طرز تهیه ریش پلو ریش مرغ مجلسی 4 نفره • تصویر از مجله زندگی


مرسی شخم یکی از خوشمزه ترین ها غذاهای ایرانی که ظاهری بسیار رسمی و چشم نواز و خاص خود را دارد جواهر لعل نهرو آنها همچنین داستان این را می گویند برنج قدمت آن به دوره صفویه می رسد و یکی از غذاهای سنتی شهر قزوین است. نمونه های این غذا در استان های فارس و خراسان نیز طبخ می شود تهیه ناهار و شام گزینه بسیار خوبی است

مرسی شخم

مواد لازم برای تهیه پودینگ برنج

برنج 4 فنجان
سینه مرغ 1 قطعه
یک پیاز 1 قطعه
سیر 2 قرص
کشمش نصف فنجان
زرشک نصف فنجان
خلال بادام یک چهارم فنجان
خلال پسته یک چهارم فنجان
هویج 2 اتاق
پوست پرتقال 2 اتاق
خشت، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه همانطور که می خواستم
کمپوت زعفران 2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین یا پودر هل (اختیاری) همانطور که می خواستم
رنگ صورتی کمتر از یک نوشیدنی
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
قند همانطور که می خواستم
آب لیموی تند 2 قاشق غذاخوری
روغن کافی
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه مجلسی پلو مرصعات

برای تهیه پودینگ برنج با چیکن ریش ریش خوشمزه، ابتدا برنج را خوب بشویید تا آب روی آن صاف شود.

سپس حداقل دو ساعت قبل از پخت با کمی نمک خیس کنید.

پیاز را ورقه‌ای خرد کنید و در روغن تفت دهید تا کمی قهوه‌ای و روشن شود.

سیر، ادویه، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

سپس مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی آن از بین برود.

نمک و حدود یک لیوان آب اضافه کنید.

وقتی آب به جوش آمد، حرارت را کم کنید و سینه مرغ را به مدت 45 دقیقه بپزید.

بهتر است آب مرغ را در پایان پخت تمام کنید.

استخوان مرغ را جدا کرده و رنده کنید.

مرغ چرخ کرده را قبل از سرو با کمی روغن سرخ کنید.

در صورت تمایل می توانید پیاز را سرخ کنید و در مرحله آخر مرغ ها را در آن سرخ کنید.

زرشک و کشمش را 10 دقیقه خیس کنید.

آبکش کنید و با حوله خشک کنید.

سپس جداگانه در کره سرخ کنید.

در صورت تمایل کمی شکر به زرشک اضافه کنید.

هویج را بشویید، پوست بگیرید و درشت رنده کنید یا آن را به صورت نوارهای نازک برش دهید.

با کره قهوه ای کنید، یک قاشق چای خوری زعفران دم کرده و یک لیوان آب اضافه کنید.

با در بسته بپزید تا آب تبخیر شود.

خلال بادام و پسته را به مدت 20 تا 30 دقیقه در گلاب خیس کنید.

سپس به مدت چند ثانیه جداگانه در کره تفت دهید، مراقب باشید رنگ آن تغییر نکند.

نقطه : بادام و پسته را نمی توانید تفت دهید.

برش های پوست پرتقال را جداگانه برای چند ثانیه سرخ کنید.

6 لیوان آب در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

آب برنج را تقسیم کرده و در یک قابلمه آب جوش بریزید.

وقتی برنج کمی نرم شد آن را آبکش کرده و دم کنید.

برنج را با بقیه زعفران دم کرده کمی رنگ کنید.

هنگام سرو برنج پلو، برنج را با برنج زعفرانی، چیکن ریش ریش، خلال، هویج، زرشک و کشمش تزیین کنید.

می توانید همه مواد را با برنج مخلوط کنید تا طعم ها ترکیب شوند.

ویدیو طرز تهیه پلو پلو با مرغ ریش

طرز تهیه حلزون مرغ برای پر کردن برنج

400 گرم سینه یا فیله مرغ را به صورت نواری برش دهید.

سیر و پیاز را خرد کنید.

با سیر، پیاز، روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل به مدت یک تا دو ساعت مزه دار کنید.

نوارهای مرغ را گرد کنید و روی سیخ چوبی بچسبانید یا با خلال دندان محکم کنید.

روی حرارت متوسط ​​رو به پایین در قابلمه ای با درب بسته بپزید.

وقتی مغزها پخته شد و یک طرف آن سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

ویدیو طرز پخت برنج با حلزون مرغ به روشی متفاوت

ملاحظات

پودر هل یا دارچین باعث خوشبو شدن برنج می شود.

می توانید در حین جوشیدن آن را روی برنج بریزید.

در صورت تمایل به جای مرغ از گوشت چرخ کرده یا گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

برای تهیه پودینگ برنج می توانید از ران مرغ استفاده کنید.

نمونه های زیبا از تزئینات مجلسی به علاوه منبت

برنج فیله مرغ

عکس تزیین جواهر پلو

چهار نمونه از تزئینات خاتم پلو

در تصویر بالا از سمت فیله مرغ و در تصویر زیر از سمت راست ران مرغ استفاده شده است.

در عکس بالا سمت چپ خاتم برنج با قالقی را مشاهده می کنید.

عکسی از تزئینات خاتم پلو

دو نمونه تزیین منبت کاری شده با پلو در بشقاب مستطیل شکل

عکس تزیین جواهر پلو عکس تزیین جواهر پلو

عکس پایین بشقاب برنج با مرغ ناگینی و گوشت قلقلی است

عکسی از تزئینات خاتم پلو

حلزون های مرغ را برای فیلینگ برنج مزه دار کنید

فیله یا سینه مرغ را به صورت نواری برش دهید و بگذارید یک ساعت در شیر بماند.

فیله ها را گرد کنید و در تابه سرخ کنید.

نمک، فلفل، پودر و زعفران دم کرده را اضافه کنید.

درب تابه را ببندید تا مغزها به آرامی روی حرارت کم بپزند.

تهیه ورقه های پوست پرتقال

قسمت پرتقال پوست پرتقال را پوست بگیرید یا با چاقو بردارید و به صورت ورقه ای برش دهید.

برش ها را به مدت 5 دقیقه در آب بجوشانید سپس با آب سرد بشویید.

این کار را سه بار انجام دهید تا تلخی پوست پرتقال از بین برود.

سپس با کره و کمی شکر تفت دهید تا به شکل لیوان در بیاید.



مجله ازدواج