خورش بادمجان یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی و او را اکثر مردم دوست دارند، سن و سال را نمی شناسد. خورشت بادمجان آن را نیز می توان انجام داد با گوشت قرمز و همچنین با مرغ بادمجان پخته شده را می توان منجمد کرد، اما این چیز دیگری است. با ما بمان طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت که مانند خورش رستورانی خوشمزه است.
کمپوت بادمجان | 500 گرم |
گوشت قرمز چرخ کرده (ترجیحا ماهیچه بره) | 500 گرم |
گوجه فرنگی | 3 تکه |
پیاز خرد شده | 1 قطعه |
زعفران و نمک و روغن | به مقدار مورد نیاز |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
اب | 4 لیوان |
هندوانه | نصف فنجان |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه خورش بادمجان مجلسی با گوشت
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و دو ساعت در آب نمک خیس کنید و خشک کنید و سرخ کنید.
اگر می خواهید جشن بیشتری داشته باشید، می توانید آن را به شکل زیر برش داده و سرخ کنید.
پیاز را تفت دهید تا طلایی شود
سپس گوشت را قرار دهید
و گوشت ها را تفت دهید تا کمی سرخ شوند
آب را با رب مخلوط کرده و روی گوشت بریزید
به محض جوشیدن تابه را تماشا کنید، حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد، حدود یک ساعت و نیم طول می کشد (اگر گوشت گوساله باشد)، نمک در پایان پخت.
وقتی گوشت پخت و حدود یک لیوان آب شد، آن را از روی گاز بردارید.
بادمجان ها را در کف ظرف قرار دهید.
گوشت ها را گذاشته و آب گوشت را با زعفران و آب مخلوط کرده و روی خورش می ریزیم و گوجه ها را از وسط نصف کرده و روی خورش می گذاریم.
حدود یک ربع روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب خورش کشیده شود و داخل روغن بریزد.
خورش خوشمزه ما آماده است، می توانید آن را با نان یا برنج سرو کنید.
ننوش
نکاتی برای خرید و سرخ کردن بادمجان:
بادمجان برای تهیه خورش بادمجان مناسب است
در هنگام خرید توجه کنید که رنگ بادمجان مشکی باشد و درشت نباشد.
برخی از خانم ها از خلال بادمجان برای پختن خورش بادمجان استفاده می کنند. بادمجان ها درشت هستند و پس از پوست کندن و از بین بردن تلخی آن را ریز خرد کرده و سرخ می کنیم. اما بادمجان معمولی بهتر است.
نحوه شستن بادمجان
بعد از شستن بادمجان ها پوست آن ها را بگیرید و به مدت یک ساعت در آب غلیظ نمک قرار دهید. چون بادمجان سبک است و روی آب می ماند جسم سنگینی روی آن قرار دهید تا بادمجان ها در آب نمک فرو بروند. ترشی بادمجان از این طریق به دست می آید. سپس آن ها را بیرون بیاورید و اجازه دهید آب آن ها گرفته شود.
روش سرخ کردن بادمجان و جلوگیری از تلخ شدن آن
هنگام سرخ کردن بادمجان شعله را زیاد نکنید زیرا بادمجان زود می سوزد و تلخ می شود. سعی کنید بادمجان را با روغن کمی سرخ کنید.
برای این کار بادمجان ها را بشویید و با پوست به سیخ بکشید و روی حرارت ملایم نگه دارید، مواظب باشید حرارت کم باشد چون بادمجان کبابی نمی خواهید و فقط زمانی که پوست آن کمی کوچک شد کافی است. حالا بادمجان ها را از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن به آرامی پوست آن ها را بگیرید. سپس در ظرفی کمی روغن بریزید و بادمجان ها را روی حرارت ملایم تفت دهید. با این روش بادمجان ها به روغن کمتری نیاز دارند.
از بادمجان یخ زده استفاده کنید
اگر می خواهید بادمجان ها را در فریزر نگهداری کنید، حتما ابتدا آنها را سرخ کنید و سپس فریز کنید. در نیم ساعت آخر پخت خورش باید بادمجان ها را داخل خورش بریزید تا آرام آرام بپزد. اما دقت کنید اگر از بادمجان یخ زده استفاده می کنید هنگام پختن خورش سریع له می شود.