بی شک تکین مرغ یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است. این غذا به قدری لذیذ و شیک طبخ میشود که در مجالس و مهمانیهای ایرانی یکی از پایههای اصلی آن است. در این مقاله طرز تهیه این غذای خوشمزه و اصیل را مرحله به مرحله به شما خواهیم گفت. مهمتر از همه، اگر می خواهید بدانید این غذا چگونه از قالب خارج می شود، این متن را تا انتها بخوانید.
برنج ایرانی: | چهار فنجان |
سینه مرغ: | یک عدد کامل |
برگ های معطر: | دو تا سه عدد |
ماست سفت: | یک پیمانه |
پیاز: | یک عدد متوسط |
زرده تخم مرغ: | دو عدد |
صورتی: | یک قاشق غذاخوری |
کره: | پنجاه گرم |
زرشک: | صد گرم |
پودر قند: | یک قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده: | چهار قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه: | تا حد لازم |
خلال دارچین و پسته برای تزیین: | به اندازه لازم |
زردچوبه و روغن: | تا حد لازم |
آماده سازی: | |
زمان پخت: | |
کل زمان پخت: |
مرحله اول: مرغ را آماده کنید!
برای پخت آب مرغ مجلسی باید قبل از هر کاری گوشت مرغ را بشویید و با دو تا سه لیوان آب، کمی زردچوبه، یک عدد پیاز ربع شده و یک برگ بو در تابه بریزید. اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم بپزد. سپس کف زشتی که روی قابلمه ظاهر شده را با کفگیر از بین می بریم. وقتی مرغ کاملا پخت، آن را از قابلمه خارج کرده و بگذارید خنک شود.
مرحله دوم: مرغ را بتراشید!
برای مرغ بهتر است گوشت را کاملا خرد کنید یا ریش ریش کنید. سپس داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را با کمی زردچوبه تفت دهید. وقتی پیاز روشن و طلایی شد، وقت آن است که سینه مرغ را اضافه کنید. در صورت لزوم نمک و فلفل سیاه را به مخلوط مرغ و پیاز اضافه کنید.
مرحله سوم: زرشک ها را باد کنید!
این بار زرشکآنها را می شوییم و به مدت بیست دقیقه در آب خیس می کنیم. داخل تابه کمی کره یا روغن مایع بریزید و زرشک ها را با کمی پودر قند سرخ کنید. کافی است زرشک پف کند و براق شود.
مرحله چهارم: برنج را خیس کنید!
چهار فنجان برنج برای پخت چیکن تکین چهار نفر کافی است. برنج را خوب شسته و در آب گرم به مدت سی دقیقه تا سه ساعت خیس می کنیم. یک قاشق غذاخوری نمک به ظرف برنج اضافه کنید. سپس یک قابلمه مناسب را با آب داغ پر کنید و بگذارید بجوشد. وقتی آب به جوش آمد، آب برنج را خالی کرده و در قابلمه بریزید.
در قابلمه آب در حال جوش به اندازه ای نمک اضافه کنید تا طعم شور آن را بچشید. وقتی برنج سبک شد و به سطح آب رسید، به این معنی است که زمان آبکش کردن آن فرا رسیده است. سطح برنج را با آب گرم می شوییم تا لعاب آن گرفته شود.
مرحله پنجم: مخلوط پایه مرغ را آماده کنید!
در این زمان باید مخلوط پایه مرغ را آماده کنید. برای این، یک ظرف بزرگ انتخاب می کنیم. زرده های تخم مرغ را به ظرفی منتقل کنید و با چنگال هم بزنید تا کاملا یکدست شود. سپس ماست سفت شده، گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم. این مخلوط را دوباره هم بزنید تا خوب ترکیب شود. وقتی مواد مخلوط شد، برنج را به آرامی داخل این ظرف بریزید و با کفگیر مخلوط کنید.
مرحله ششم: مواد مرغ را روی حرارت قرار دهید!
در این مرحله مواد کاملا برای قرار دادن در قابلمه اصلی آماده می شوند. برای این کار یک تابه مناسب روی اجاق می گذاریم و داخل آن روغن می ریزیم. وقتی روغن خوب داغ شد مواد زیرین را داخل آن منتقل می کنیم. این کار باید در دو تا سه مرحله انجام شود. هر بار که مخلوط زیر را داخل تابه می ریزید، با پشت کاردک سطح آن را فشار دهید.
مخلوط مرغ و زرشک را هم روی برنج می پاشیم. پس از تمام شدن کار، سطح برنج را دوباره با پشت قاشق صاف کرده و خوب فشار دهید. در آخر کره را به چند تکه تقسیم کرده و روی سطح برنج می گذاریم. حالا وقت آن است که کتری را روشن کنید و بگذارید تا چهل و پنج دقیقه به آرامی دم بکشد.
مرحله هفتم: برنج را بجوشانید!
پس از پخته شدن برنج، شعله را می توان خاموش کرد. یک راه اساسی برای درک دم کردن برنج بوی پلو است که خانه را پر کرده است. در این زمان اگر درب قابلمه را لمس کنید، متوجه دمای داغ آن می شوید. بعد از چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت، ته چین آماده است تا از ظرف خارج شود.
مرحله هشتم: ته مرغ را از قابلمه بردارید!
در این مرحله وارد یکی از سخت ترین مراحل پخت و تهیه مرغ می شویم. برای اینکه ته دیگ کاملا جدا شود، باید گلدان را در سینی بزرگی که داخل آن آب سرد است قرار دهید. سپس اجازه دهید قابلمه به مدت سه تا پنج دقیقه خنک شود. با سرد شدن بدنه داغ قابلمه، ته چین به راحتی از دیواره ها و کف قابلمه جدا می شود.
همچنین برای جدا کردن ته مرغ از قابلمه با چاقو یا لبه کفگیر برنج را از کنار قابلمه جدا کنید. سپس دیسک را روی دهانه قابلمه قرار می دهیم و دوباره داخل دیسک می گذاریم. اگر قابلمه نچسب باشد به راحتی می توان ته چین را از آن جدا کرد. در پایان با خلال پستهروی آن را با خلال بادام و مقداری زرشک تفت داده تزئین می کنیم.
چرا او به چین می رود؟
متاسفانه سینه مرغ یکی از آن خوراکی هایی است که نیاز به توجه و مراقبت زیادی دارد. اگر مراحل ذکر شده به درستی انجام نشود، نباید انتظار داشته باشید که نتیجه کارتان رضایت بخش باشد. اگر خمیر به درستی آماده نشود، به درستی از قابلمه خارج نمی شود. اولین مشکل داشتن قابلمه نچسب است. مقدار تخم مرغ در برنج و ماست باید کم باشد و ماست غلظت مناسبی داشته باشد.
برنج و زرده تخم مرغ را باید آرام آرام مخلوط کنید تا برنج از هم نپاشد. کمبود روغن ته ظرف یکی دیگر از دلایل نرم و جویدنی این غذا است. اگر ظرف را خیلی زود از روی حرارت بردارید، خطر آسیب رساندن به ظروف آشپزی خود را دارید.
خلاصه
در این متن طرز تهیه چیکن تکین را یاد گرفتیم. این غذای ایرانی یکی از خوشمزه ترین غذاها و پای ثابت بسیاری از مهمانی ها و جشن هاست. سینه مرغ، برنج، زرشک، زعفران، گلاب و… از جمله موادی است که در این دستور تهیه می شود.