
بروزرسانی: 23 خرداد 1404
طرز تهیه دوغ خیار خانگی ساده برای دو نفر • تصویر از مجله زندگی
دوغ خیار یا سوپ سرد ایرانیدر روزها و شب های گرم تابستان بسیار سیر کننده و خوشمزه است. این غذاهای سنتی ایرانیآ غذای سبک برای بود گرمازدگی و رفع تشنگی خوبه.
ماست | همانطور که می خواستم |
آجیل خرد شده یا آسیاب شده | همانطور که می خواستم |
خیار ناگینی خرد شده یا رنده شده | همانطور که می خواستم |
انگور خیس شده | همانطور که می خواستم |
سبزیجات خرد شده شامل (ریحان، ترخون، مرزه، تره فرنگی، نعناع و پونه کوهی) | همانطور که می خواستم |
تربچه نگینی خرد شده | همانطور که می خواستم |
پیازچه خرد شده | همانطور که می خواستم |
خمیر | همانطور که می خواستم |
یخ | همانطور که می خواستم |
ادویه جات (پودر گل رز، نعنا خشک، نمک خشک، فلفل سیاه) | همانطور که می خواستم |
پودر موسیر یا پودر سیر (اختیاری) | همانطور که می خواستم |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه دوغ خیار مجلسی
خیار، سبزیجات، آجیل و کشمش را در ظرف مناسبی بریزید.
مخلوط کرده و ماست را اضافه کنید.
مواد را اضافه کنید تا مخلوط شوند.
سپس دوغ را اضافه کرده و هم بزنید.
در پایان ادویه ها و بستنی را ریخته و مخلوط کنید.
شام سبک خیلی راحت آماده میشی
نوش جون
نکاتی برای تهیه دوغ خیار خانگی
ریحان تازه باید بیشتر از سایر سبزیجات باشد.
در صورت تمایل، شوید خشک یا تازه خرد شده را اضافه کنید.
بهتر است پیازچه های خرد شده را هنگام سرو اضافه کنید زیرا ممکن است آب خود را از دست بدهند و آبریزش کنند.
تره طعم خوبی به دوغ خیار می دهد.
بهتر است مواد را ریز خرد کنید.
یخ زیاد اضافه نکنید تا آب خیار رقیق شود و طعم آبکی بدهد.
بهتر است آن را با ماست محلی تهیه کنید و با نان خشک همراه کنید.
فیلم تهیه دوغ خیار سنتی و سنتی
طرز تهیه آبگوشت خیار با شیر و خامه
عناصر
1 فنجان شیر
نصف لیوان خامه
4 تا 5 تربچه، خرد شده
10 تا 12 عدد گردو کامل خرد شده
ادویه خشک معطر (نعناع، \u200b\u200bترخون، مرزه) 2-3 قاشق غذاخوری
خیار ناگینی 4 تا 5 عدد خرد شده یا درشت رنده شده
پیازچه ناگینی 2 عدد خرد شده
نمک و فلفل برای چشیدن
کشمش پلو 1 پیمانه
4 فنجان ماست
سبزیجات تازه و خرد شده از جمله پونه کوهی، ریحان و نعناع تازه یا هر سبزی معطر دیگری بخورید.
دوغ ترش 1 لیتر
طرز تهیه دوغ خیار
در ظرفی مناسب ماست را با خیار ریز خرد شده مخلوط کرده و هم بزنید.
بقیه مواد را اضافه کنید و مخلوط کنید.
مخلوط خیار و دوغ را به مدت 1 ساعت خارج از یخچال نگه دارید تا اسیدی تر و پایدارتر شود.
سپس آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
هنگام سرو موسیر را اضافه کنید.
با نان خشک سرو کنید چون نان تازه در آنجا ورز داده می شود.
چند نمونه از تزیین دوغ خیار
می توانید آب خیار را با برش های تربچه، برگ نعناع و گلبرگ های گل رز تزئین کنید.
آب خیار را با پودر رزماری و گیاهان تازه تزئین کنید
مجله ازدواج