برای شروع می توانید از زیتون سبز نارس یا زیتون سیاه رسیده استفاده کنید، اما در هر صورت، بهتر است به جای زیتون های کنسرو شده و فرآوری شده از زیتون تازه چیده شده استفاده کنید. روغن زیتون رسیده بسیار بهتر از روغن زیتون نارس است، زیتون نارس روغن سبز و زیتون رسیده روغن طلایی تولید می کند.
زیتون ها را خوب بشویید.
بهتر است زیتون را ظرف چند روز استفاده کنید. در حالت ایده آل، شما باید زیتون ها را همان روزی که آنها را تمیز می کنید آسیاب کنید. اگر وقت ندارید دو یا سه روز صبر کنید اما بیشتر از این زمان از طعم و کیفیت روغن تولیدی شما کاسته می شود. اگر مجبورید چند روز صبر کنید، زیتون ها را در ظرف پلاستیکی یا شیشه ای باز منتقل کنید و در صورت لزوم در یخچال بگذارید. زیتون های ذخیره شده را قبل از استفاده بررسی کنید و زیتون های پوسیده، چروکیده یا غیرعادی نرم را دور بریزید.
زیتون ها را آسیاب کنید
زیتون ها را با توجه به وسایلتان آسیاب کنید.
روغن زیتون را هم بزنید تا روغن جدا شود. با قاشق، زیتون های خرد شده را به مدت چند دقیقه به شدت هم بزنید. سعی کنید رب زیتون را به صورت دورانی هم بزنید. نیروی هر پیچ باید به استخراج روغن بیشتر از خمیر جامد کمک کند.
به مواد کمی زمان بدهید.
یک آبکش یا صافی مناسب را روی یک کاسه قرار دهید. سپس توری مانند پارچه ای که برای تهیه پنیر استفاده می شود را روی این آبکش قرار دهید. روغن زیتون را داخل حوله بریزید. خمیر زیتون را به همراه تمام مایعات و جامدات قابل مشاهده بردارید و مستقیماً به مرکز پارچه پنیر منتقل کنید. دو طرف پارچه را روی خمیر زیتون بپیچید.
یک جسم سنگین را روی پارچه قرار دهید.
اگر مطمئن نیستید که یک برند خاص از روغن زیتون واقعا خالص است، راه های مختلفی برای آزمایش آن وجود دارد. روش هایی برای آزمایش خلوص روغن زیتون وجود دارد که بسیار ساده تر از آن چیزی است که فکر می کنید.
شناسایی روغن زیتون اصلی با نگهداری آن در یخچال
- 2 تا 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ظرف شیشه ای بریزید. حتما از شیشه بسیار تمیز استفاده کنید تا برای تست روغن مشکلی پیش نیاید. سپس در شیشه ای را ببندید.
- شیشه را به مدت 24 ساعت در یخچال قرار دهید. این به روغن زیتون زمان کافی برای جامد شدن می دهد.
- جامد یا مایع بودن روغن را بررسی کنید. بعد از 24 ساعت از یخچال خارج کنید. اگر روغن جامد شود، روغن زیتون خالص است. اگر روغن مایع بماند، روغن زیتون خالص نیست. به همین راحتی
تشخیص روغن زیتون خالص با استفاده از فتیله
یک وزنه یا جسم سنگین را روی پارچه قرار دهید. بگذارید مایع خارج شود. اجازه دهید روغن زیتون، آب زیتون و آب از پارچه پنیر خارج شود و حداقل 30 دقیقه الک کنید و در کاسه بریزید. هر 5 تا 10 دقیقه، به آرامی اما محکم با دستان خود فشار دهید تا به فرآیند استخراج کمک کنید.
نگهداری روغن زیتون خانگی
روغن زیتون را در یک بطری تمیز بریزید.
یک قیف را در دهانه یک بطری شیشه ای تمیز قرار دهید، سپس روغن جمع آوری شده را از طریق قیف داخل همان بطری بریزید. بطری های شیشه ای برای این کار عالی هستند. بطری های رنگی حتی بهتر هستند، زیرا رنگ باید از روغن در برابر اثرات مضر نور محافظت کند. توجه داشته باشید که هر بطری که استفاده می کنید باید با آب داغ و صابون ظرفشویی کاملاً تمیز شود و قبل از ریختن روغن در آن به خوبی آبکشی شود و خشک شود.
در بطری را با چوب پنبه ببندید.
با استفاده از مخلوط کن، رب زیتون را بیشتر آسیاب کنید تا دانه های روغنی شروع به جدا شدن کنند. این روند را حداقل 5 دقیقه ادامه دهید تا روغن بیشتری از زیتون خارج شود.اگر با له کردن رب دانه ها را از زیتون جدا نکرده اید، باید از مخلوط کن نسبتاً قوی استفاده کنید. در غیر این صورت، دانه های غلات می توانند به تیغه های مخلوط کن شما آسیب برسانند.
طرز تهیه روغن زیتون خانگی
مخلوط را خوب هم بزنید.
برای روغن زیتون را در خانه درست کنید به امکانات زیادی نیاز ندارید و با کمی حوصله به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.
یک فتیله در روغن زیتون بریزید. اگر روغن زیتون واقعا بکر باشد، باید بتواند فتیله را روشن نگه دارد. روغن زیتون خالص نیز باید بدون دود بسوزد.
- فتیله را در ظرف شیشه ای قرار دهید. این آزمایش زمانی بهتر و ایمن تر است که در یک ظرف به جای نگه داشتن فتیله انجام شود. هرچه ظرف کم عمق تر باشد، بهتر می توانید فتیله را روشن کنید.
- فتیله را روشن کن اگر فتیله روی آتش روشن نمی ماند، روغن زیتون تقلبی است. اگر فتیله روشن است، اما دود نیز تولید می کند، می توانید فرض کنید روغن زیتون تقلبی است.
زیتون های تمیز را در یک کاسه بزرگ با کناره های نسبتا کم عمق قرار دهید.
زیتون ها را خرد کرده و له کنید.
ظرف را با یک حوله چای تمیز، حوله کاغذی یا درب بپوشانید. اجازه دهید محتویات به مدت 5-10 دقیقه بدون مزاحمت بمانند. بعد از این مدت دانه های روغنی روی سطح رب زیتون بیشتر نمایان می شود.
از آبکش استفاده کنید.
حالا روغن زیتون آماده و آماده استفاده است. بطری را در کمد یا جای خنک، تاریک و خشک دیگری نگهداری کنید. روغن زیتون خانگی مانند روغن های تجاری ماندگاری ندارد، بنابراین باید در عرض 2 تا 4 ماه از آن استفاده کنید.
چگونه روغن زیتون تقلبی را از اصل تشخیص دهیم؟
در طی این مرحله، روغن را از دهان و کناره های بطری با احتیاط جدا کنید. این کار را با دستمال کاغذی خشک انجام دهید.
روغن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
اگر تعداد زیادی زیتون دارید و اندازه آسیاب شما گنجایش همه آنها را ندارد، در صورت لزوم این کار را در چند مرحله انجام دهید.
زیتون ها را در ظرفی بریزید.
خمیر را با آب مخلوط کنید. به ازای هر فنجان زیتون، حدود ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب داغ داخل ظرف بریزید. محتویات ظرف را به سرعت هم بزنید تا آب به طور یکنواخت پخش شود و اجازه دهید تا ته لیوان جریان یابد. مراقب باشید که آب زیادی اضافه نکنید، زیرا فقط به آب برای کمک به فرآیند مخلوط کردن نیاز داریم. آنقدر آب اضافه نکنید که روی زیتون ها را کاملا بپوشاند. آب باید گرم باشد اما جوشانده نباشد. بهتر است از آب معدنی استفاده کنید، زیرا استفاده از آب لوله کشی تصفیه نشده می تواند ناخالصی ها را وارد محصول نهایی کند.
مخلوط کن را روشن کنید.
تولید روغن زیتون در مقادیر زیاد برای مقاصد تجاری به ماشین آلات گران قیمت و نیروی کار پیچیده نیاز دارد، اما می توانید با چند وسیله ساده برای مصرف خانگی خود این کار را انجام دهید. روغن زیتون خانگی فراهم کند. شاید در برخی نقاط صحنه روغن زیتون را در خانه درست کنید ممکن است دشوار به نظر برسد، اما به این ترتیب بهترین و با کیفیت ترین روغن را دارید که می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید:
آماده سازی زیتون
زیتون رسیده یا نارس را انتخاب کنید.
با استفاده از یک پتک تمیز یا چرخ گوشت، زیتون ها را چند بار له کنید و آنها را به صورت خمیر غلیظ و درشتی له کنید. بهتر است از یک کاردک فلزی یا پلاستیکی استفاده کنید، زیرا یک پتک یا کفگیر چوبی می تواند مقداری از مایع را جذب کند. بهتر است هسته های زیتون را جدا کنید. پس از هم زدن، روغن زیتون خارج می شود.
زیتون های خرد شده را به پارچ یا ظرف استوانه ای انتقال دهید.
زیتون ها را در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید. هر گونه آلودگی را با انگشتان خود به آرامی پاک کنید. همچنین برگ ها، شاخه ها، سنگ ها یا هر چیز دیگری که به زیتون چسبیده است را بردارید. زیرا این روغن را در مرحله تولید از بین می برند. پس از آبکشی زیتون ها، اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود و زیتون ها را با دستمال کاغذی تمیز خشک کنید. زیتون نیازی به خشک شدن کامل ندارد.
ابتدا زیتون ها را آسیاب کنید.
رب زیتون را به یک ظرف استوانه ای بلند منتقل کنید. استفاده از ظرف استوانه ای بلندتر از خراب شدن و پاشیدن زیتون در مرحله بعدی کار جلوگیری می کند.
آب داغ را به زیتون های خرد شده اضافه کنید.