طرز تهیه مربای کدو حلوایی (مربای کدو حلوایی) با لیمو و بدون لیمو • تصویر از مجله زندگی


مربای کدو تنبل یکی از مرباهای خوشمزه تبریز است و مورد پسند بسیاری از مردم قرار می گیرد. تهیه مربای کدو تنبل آسان، ساده است، اما کمی زمان می برد. به طور معمول کدو تنبل یا خرد کردن بافت بسیار نرمی دارد و برای صاف کردن آن از آبلیمو استفاده می شود.

طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو تنبل

بحث استفاده از لیمو در تهیه مربا موافقان و مخالفان زیادی دارد اما آنچه از نظر من مسلم است این است که این مربا را با هیچ لذت دیگری عوض نمی کنم و فقط برای بدست آوردن این بافت امکان پذیر است. برای استفاده از آب آهک

راهنمای خرید کدو تنبل

راهنمای خرید و نگهداری کدو تنبل برای تهیه مربای کدو تنبل

از خرید کدو تنبل هایی که با کمی فشار دادن علائم له شدن را نشان می دهند خودداری کنید. کدو تنبلی را انتخاب کنید که پوست سفت و بدون لک و سنگینی داشته باشد، کدو تنبل های کوچک تر ترد و آبدارتر هستند.

راهنمای تمیز کردن و مراقبت از کدو تنبل

برای تهیه مربای تنبل کدو تنبل می توانید کدوها را به هر شکل و اندازه ای که می خواهید برش دهید. برای شروع، قسمت بالایی کدو را با چاقو برش دهید و جدا کنید، سپس دو طرف کدو را از بالا به پایین برش دهید. زیر آن کدو تنبل را به دو قسمت تقسیم کنید.

دانه های کدو را با قاشق بیرون بیاورید و کنار بگذارید (می توانید از این تخم مرغ ها برای تفت استفاده کنید)، پس از برداشتن دانه های کدو، هر نصف کدو را به دو قسمت تقسیم کنید، سپس هر قسمت را به چند قسمت مساوی تقسیم کنید. برش هایی به همان اندازه درست کنید).

طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو تنبل

کدو حلوایی را می توانید قبل از برش در جای خنک و بیرون از یخچال بگذارید اما به محض اینکه آن را برش دادید باید آن را بدون برداشتن دانه های کدو در یک کیسه پلاستیکی در یخچال قرار دهید.

می توانید کدو را بجوشانید، بخارپز یا تفت دهید و به کمک مغزها و عسل دسرهای خوشمزه درست کنید، اگر کدو تنبلی که خریداری کرده اید بیشتر از مصرف هفتگی شماست، توصیه می شود آن را بخارپز کرده و در ظرف های کوچک نگهداری کنید. فریزر البته سعی کنید یک ماه بخورید و دیگر در فریزر نگذارید.

مواد لازم برای تهیه مربای کدو حلوایی

کدو تنبل 2 متوسط ​​(در کل حدود شش و نیم کیلوگرم)
قند 5 کیلوگرم
اب به مقدار لازم (حدود 3-4 فنجان)
اهک 1 فنجان
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه مربای لیمویی کدو حلوایی

برای تهیه مربای کدو حلوایی ابتدا کدوها را بشویید و آب آن را با حوله خشک کنید.

سپس با یک چاقوی تیز آن را مانند طالبی برش دهید و با قاشق تخم مرغ ها را بیرون بیاورید و قسمت نرم داخلی و ریش را با چاقوی خوب تمیز کنید. بعد مثل طالبی برش میزنیم. اگر رنگ کدو کمی سبز شد نگران نباشید بعد از پختن و قرار گرفتن در معرض شربت تغییر رنگ می دهد.

سپس هر گوشه را پوست می گیریم و با استفاده از این وسیله همانطور که در عکس می بینید قاچ ها را برش داده یا قاچ می کنیم و در تابه یا لگن می گذاریم.

طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو تنبل

برای تهیه مربای کدو تنبل می توانید کدوها را قالب بزنید

طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو تنبل

حالا داخل تابه ای آب سرد بریزید و آهک را داخل آن بریزید، به محض اینکه آهک در آب ریخته شود شروع به کار کرده و کف می کند و آب داغ می شود و صدایی به گوش می رسد. بنابراین هرگز از دست برای هم زدن آن استفاده نکنید زیرا ممکن است دست شما را بسوزاند. آب و آهک را با قاشق چوبی خوب مخلوط کنید سپس اجازه دهید آهک جا بیفتد (حدود یک ساعت طول می کشد).

پس از جا افتادن، آب زلال روی آن را برمی داریم و داخل ظرف همراه کدو می ریزیم و می گذاریم حدود 24 ساعت در آب آهک بماند. گاهی مواد را آرام آرام هم می زنیم.

حالا بعد از 24 ساعت کدوها را آبکش کنید و چند بار با آب سرد بشویید.

سپس کدوها را در قابلمه ای حاوی آب سرد بریزید. آب باید روی کدوها را به خوبی بپوشاند. چند بار آب کدو را عوض می کنیم. مرحله قرار دادن در آب خنک و تمیز حدود 24 ساعت طول می کشد. در آخر یکی از کدوها را زیر دندان می گذاریم. خواهیم دید که کدو تنبل در شرایط خوبی قرار دارد. اگر کدو تنبل زبان شما را گزگز می کند، باز هم حاوی آهک است. اما نگران نباشید. پس از 24 ساعت، احتمال زیادی وجود دارد که رسوبات آهک از بین بروند.

طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو تنبل

حالا کدوها را در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی آنها آب بریزید. به طوری که روی کدوها را بپوشاند، سپس روی آتش بگذارید، کدوها باید حدود 5 دقیقه بجوشد تا بپزند و آهک آن گرفته شود. حالا آن را خالی می کنیم. آب را دور می اندازیم و کدوها در آبکش می مانند.

آب (حدود 3-4 لیوان) و شکر را داخل تابه بریزید و بگذارید بجوشد و شکر در آب حل شده و شربت رقیقی به دست می آید. مقدار آب نباید زیاد باشد زیرا کدوها خود به خود آب را آزاد می کنند.

حالا کدوها را به شربت اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد.

طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو تنبل

آبلیمو را هم در آب حل می کنم و به مربا اضافه می کنم و می گذارم چند دقیقه بجوشد.

کدوها بعد از جوشیدن شروع به جذب شربت می کنند. حالا حرارت را خاموش می کنیم و درب قابلمه را حوله می گذاریم و کدو را حدود 24 ساعت داخل شربت می گذاریم تا به خوبی جذب شربت شود. بعد از یک روز اگر دیدیم شربت رقیق شد مقداری شکر اضافه کرده و دوباره بجوشانیم.

پس از سرد شدن مربا، آن را در ظرف شیشه ای خشک و استریل شده قرار دهید، به طوری که یک سانتی متر از لبه ظرف خالی شود. شیشه مربا را وارونه روی میز کار قرار دهید تا هوای مربا کاملا گرفته شود سپس شیشه را به حالت اولیه برگردانید. در شیشه را باز کنید و لبه ظرف را با حوله کاغذی تمیز کنید. پس از آن در ظرف را ببندید و در یخچال نگهداری کنید.

این مربا با نان و کره بسیار خوشمزه است. همچنین به عنوان دسر بعد از غذا با مقداری آجیل بسیار خوشمزه است.

زندگی خود را بنوشید

طرز تهیه مربای کدو تنبل مربای کدو تنبل

هنر درست کردن مربای کدو حلوایی

برخی نیز در این مربا از وانیل، زعفران، هل، دارچین یا گلاب استفاده می کنند.

در حالی که شکر در آب حل می شود، با یک برس مرطوب شکر را از کنار شیشه تمیز کنید تا مربا گیر نکند.

برای نگهداری طولانی مدت، این مربا را می توان منجمد کرد.

آهک را می توان از قنادی ها تهیه کرد.

اسلایسر فوق را می توان از سوپرمارکت های بزرگ و فروشگاه های لوازم آشپزخانه و شیرینی فروشی ها تهیه کرد.

تهیه آبلیمو برای مربای کدو حلوایی

هرگز از لیموترش مستقیماً در غذا یا مربا استفاده نکنید.

برای تهیه آبلیمو یک کیلو لیموترش را در 6 یا 7 لیوان آب بریزید و خوب هم بزنید.

سپس کنار بگذارید. آهک در آب حل نمی شود و پس از مدت معینی (یک تا چند ساعت) ته نشین می شود.

برای مشاهده رسوب سنگ آهک بهتر است از یک ظرف شیشه ای استفاده کنید.

مایع شفاف روی ظرف آبلیمو است، آن را در ظرفی بریزید و مراقب باشید پودر سفید رنگ داخل ظرف فشرده نشود.

این مقدار آبلیمو برای یک کیلو میوه کافی است.


طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون لیمو

برای تهیه مربای کدو تنبل می توانید آهک را بردارید. در واقع نقش آهک شیرین کردن کدو تنبل است. اگر نمی خواهید از لیموترش برای تهیه مربای کدو تنبل استفاده کنید، مراحل زیر را دنبال کنید:

مواد لازم برای تهیه مربای کدو حلوایی بدون لیمو

  • کدو تنبل: 2 کیلوگرم
  • شکر: 2 کیلوگرم
  • زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار دلخواه
  • آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • آب: 6 لیوان فرانسوی دسته دار
  • هل سبز خرد شده: 10 عدد

دستور تهیه مربای کدو تنبل بدون لیمو

کدو را بشویید و برش بزنید (روش تهیه مربای کدو حلوایی رنده شده نیز رایج است). دانه های کدو تنبل را جدا کرده و به شکل دلخواه برش دهید.

کدوها را با یک لیوان آب بجوشانید. وقتی کدوها نیم پز شدند، آبکش کنید. حالا آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا بجوشد.

سپس شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید شهد مربا غلیظ شود.

حالا کدوهای نیم پز را به شهد اضافه کنید و 30 دقیقه تفت دهید. اگر کدوها سفت هستند، زمان پخت را افزایش دهید.

در ده دقیقه آخر پخت، دانه هل خرد شده، آبلیمو و زعفران دم کرده غلیظ را به مربا اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه حرارت را خاموش کنید تا مربا خنک شود.

مربای کدو حلوایی با لیمو نرم تر می شود، اما اگر نمی خواهید از لیموترش استفاده کنید، همین کار را انجام دهید.

نکات مهم پخت، انواع مرباها را کپک نزنید و شیرین نکنید

برای تهیه مربای کدو با لیمو یا بدون لیمو بهتر است از قابلمه مسی یا الکلی برای تهیه مربا استفاده کنید.

* هنگام تهیه مربا درب شیشه را نبندید در غیر این صورت مربا تغییر رنگ داده و کدر می شود و از روی گاز می گذرد.

* برای اینکه مربا شیرین نشود باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت و به اصطلاح قوام برسد تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نشود. اگر مربا قالب زد، کمی شکر روی مربا بریزید و دوباره بجوشانید تا قالب مربا از بین برود. گاهی علت کپک زدن مربا کم بودن شکر است.

* اگر آب لیمو را به مربای پخت اضافه کنید، خطر شکر را کاهش می دهد.

*اگر مربا حاوی شکر است، می توانید به راحتی این شکر را حذف کنید. کمی آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به مربا اضافه کنید و با حرارت ملایم کمی بجوشانید.

* قوام شربت شهد و مربا در جلوگیری از شکر و کپک زدن موثر است. برای تست قوام شربت مربا، مقداری از شربت را با قاشق بیرون بیاورید و بگذارید خنک شود، اگر شربت مانند عسل کشدار است و ریختن آن از قاشق سخت است، غلظت مربا خوب است. اگر شهد مربا شفاف و آبکی بود، کمی بیشتر زمان دهید تا در حرارت ملایم گاز غلیظ شود.



مجله ازدواج