طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ;  مجلسی سنتی و خوشمزه • تصویر از مجله زندگی
انتشار: خرداد 24، 1402
بروزرسانی: 03 تیر 1404

طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ; مجلسی سنتی و خوشمزه • تصویر از مجله زندگی


خورش فسنجون مرغ یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین خورش های ایرانی البته بعد از قورمه سبزی است که طرفداران زیادی دارد. در ادامه مطلب طرز تهیه خورش مجلسی فسنجان به طوری که پادشاه خورش خواهید دید که او مشهور است. این خورش را می توان با مرغ، گوشت چرخ کرده و گوشت چرخ کرده پخت.

فیلم طرز تهیه خورش فسنجان با مرغ

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجون 4 نفره

سینه مرغ1 قطعه
گردو300 گرم
خمیر غیر آلی4 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی (اختیاری)نصف قاشق غذاخوری
یک پیاز1 قطعه
آب مرغ یا آب گوشت (اختیاری)1 لیوان
زعفرانهمانطور که می خواستم
قندهمانطور که می خواستم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاههمانطور که می خواستم
هل و برگ بو (در صورت تمایل برای درمان آبله مرغان)به مقدار مورد نظر
روغنبه مقدار لازم
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه خورش ملس مجلسی فسنجان با مرغ

مغز را خوب چرخ کنید تا حالت خمیری پیدا کند و خورش نرمتر شود.

پیاز را پوست بگیرید و رنده کنید.

پیاز زنده را با کمی روغن تفت دهید.

گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید.

مراقب باشید که مغزها نسوزند.

زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.

وقتی داخل روغن افتاد دو لیوان آب سرد اضافه کنید.

وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و در تابه را ببندید.

نصیحت: آب سرد پخت خورش را تسریع می کند.

بعد از یک ساعت رب انار، رب گوجه فرنگی، نمک، شکر و زعفران را به مغزها اضافه کنید.

در پایان یک لیوان آب مرغ بریزید.

مرغ را با هل و برگ بو حدود 3-5 دقیقه داخل آبجو قرار دهید تا بوی مرغ از بین برود.

مرغ ها را با کمی روغن سرخ کنید و به خورش اضافه کنید.

بگذارید خورش یکی دو ساعت بماند و روغن آن را آبکش کنید.

در نیمه پخت، اسیدیته خورش را چک کنید، اگر اسیدی تر دوست دارید مقدار رب انار را زیاد کنید و اگر شیرین دوست دارید چند قاشق شکر اضافه کنید.

در صورت تمایل یک یا دو قاشق زعفران دم کرده را در دقایق آخر پخت به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه خورش فسنجان

نکات تهیه خورش مجلسی فسنجان با مرغ

می توانید از ران مرغ یا ترکیبی از ران و سینه نیز استفاده کنید.

در تهیه خورش فسنجون مجلسی با توجه به طعم رب انار ترش ملس یا از شیرینی استفاده کنید.

افزودن رب گوجه فرنگی اختیاری است.

اگر رب انار شما تیره نیست، می توانید مقدار بیشتری اضافه کنید.

می توانید به جای 300 گرم گردو از 200 گرم گردو و 100 گرم بادام استفاده کنید.

50-100 گرم مغز برای هر فرد کافی است.

اگر وسط پخت خورش تکه های یخ بیندازید روی خورش روغن می ماند.

برای لعاب بیشتر خورش می توانید پوره سیب یا سیب ریز رنده شده را اضافه کنید.

بادام هر چه تفاله تر باشد روغن بیشتری به خورش می دهد.

می توانید به جای شکر، نصف فنجان پوره کدو حلوایی اضافه کنید تا خورش خوش رنگ تر و روشن تر شود.

این خورش بعد از سرد شدن سفت می شود، مراقب باشید در حرارت سفت نشود.

بعضی ها پسته و مغز گردو را با هم آسیاب می کنند ولی به شخصه دوست ندارم.

طرز تهیه خورش فسنجان

نکته مهم برای تهیه خورش سریع فسنجان مجلسی

اگر زمان کافی برای پخت خورش فسنجان مجلسی ندارید، بهتر است از فیله مرغ استفاده کنید و آن را با مغز بپزید.

برای تهیه این خورش می توانید از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید. ( کار طرز تهیه خورش مجلسی فسنجان با گوشت چرخ کرده و تکه ای دیدن.)

نوش جون

امیدواریم با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله بتوانید خورش مجلسی فسنجان یک آیسینگ خوش رنگ و خوش رنگ با طعم عالی درست کنید.



مجله ازدواج