![طرز تهیه شربت، بامیه و آب نبات شهد زولبیا [باقلوا، کیک یزدی و اسفنجی] • تصویر مجله زندگی](https://www.tasvirezendegi.com/wp-content/uploads/2016/06/tasvirezendegi-ir-175.jpg)
بروزرسانی: 02 تیر 1404
طرز تهیه شربت، بامیه و آب نبات شهد زولبیا [باقلوا، کیک یزدی و اسفنجی] • تصویر مجله زندگی
شربت عسلی است که برای تهیه انواع مربا، حلوا، شربت و شیرینی از جمله باقلوا، زولبیا و ... استفاده می شود. بامیه و گوش فیل برای مرطوب کردن کیک اسفنجی و ... شربت بار از جوشاندن شکر، آب، گلاب، زعفران یا اسانس، پودر هل، پوست پرتقال، نارنگی و ... تهیه می شود که برای هر کاربرد غلظت متفاوتی دارد. برای تهیه شهد نعناع می توانید به جای گلاب، آب نعناع را در شکر و آب بریزید.
طرز تهیه شربت بدون گلوکز برای گوش فیل و زولبیا بامیه
قند | دو و نیم لیوان |
اب | 1 فنجان |
رنگ صورتی | یک چهارم فنجان |
آب لیمو (یا آب لیمو) | 1 قاشق غذاخوری (یک هشتم قاشق چایخوری) |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه شربت بار زولبیا بامیه
ظرفی که برای تهیه سس و شربت استفاده می کنید باید تا حد امکان غلیظ باشد. سعی کنید از تابه های چدنی یا تفلون سنگین استفاده کنید. ظروف ظریف گرما را خیلی سریع انتقال می دهند و زمان واکنش شربت را کاهش می دهند و کیفیت شربت را کاهش می دهند.
* ابتدا شکر، آب و گلاب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط \u200b\u200bقرار دهید (حرارت نباید زیاد باشد تا بجوشد). تا شکر کاملا حل شود، حدود 10 دقیقه.
برای تمیز نگه داشتن کناره های ظرف، همیشه ابتدا شکر را اضافه کنید، سپس آب را اضافه کنید.
حرارت باید در طول تهیه شربت متوسط \u200b\u200bتا زیاد باشد. در دمای پایین دانه های شکر حرکت نمی کنند و در ته ظرف باقی می مانند و فقط آب آن تبخیر می شود. در نتیجه نسبت مواد به هم می خورد و شربت درستی به دست نمی آید.
شربت بار زولبیا بامیه
هم زدن در تهیه تمام سس های شیرین از لحظه شروع به کشک شدن شربت تا رسیدن به غلظت مورد نظر ممنوع است!!!!!! وقتی شربت به اولین قطره رسید، فرآیند شربت شدن مواد شروع می شود، وقتی مواد را مخلوط می کنید، کریستال های شکر را سریع به هم فشار می دهید، نتیجه این می شود که دانه های شکر به هم چسبیده و به محض سرد شدن شربت شیرین می شود.
* سپس زعفران را اضافه کنید و بگذارید 3-4 دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
برای هم زدن شربت از قاشق غیر فلزی (چوبی، سیلیکونی، تفلون...) استفاده کنید. قاشق فلزی گرما را هدایت می کند و در شربت تغییر دما ایجاد می کند و این ضربه باعث شیرین شدن شربت می شود.

شربت باز بدون گلوکز برای گامبو زولبیا و باقلوا
* اگر شکر حل نشد با قاشق چوبی (نه قاشق فلزی!) هم بزنید.
* لبه شیشه را با برس آغشته به کمی آب تمیز کنید زیرا اگر بعداً این قندها داخل شربت بریزند شربت را شیرین می کنند.

شربت گوش فیل
* آبلیمو را بریزید و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بردارید. شربت بار آماده است.
* برای برخی از دستورهایی که از گلوکز استفاده می کنند، اگر در دستور مورد نظر گلوکز ذکر شده است، می توانید بعد از برداشتن از روی حرارت و هم زدن ۲ قاشق غذاخوری گلوکز اضافه کنید.
طرز تهیه سوربت به دستور استاد عارف
غلظت شربت قنادی ها متفاوت است، دستور شربت در زیر محاسبه شده است.
این مقادیر برای قنادی است. شما مقدار مواد مورد نیاز خانه خود را کاهش می دهید. مثلا برای یک کیلو شکر به نیم کیلو آب نیاز دارید. 50 گرم گلاب و نصف لیموترش.
مواد لازم برای شیرینی های روزمره مانند کره ای و دانمارکی در قنادی
- 50 پوند شکر
- 24 پوند آب
- 50 گرم جوهر لیمو (5 قاشق غذاخوری)
- صورتی 1 کیلوگرم
مواد برای مصارف خانگی
- شکر 2 کیلوگرم
- آب 1 کیلوگرم
- 1 آب لیمو (سر آبلیمو)
- گلاب 100 گرم
- کمی وانیل
طرز تهیه
آب و شکر را با هم روی شعله گاز می گذاریم تا به نقطه جوش برسد سپس جوهر لیمو را اضافه می کنیم.
نصیحت: می توانید بلافاصله آب لیمو را اضافه کنید.
بعد از 10 دقیقه خاموش کنید. در حین جوشیدن، اطراف ظرف را با برس و آب بشویید، زیرا هنگام جوشیدن شکر به اطراف ظرف می چسبد.
اگر ظرف را با برس تمیز نکنید، شربت بعداً شیرین می شود.
نکات
بعد از ریختن جوهر لیمو شربت بالا می آید، مواظب باشید چیزی نریزد، می توانید با کم کردن حرارت یا گرفتن یک تابه بزرگتر از این کار جلوگیری کنید.
به جای جوهر لیمو می توانید از آبلیمو استفاده کنید، فقط زمان جوش نهایی را کاهش دهید.
اگر شربت شما همان روز مصرف شد، می توانید آن را بدون آبلیمو و بدون آبلیمو درست کنید. (جوهر فقط برای این است که شکر به شربت اضافه نشود).
میزان غلظت شربت بستگی به ذائقه شما دارد، می توانید آن را با افزودن یا کاهش آب اندازه گیری کنید.
شربت های ماه رمضان باید غلیظ باشد.
می توانید از گلوکز یا باتکا استفاده کنید که شربت شما را سفت و شیرین می کند و آب نبات را شفاف و براق می کند.
اگر شربت غلیظ باشد، آب نبات جذب نمی شود و اگر شل باشد، بعد از چند ساعت آب نبات نرم می شود.
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
- 50 پوند شکر
- 12 پوند آب
- 4 قاشق غذاخوری جوهر لیمو
- صورتی 2 کیلویی
- باتکا 7 تا 10 کیلو
طرز تهیه مثل دستور قبلی هست فقط بعد از خاموش کردن گاز وانیل یا گلاب خود را اضافه کنید.
البته طعم ها همیشه سلیقه ای هستند، اما وانیل بهترین گزینه است.
پیشنهاد ما برای ماه رمضان وانیل و گلاب است
منابع: بهارسایت/وبسوار/کانال استاداریف
مجله ازدواج