طرز تهیه سوتلاش ترکی با خامه بدون فر گازی • تصویر از مجله زندگی
انتشار: تیر 06، 1402
بروزرسانی: 23 خرداد 1404

طرز تهیه سوتلاش ترکی با خامه بدون فر گازی • تصویر از مجله زندگی


سوتلاک یا پودینگ برنج یکی از خوشمزه ترین دسرهای ترکی است. این که دسر شبیه شیر برنج است، اما با مواد بیشتر و البته خوشمزه تر، می توانید آن را به عنوان میان وعده یا در افطار ماه رمضان میل کنید.

طرز تهیه دسر ترکی سوتلاخ

مواد لازم برای تهیه دسر سوتلاش ترکی

برنج نیم دانهنصف فنجان
شیر نر1 لیتر
اب2 لیوان
قند1 فنجان
نشاسته ذرت یا گندم3 قاشق غذاخوری
کرم رنگ200 گرم
وانیلنصف قاشق چایخوری
زرده تخم مرغیک عدد
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه سوتلچ گازی خانگی ساده

یک جام فرانسه را به عنوان معیار در نظر بگیرید. اگر ندارید، از یک لیوان به عنوان پیمانه برای همه مواد استفاده کنید. برنج را تمیز کرده و بشویید و از روز قبل یا چند ساعت خیس کنید. برنج را با دو لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا آرام آرام بپزد و آب آن کشیده شود. در ظرفی جداگانه شیر، شکر و وانیل را با هم مخلوط کرده و حرارت دهید تا شکر آب شود.
وقتی برنج پخت، شیر را اضافه کرده و مخلوط کنید. در این مرحله مدام هم بزنید تا نچسبد.

نشاسته را در یک کاسه با نصف لیوان شیر حل کنید. زرده تخم مرغ و خامه را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. دو لیوان از مواد را روی حرارت به مخلوط نشاسته و خامه اضافه کنید و هم بزنید تا تقریباً به یک دما برسند. سپس مواد را به حرارت اضافه کنید و هم بزنید. وقتی کمی غلیظ شد از روی حرارت بردارید و در ظرف های مورد نظر بریزید. حدود 10 تا 15 دقیقه ظرف ها را کنار بگذارید تا ترش کمی پوسته پوسته شود.

سپس ظروف را روی سینی فر بچینید و کمی آب داخل سینی فر بریزید. به طوری که تا یک سوم ظروف آب بگیرند. ورق را در فر قرار دهید و فقط گریل را به مدت 15-20 دقیقه روشن کنید تا سورگوش سرخ شود. مراقب باش نسوزی. وقتی برشته شد از فر خارج کنید و در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود. سوتلاخ را با مواد دلخواه تزیین کرده و سرو کنید.
نوش جون

هنر درست کردن سوتلاش خوشمزه

  • می توانید برنج را در آب و کمی هل یا گلاب خیس کنید.
  • اگر ظروف را بدون بستن دهانه ها در فر قرار دهید، خرد می شود.
  • دسر سوتلاچ را می توانید قبل از اینکه گریل را روشن کنید، در فر 180 به مدت 10-20 دقیقه بپزید.
  • این دسر را می توان هم سرد و هم گرم سرو کرد.
  • برای تزیین می توانید از دارچین، غنچه گل رز، بادام، گردو، پسته، فندق و ... استفاده کنید.
  • می توانید مقدار شکر را کم یا زیاد کنید.
  • برنج را روی حرارت ملایم بپزید تا کاملا نرم شود.
  • ظروف خالی را بردارید چون با حرارت فر کمی بلند می شوند.

پخت نهایی سوتلاخ بدون فر

ظروف دسر را در قابلمه قرار دهید و آب جوش را داخل قابلمه بریزید تا ظرف ها نیمه پر شوند.
در ظرف را بپوشانید و روی حرارت متوسط \u200b\u200bقرار دهید تا پخته شود.
برای قهوه ای شدن دسر، یک قاشق را چند بار حرارت دهید و روی سورش بمالید تا کاراملی شود.

دسر پودینگ ساتلاخ

طرز تهیه سوهان بدون خامه یا زرده تخم مرغ

عناصر :

  • یک و نیم لیتر شیر
  • یک و نیم پیمانه برنج
  • شکر یک و نیم پیمانه (به دلخواه می توانید کم یا زیاد کنید)
  • 2 لیوان آب
  • شکر وانیلی 5 گرم (می توانید از کمی وانیل ایرانی استفاده کنید) یا پوست پرتقال رنده شده
  • فندق تفت داده شده، پسته خرد شده، گردو و دارچین برای سوتلاخ

طرز تهیه:

دو لیوان آب را در ظرفی بجوشانید و برنج را داخل آن بریزید. وقتی برنج پخته شد و دانه های برنج بلند شد، شیر سرد را اضافه کنید و هم بزنید تا بجوشد.
هر از گاهی روی حرارت ملایم هم بزنید و حدود 20 دقیقه بپزید. وقتی کمی شروع به غلیظ شدن کرد شکر را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر بجوشانید.
وقتی غلیظ شد وانیل را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید. داخل کاسه ها ریخته و به دلخواه با آجیل و دارچین سرو کنید. نوش جون .

طرز تهیه دسر پودینگ ترکی سوتلاخ

دستور سوتلاخ با کره و خامه

عناصر

  • یک فنجان برنج
  • بیش از نیم لیتر شیر (نصف بطری شیر)
  • یک قاشق چایخوری نمک
  • 5 قاشق غذاخوری شکر
  • خامه 50 گرم (4 قاشق غذاخوری)
  • کره 50 گرم
  • سه لیوان آب

طرز تهیه:

برنج را بشویید و با یک لیوان آب بپزید. در این روش لازم نیست برنج را از قبل خیس کنید. وقتی آب تخلیه شد، لیوان دوم و دوباره لیوان سوم را بریزید.
بعد از خالی کردن سومین لیوان آب، نمک، شکر و شیر را اضافه کنید. ده دقیقه بجوشانید و کمی غلیظ کنید. سپس حرارت را خاموش کرده، کره و خامه را اضافه کنید.
در ظرف مخصوص فر قرار دهید. داخل ورقه پخت آب بریزید. ظرف را در سینی فر و سینی را در فر قرار دهید و به مدت 20 دقیقه گریل را روشن کنید. سوتلاخ باید روی دسر سرخ شود نه اینکه بسوزد.
حداقل یک ساعت سرد کنید. بهتر است شب را سپری کنید.



مجله ازدواج