگی
چگونه نخ خانگی درست کنیم
عناصر
یک کیلو شکر
200 گرم آرد سفید
400 گرم روغن
طرز تهیه
ابتدا شکر را با آب مخلوط کرده و بجوشانید تا غلیظ شود.
شکر را در سینی چرب شده بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار دهید تا گرم بماند.
آرد سفید را در روغن داغ تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس آن را در سینی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
خمیر را ورز دهید تا نرم شود و به شکل رول در بیاورید و در سینی آرد قرار دهید.
حالا حلقه شیرینی را مانند دستور قبلی از دو طرف بیرون بکشید و تا کنید و دوباره بیرون بیاورید.
به همین ترتیب ادامه دهید تا رشته های خمیر و آرد کاملا با هم مخلوط شده و شبیه پشم شود.
ملاحظات
می توانید یک سوم قاشق سرکه را در آخرین جوش بریزید.
برای تهیه پودر کاکائو کمی پودر کاکائو به آرد و روغن داخل سینی اضافه کنید.
می توانید رنگ خوراکی مجاز را به آرد و روغن اضافه کنید و پنبه های رنگی درست کنید.
در صورت تمایل کمی پودر زعفران یا هل آب شده به آرد و روغن اضافه کنید.
بهتر است از قیچی یا چاقو برای جدا کردن رشته ها استفاده نکنید، زیرا به هم می چسبند.
برای سرو پشمک می توانید آن را در لیوان یا قالب ریخته و فشار دهید. سپس برگرد.
آموزش ساخت ویدیو پشمک یزدی
ویدیویی جالب از پشم سازی در یکی از کارگاه های پشم کاری یزد