طرز تهیه حلوای فوم زنجبیل تبریز برای محرم و رمضان • مجله تصویر


حلوای کف دار

حلوای کف دار یکی از حلواهای خوش طعم و معطر مناسب سفره افطار رمضان و نذریه که البته همیشه به اقوامش می آید. یکی از محبوب ترین حلواها به خصوص در بین آذری ها حلوای کف دار او هست. حلوای کف دار یکی از خوشمزه ترین حلواهای شهر تبریز است که هر لحظه در شیرینی فروشی ها پیدا می شود، اما در ماه رمضان مشتری های زیادی دارد و جزء همیشگی سفره های افطار است. دستور العمل های مختلف از حلوای کف دار او هست.

در برخی مدل ها آرد نخودچی برخی آن را دارند و برخی ندارند یا برخی ترکیبی از هل و زنجبیل دارند و برخی فقط یک عدد دارند. میزان تفت دادن آرد نیز سلیقه ای است. بعضی ها دوست ندارند رنگ آرد عوض شود. اما برخی افراد دوست دارند رنگ آرد کمی تیره تر باشد. در این حلوا تفاوت های کوچکی از این دست وجود دارد.

مواد لازم برای تهیه حلواکافگیری زنجبیل تبریزی

آرد شیرینی پزی 250 گرم
پودر قند نرم الک شده 250 گرم
کره 80 گرم
روغن جامد 80 گرم
پودر هل سبز 1 قاشق غذاخوری
پودر پسته برای تزیین کافی
پودر زنجبیل 3 قاشق غذاخوری یا کمتر یا بیشتر
گردو نصف خرد شده یا آسیاب شده نصف لیوان
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه حلوای کف زنجبیل تبریزی آذری

دوباره آرد را یکی دو بار الک می کنیم تا بافت آن کمی باز شود و مدام در قابلمه را روی حرارت ملایم هم می زنیم و تفت می دهیم. 10 دقیقه برای این مقدار مواد کافی است.

حلوای کف دار

سپس آن را کنار بگذارید و وقتی از روی حرارت خارج شد کمی آبکش کنید. این الک ها باعث افزایش کیفیت این حلوا و به طور کلی همه حلواها می شود. پس جدی بگیرید.

حلوای کف دار

حلوای کف دار
دوباره در ماهیتابه حدود 5-6 دقیقه تفت دهید و حالا کره و روغن را اضافه کنید.

حلوای کف دار
بهتر است از ترکیب کره و روغن استفاده کنید. اما شما همچنین می توانید از یکی استفاده کنید.
می توانید در انتها کره روی آن بمالید تا عطر آن حفظ شود. البته اگه دوست داری

حلوای کف دار

حالا از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا از روی حرارت برود.

این خیلی مهم است که اگر روی آن پودر قند بریزید روی آن داغ است، چون آب می شود و در اثر حرارت سفت می شود، خراب می شود.

حلوای کف دار

پس باید از روی حرارت بیاد بعد میتونید پودر قند بهش اضافه کنید و نوبت به هل و زنجبیل میرسه.

حلوای کف دار

همانطور که گفتم، در این مرحله می توانید با چشیدن مواد، میزان شیرینی و مقدار هل و زنجبیل را بسنجید.

پس مراقب باشید همه پودر قند یا هل و زنجبیل را یکجا اضافه نکنید. زیرا ممکن است کمتر یا بیشتر بخواهید.
سپس آجیل را اضافه کنید و دوباره طعم آن را بررسی کنید.

حلوای کف دار
آجیل من آسیاب شد. من همیشه مقداری خاک و مقداری نیم کوب اضافه می کنم.
اما این بار فقط خسته بودم.

در انتها همه مواد را جمع کرده و گوشه تابه فشار می دهیم.

حلوای کف دار

با کفگیر برمی داریم و در بشقاب می گذاریم و با پودر قند و پسته تزئین می کنیم.

حلوای کف دار
چه پسته بی رنگی نه؟؟!!
پسته ای است که خودم خشک کردم و له کردم. رنگ پریده اما کاملا سالم و بدون رنگ و سالم. و البته مقرون به صرفه فصل را از دست ندهید!!!
در واقع، شما می توانید مواد خود را فشرده کنید و قالب یا برش هایی بسازید، اما این شکل سنتی است.
امیدوارم این حلوا رو درست کنید و لذت ببرید.

از این مقدار مواد حدود 3 کفگیر به دست می آید. این یعنی سه پیش دستی:

حلوای کف دار
برای رعایت قانون کپی رایت که این روزها درگیر آن بودم باید بگویم که این حلوا را سال ها پیش از خاله همسرم یاد گرفتم و ممنونم. خوشحال باش.

حلوای کف دار

هنر و تکنیک تهیه حلوای زعفرانی زنجبیل تبریزی

قبل از شروع کار باید بگویم که باید آرد خود را الک کرده و سپس اندازه بگیرید.

پودر قند یا همان باید الک شده و خیلی نرم باشد.

باید بگویم که این حلوا را بیشتر اوقات با دست درست می کنم. یعنی موقع چشیدن مقدار شیرینی و مقدار زنجبیل و هل با ذائقه خانواده اندازه میگیرم.

من اول این را گفتم تا بدانید که می توانید همین کار را انجام دهید.

نکته بعدی این است که حلوای اصلی روغن و کره کمتری دارد و نسبت به آنچه در عکس می بینید خشک تر است.

چون اینجوری بیشتر دوست داریم (منظور پسرم هست) بیشتر کره میریزم توش.

اما می توانید مقدار آن را کاهش دهید تا سفت تر شود.

من کمی سرخ کردم و مقدار و رنگ آن به عهده شماست.

می توانید مقداری از آرد را کم کنید و آرد نخودچی را جایگزین آن کنید که هم خوشمزه و هم طعم نان ها می شود.

خب بعد از همه اینا بریم سر کار.

حلوای کف دار



مجله ازدواج