برنج و لوبیا یکی از غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه و پرطرفدار است و در مراسم های مختلف قابل سرو است. این غذا را می توانید با گوشت چرخ کرده، گوشت چرخ کرده، کلکالی و حتی گوشت مرغ تهیه کنید.
برنج | 4 فنجان |
لوبیا سبز | 250 گرم |
گوشت چرخ کرده (یا هر گوشت دیگری) | 250 گرم |
رب گوجه فرنگی | سه قاشق غذاخوری |
یک پیاز | یک عدد بزرگ |
مخلوط ادویه یا ادویه پلو، زردچوبه، پودر پاپریکا، فلفل سیاه، دارچین | همانطور که می خواستم |
نمک | کافی |
روغن | کافی |
زعفران دم کرده | دو قاشق غذاخوری |
پودر رزماری | یک قاشق غذا خوری |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی با گوشت
برنج را حداقل دو ساعت قبل از پخت بشویید و با کمی نمک خیس کنید.
حبوبات را بشویید و تمیز کنید.
به اندازه های مساوی برش دهید.
حدود 15-20 دقیقه با آب جوش و نمک بپزید.
نقطه : در زمان پختن حبوبات در تابه را نبندید تا تغییر رنگ ندهند.
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید.
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. (دیدن: لیست دستور پخت با گوشت چرخ کرده )
وقتی گوشت کاملا باز شد و رنگ آن تغییر کرد، ادویه ها (به جز پودر دارچین و رزماری) و نمک را اضافه کنید.
کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها بیرون بیاید.
حبوبات پخته شده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و مطبوع شود.
با نصف لیوان آب بپزید تا آب آن جذب شود.
برنج را در آب جوش بریزید و کمی آبکش کنید.
ته قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را در آنجا قرار دهید.
روی سیب زمینی ها کمی نمک بپاشید.
سپس یک لایه برنج، یک لایه از مواد، پودر دارچین، رزماری و زعفران را دوباره داخل تابه بریزید.
در قابلمه را ببندید و حرارت را روی متوسط رو به بالا بگذارید تا برنج دم بکشد.
در صورت لزوم کمی روغن اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و بگذارید بجوشد.
قبل از سرو لوبیا پلو، برنج را به آرامی هم بزنید تا مواد با برنج مخلوط شوند.
هنر درست کردن رب لوبیا خوشمزه
لوبیا پلو را می توانید با سبزی، سالاد شیرازی، ماست و ترشی سرو کنید.
به جای 3 قاشق خمیر می توانید یک قاشق خمیر و یک لیوان رب گوجه فرنگی بریزید.
در صورت تمایل می توانید در حین تفت دادن گوشت کمی سیر رنده شده و فلفل ناگینی به مواد اضافه کنید.
دستور تهیه لوبیا پلو
مواد باقالی پلو را به روش قبل آماده کنید.
سپس برنج شسته شده، آب و نمک را اضافه کنید.
بجوشانید و بگذارید آب آن تبخیر شود.
سپس به مدت 30 تا 40 دقیقه دم کنید.