طرز تهیه سس کچاپ خانگی ساده مثل سس بازار با رنگ و طعم زیاد. • تصویر از مجله Life


طرز تهیه سس کچاپ در خانه

سس گوجه فرنگی خانگی (سس گوجه فرنگی) را خودتان در خانه درست کنید.

سس کچاپ (سس گوجه فرنگی) که در دستور زیر به شما معرفی می کنم بسیار زیبا و خوشمزه است و اگر آن را با دقت و خوب تهیه کنید بسیار بهتر از سس های وارداتی از خارج می شود.

جدا از آن سس کچاپ سالم و بدون افزودنی یا ضایعات، رنگ، روغن و هر ماده دیگری سس های بازار آنها می گویند ممکن است حتی یک قاشق گوجه فرنگی در یک بطری سس وجود نداشته باشد. علاوه بر این، مواد نگهدارنده برای مغز و سلامت مضر هستند.

بهتر است این سس گوجه فرنگی را در تابستان و در ماه هایی که گوجه فرنگی فراوان است، مثلا مرداد یا اوایل شهریور تهیه کنید، زیرا هم فراوان و ارزان است و هم طعم بهتری نسبت به زمان های دیگر دارد.

دستور تهیه این سس کچاپ برگرفته از یک کتاب قدیمی (تابخی کدبانو) است که پدرم برای مادرم در تبریز خریده بود. زمان زیادی نمی برد و هزینه زیادی نمی برد و البته در تمام پاییز و زمستان سس زیادی دارید و می توانید با خیال راحت آن را بنوشید.

طرز تهیه سس کچاپ در خانهطرز تهیه سس کچاپ در خانه

مواد لازم برای تهیه سس کچاپ خانگی

گوجه فرنگی 6 کیلوگرم
سرکه 2 لیتر
شکر 750 گرم
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
سیر 250 گرم
زعفران 5 گرم
آماده سازی:
زمان پخت:
کل زمان پخت:

طرز تهیه سس کچاپ در رستوران:

گوجه‌فرنگی‌های قرمز رسیده را بشویید و خرد کنید و در قابلمه‌ای مسی سفید شده یا ظرف شیشه‌ای قرار دهید تا بپزند. سپس پس از سرد شدن آن را از صافی فلزی رد کنید.

پوست و دانه ها را گرفته و تمام آب گوجه فرنگی آبکش شده را روی اجاق بجوشانید و از آب آن استفاده کنید.

شکر و سرکه را با هم بریزید مراقب باشید چکه نکند رنگ و مزه بدی پیدا می کند.

سیر را رنده کنید و داخل سس بریزید (من از پودر سیر استفاده کردم).

سس نباید خیلی سفت باشد، باید آنقدر صاف باشد که وقتی بطری را کج می کنید بریزد.

وقتی آماده شد زعفران رنده شده را با آب جوش مخلوط کرده به سس اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید.

سپس فلفل قرمز را به اطراف بپاشید.

برای هم زدن حتما از قاشق چوبی استفاده کنید.

سس ها را در شیشه های کاملا تمیز و خشک بریزید:

ابتدا روی سس یا خمیر کمی نمک (نمک دریا) بپاشید سپس روغن جامد ذوب شده را داخل آن بریزید. وقتی روغن جامد شد، درب ظرف را در جای خنک بسته نگه دارید.

سس کچاپ از بازار و رستورانسس کچاپ از بازار و رستوران

در قدیم روی ماکارونی ها روغن جامد ذوب شده می ریختند و روی هر لیوان 2 تا 3 قاشق روغن می ریختند چون جامد است پس از سرد شدن مانند یک لایه محافظ سفت می شود و از نفوذ هوا و خراب شدن آن جلوگیری می کند.

از پودر خردل هم استفاده کردم. می توانید مقدار زیادی فلفل و کمی به شکل سس تند استفاده کنید.

سه شیشه بزرگ به شما سس کچاپ می دهد. البته در ظروف کوچک قابل نگهداری است.

خمیر به این صورت درست میشه فقط ادویه و سرکه و شکرش جدا میشه و غلیظ تر میشه.

روش خیلی ساده ای که پسر عموی عزیزم به من یاد داد این بود که گوجه های شسته شده را به مغازه هایی که دستگاه آبلیمو گیر دارند ببرم و آب آن را بگیرم و آب را روی آتش بگذارم.

بسیار ساده است و نیازی به الک ندارد.



مجله ازدواج