امروز در بخش دستور آشپزی با طرز تهیه قیمه نذری نکات و ترفندهای زیادی پختن خورش قیمه خوشمزه همراهان مجله ازدواج را برای شما آماده کرده ایم. قیمه یکی از خورش های ایرانی است که به عنوان نذری در ماه محرم نیز طبخ می شود. بطور کلی قی نذری برای 50 نفر، 100 نفر، 200 نفر، 500 نفر یا حتی برای 1000 نفر رایج است.
این مقدار مواد برای تهیه قیمه نذری 50 نفره شرق در ادامه میزان مواد لازم برای تهیه بیشتر توضیح داده شده است.
طرز تهیه خورش قیمه نذری با سیب زمینی
گوشت خورشتی | 4 کیلوگرم |
یک پیاز | 3 کیلوگرم |
لپه ها | 6 عدد لیوان دسته دار |
زردچوبه و فلفل | کافی |
خداوند | 650 گرم |
لیمو عمانی | 300 گرم |
سیب زمینی | 5 کیلوگرم |
زعفران دم کرده | یک قوری کوچک |
نمک | به مقدار لازم |
دم | نیم کیلو |
برنج | 8 کیلوگرم |
روغن | به مقدار لازم |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه خورش نذری خوشمزه
برای تهیه قیمه نذری لپه را از روز قبل خیس کنید. فقط چند ساعت خیس کنید. گوشت را تمیز کنید و شب قبل بخورید.
در روز پخت گیلاس، قابلمه مناسب را انتخاب کنید. مقدار مناسب روغن را داخل تابه بریزید.
مقدار روغن باید به اندازه ای باشد که کمی بالاتر از کف قرار گیرد. ابتدا گوشت چرخ کرده را در تابه بریزید. کمی سرخ کنید.
سپس پیاز خرد شده را به گوشت اضافه کنید. خوبه که تفت داده بشه و رنگ گوشت عوض بشه و پیاز نرم بشه.
لپه ای را که خیس کرده اید بشویید. لپه را به مواد اضافه کنید.
لپه را کمی قهوه ای کنید. نیاز به سرخ کردن زیاد ندارد. به مقدار مناسب زردچوبه و کمی فلفل به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
سپس رب را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس به مقدار مناسب آب داخل قابلمه بریزید.
بعد از جوشاندن آب خورش، قابلمه را پایین بیاورید. اجازه دهید خورش بپزد و آب شود.
وقتی گوشت پخت، در نیم ساعت آخر پخت، زعفران دم کرده، لیمو عمان و نمک را به خورش اضافه کنید.
بعد از اینکه خورش کاملا جا افتاد، حرارت را خاموش کنید.
طرز تهیه چلو
برنج را بشویید و بگذارید بجوشد. پوره سیب زمینی را برگردانید.
در آخر برنج، خورش و سیب زمینی سرخ شده را در ظرف های مناسب بریزید.
نکات مهم در تهیه قیمه نذری
نوع گوشت چرخ کرده به عهده شماست. می توانید از گوشت گوساله، بره و حتی گوشت گاو استفاده کنید. اما البته گوشت گوسفندی خورش را خوشمزه تر می کند.
اندازه تکه های گوشت خورش بستگی به ذائقه شما دارد.
میزان کالری 100 گرم خورش قیمه معادل 185 کیلو کالری است.
اگر از گوشت گوسفندی استفاده می کنید، حتما تکه های گوشت را کمی بزرگتر بردارید. زیرا گوشت گوسفند حاوی چربی است و در حین پخت جمع می شود.
میزان روغن پخت و پز نیز سلیقه ای است.
اگر دوست دارید خورش شما روغن زیادی داشته باشد، می توانید از روغن بیشتری استفاده کنید، اما من آن را توصیه نمی کنم.
اگر اول پیاز را سرخ کنید بعد گوشت را سرخ کنید اصلا خوب نمی شود. به این ترتیب پیازها هنگام تفت دادن گوشت می سوزند.
از زردچوبه به مقداری استفاده کنید که رنگ گوشت را تغییر دهد.
استفاده از زعفران کاملا اختیاری است. اما افزودن زعفران قیمه را خوشمزه تر می کند.
می توانید از دارچین به عنوان ادویه نیز استفاده کنید. قبل از اضافه کردن خمیر، کمی دارچین به مواد خود اضافه کنید. خوشمزه خواهد شد.
در مواد اولیه است. استفاده از جهان نیز اختیاری است. اگر می خواهید از آن استفاده کنید، آن را هنگام تفت دادن گوشت و پیاز اضافه کنید.
این باعث می شود خورش خوشمزه تر شود. اگر می خواهید از رازیانه استفاده کنید، مقدار روغن را کم کنید.
می توانید از سیب زمینی های از قبل خرد شده نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای بیش از 50 نفر
از این دستور می توانید برای تهیه ی 100 نفر قیمه استفاده کنید. فقط مقدار مواد را دو برابر کنید.
از این دستور می توانید برای 200 نفر قیمه تهیه کنید. کافی است مقدار مواد اولیه را 4 برابر کنید.
می توانید از این دستور برای تهیه قیمه برای 500 نفر استفاده کنید. فقط مقدار مواد را در 10 ضرب کنید.
برای تهیه قیمه برای 1000 نفر می توانید از این دستور استفاده کنید. کافی است مقدار مواد اولیه را 20 برابر افزایش دهید.
می توانید از این دستور برای تهیه ی 10 نفره استفاده کنید. به سادگی مقدار مواد را یک پنجم کاهش دهید.