طرز تهیه حلوای زعفرانی مجلسی [مرحله به مرحله] • تصویر مجله زندگی


انواع حلوا فرنی یکی از غذاها و دسرهای لذیذ ایرانی است که در مجالس مختلف سرو می شود و طرفداران زیادی دارد. حلوای زعفرانی هم یکی از این دسرهاست. در بخش درس آشپزی مجله ازدواج با یکی از روش های آشپزی حلوای زعفرانی شرح می دهیم حلوای زعفرانی فقط در آن نیست رمضان اما گاهی آن را در نقاشی ها می بینید. بهتر است این حلوای لذیذ را برای سفره افطار خود تهیه کنید تا انرژی از دست رفته خود را بازگردانید.

مواد لازم برای تهیه حلوای زعفرانی

آرد ساده 1 کیلوگرم (6 لیوان دسته دار)
قند 4.5 لیوان
کره 150 گرم
روغن مایع 2 لیوان
زعفران نیم مثقال
صورتی عالی یک سوم لیوان
پودر هل 3 قاشق غذاخوری
اب 4.5 لیوان
آماده سازی:
زمان پخت و پز:
کل زمان پخت:

طرز تهیه حلوای ساده زعفرانی

برای تهیه حلوای زعفرانی ابتدا آرد سنگی را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا آرد طلایی شود و بوی خامی آن از بین برود.

سپس شکر و آب را در ظرف دیگری بریزید و حرارت دهید تا به جوش آید. وقتی کمی جوشید و غلیظ شد به آن گلاب اضافه کنید و در آخر زعفران رنده شده را در آن بریزید.

سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. حالا آرد سرخ شده را از روی حرارت بردارید و از صافی رد کنید. این یکی از نکات حلوا است. آرد از حرارت گلوله می شود.

بعد از گذشتن از الک، آن را در ظرف اصلی برگردانید، حالا روغن و کره را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود و کمی برشته شود.

نکته دوم اینکه یکی از مواد گرم و دیگری سرد باشد مثلا آرد داغ با شربت سرد چون ضربه باعث جذب بهتر مواد حلوا می شود.

حالا پودر هل را با کمی آرد سرخ شده در روغن و کره اضافه می کنیم. چون با حرارت دادن عطرش بیرون میاد.

حالا وقت آن است که آرد را از روی حرارت بردارید و روی زمین بگذارید و شربت را کم کم اضافه کنید.

اگر احساس کردید شربت کمی زیاد شده یا حلوا شل شده، آن را روی حرارت ملایم برگردانید و مدام هم بزنید تا حلوا جمع شود.

بعد از برداشتن از روی حرارت حلوا را میپیچیم نکته بعدی در اصطلاح حلوا پیچیدن به معنی تکان دادن قابلمه حلوا است که باعث جمع شدن حلوا در مرکز ظرف و روغن می شود.

حلوا آماده است. در ظرف مورد نظر بریزید و تزئین کنید.

طرز تهیه حلوای زعفرانی مجلسی

هنر و فن تهیه حلوای زعفرانی مجلسی

  • برای تهیه حلوای زعفرانی بهتر است آرد سنگ استفاده کنید.
  • جذب روغن در آردها متفاوت است، اگر احساس کردید حلوا خشک شده روغن اضافه کنید.
  • اگر از شعله پخش کن استفاده کنید حرارت یکنواخت پخش می شود و بهتر می شود.
  • شما می توانید از آرد برنج از آن هم استفاده کنید، فرقش این است که با آرد سنگ رنگ تیره می شود.
  • اگر از آرد برنج استفاده شود، حلوا کم‌چسب‌تر می‌شود و رنگ آن کمی روشن‌تر می‌شود.
  • اگر گلاب را زود به حلوا اضافه کنیم به دلیل حرارت زیاد عطر آن از بین می رود.
  • اگر آرد را به اندازه کافی تفت ندهید و زود به روغن و کره اضافه کنید رنگ حلوا روشن تر می شود و اگر بیشتر تفت دهید قهوه ای می شود.
  • دقت داشته باشید که هنگام استفاده از آرد گندم، هنگام تفت دادن، آرد را بیشتر هم بزنید. چون آرد گندم چسبناک است و به هم می چسبد و اگر مرتب هم نزنید گلوله می شود.
  • آرد برنج و آرد سبوس دار اینطوری به هم نمیچسبند و نیاز به هم زدن کمتری دارند.



مجله ازدواج