طرز تهیه هویج برنج شیرازی; غذاهای سنتی و محلی شیراز • تصویر از مجله زندگی


هویج پلو یکی از غذاهای سنتی شیراز و یکی از پلوهای مخلوط قدیمی است. این غذا را معمولاً با هویج تهیه می کنند که رنگ آن تیره تر است و به همین دلیل پلو خوش رنگ تر و روشن تر به نظر می رسد. برای آموزش آشپزی غذاهای لذیذ ایرانی به مجله ازدواج بپیوندید.

دستور پخت هویج پلو، غذای سنتی شیرازی

برنج و هویج شیرازی غذای سنتی شیراز

هویج برنج را می توانید با مرغ سرو کنید

مواد لازم برای تهیه برنج با هویج

برنج یک کیلوگرم یا 6 فنجان
هویج یک کیلوگرم
قند 200 گرم یا یک لیوان
روغن سرخ کردنی مایع 6 قاشق غذاخوری
گوشت چرخکرده 500 گرم
زعفران آسیاب شده یک قاشق چایخوری و اضافه برای برنج
پیاز متوسط یک عدد
دارچین نصف قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه هویج برنجی شیرازی

1. ابتدا برنج را تمیز کرده و در آب با کمی نمک خیس کنید. هویج ها را با پوست کن پوست بگیرید و بعد از شستن آن ها را با چاقو به ورقه های نازک برش دهید.

نقطه: برای این کار می توانید از رنده درشت هم استفاده کنید.

2. تابه ای آماده کنید و داخل آن روغن بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا داغ شود سپس هویج های خلال شده را در روغن سرخ کنید.

بعد از تفت دادن برش ها هویج شکر را در یک فنجان آب جوش حل کنید و در ماهیتابه حاوی هویج سرخ شده بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا محلول آب جوشیده و شکر و خلال های هویج کمی در این آب بپزند.

همزمان زعفران ساییده شده را به آن اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش اجاق گاز را خاموش کنید. به این ترتیب سس پیلو هویج تهیه می شود.

3. پیاز را پوست گرفته و پس از شستن، داخل گوشت چرخ کرده رنده کنید. نمک و دارچین را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس کوفته های کوچک درست کنید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفته های کوچک را در روغن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا برشته شود. کوفته ها را به مخلوط هویج خلال شده اضافه کنید.

4. در قابلمه ای آب را بجوشانید و برنج خیس شده را به آن اضافه کنید و پس از مدتی جوشاندن آن را آبکش کنید. در انتها یک قابلمه بزرگ آماده کنید و پس از ریختن نیم لیتر آب و روغن در قابلمه، نان یا سیب زمینی را ته آن بگذارید.

سپس آن را با یک لایه بپوشانید برنج آبکش شده پوشش حالا نوبت هویج پلو روی برنج است. این مرحله را چند لایه تکرار کنید تا سس و برنج تمام شود. در پایان مقداری آب و روغن روی برنج بریزید و به روش معمول برای پخت برنج بپزید.

سپس خلال پسته را در کمی روغن تفت دهید و برای تزیین آماده کنید. پس از پخته شدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با خلال پسته و برنج زعفرانی تزئین کنید.

برنج و هویج شیرازی غذای سنتی شیراز

بعضی ها هویج پلو را با کشمش سرو می کنند

نکات مهم

1- به جای اینکه کوفته ها را با خلال های هویج مخلوط کنید، می توانید هنگام کشیدن هویج پلو داخل ظرف، آن ها را روی برنج قرار دهید.

2- بعضی ها هویج پلو را به مرغ ترجیح می دهند، بنابراین به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده می کنند. برای این مقدار هویج پلو به یک عدد مرغ یا 1.5 کیلوگرم نیاز دارید.

3- با توجه به اینکه هویج پلو حاوی آب قند است و این آب به ته دیگ منتقل می شود، احتمال سوختن این غذا نسبت به سایر پلوهای مخلوط بیشتر است. پس حرارت را خیلی کم کنید یا از شعله پخش کننده استفاده کنید. معمولا حدود 3 ربع ساعت برای دم کشیدن این پلو کافی است.

برنج و هویج شیرازی غذای سنتی شیراز

برنج هویج را شکل دهید



مجله ازدواج