طرز تهیه لوبیا قطاق شمالی با لوبیا خشک ۴ سرو • تصویر از مجله لایف


خورش قاتوق باقالی یکی از معروف ترین خورش های منطقه شمال ایران است که به خورش باقالی معروف است. خورش گل در چمن معروف است و در تهیه آن از باقالی به نام لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی استفاده می شود. خورش لوبیا می توانید آن را با نان میل کنید اما در شمال کشور با گوشت با طعم شمال و کفال قرمز، ماهی کولی یا ماهی دودی سرو می شود. دارند طرز تهیه انواع خورش و غذاهای ایرانی به قسمت آموزش آشپزی مراجعه کنید.

طرز تهیه لوبیا قطاق با لوبیا خشک

مواد لازم برای تهیه لوبیا قطاق شمالی

لوبیا کشاورزی (لوبیا رشتی) پاکسازی شد دو لیوان خالی
تخم مرغ 2 تا 3 عدد
شوید خشک دو سه قاشق غذاخوری
سیر 4 یا 5 قطعه بزرگ
نمک و فلفل و زردچوبه همانطور که می خواستم
کره به میزان لازم
اب دو سه لیوان
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه باقلاقاتاق رشتی

برای تهیه لوبیا قاتگ، حبوبات را چند ساعت در آب داغ خیس کنید.

سپس لوبیاها را پوست بگیرید.

کره را گرم کنید و لوبیاها را تفت دهید.

سپس سیر را رنده کرده و با حبوبات تفت دهید.

فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.

شوید را اضافه کرده و کمی تفت دهید.

آب بریزید و وقتی جوش آمد درب ظرف را ببندید.

حرارت را کم کنید تا لوبیاها بپزند و آب آن کم شود.

بعد از 20 دقیقه نمک اضافه کنید و درب آن را ببندید.

وقتی آب حبوبات آبکش شد و جا افتاد، تخم مرغ ها را روی آن بشکنید.

روی حبوبات قطوق را در قابلمه بپوشانید تا تخم مرغ ها پخته شوند.

بعد از اضافه کردن تخم مرغ خورش را هم نزنید.

زمانی که خورش پخته شد، می توانید آن را با برنج کیت میل کنید.

با سیر ترشی، زیتون و ترشی نارنجی بهار شمالی را سرو کنید.

طرز تهیه قاتوق باقالی شمالی – قاتوق باقالی

می توانید تخم مرغ را جداگانه نصف کنید

هنر درست کردن حبوبات خوشمزه قطاق

بهتر است لوبیا را از روز قبل خیس کنید تا پوست آن راحت‌تر جدا شود.

برخی از حبوبات به سرعت پخته می شوند، پس مراقب باشید در حین پخت آنها را له نکنید.

می توانید به جای شوید خشک از شوید تازه خرد شده استفاده کنید.

خورش باقالی قطاق با آب کمی سرو می شود.

تخم مرغ را با خورش مخلوط نکنید.

قاتوق در گویش گیلکی به معنای خورش است.



مجله ازدواج