در سریال آموزش آشپزی و طرز تهیه ترشی با طرز تهیه ترشی بندری که یکی از خوش عطرترین و خوش طعم ترین ترشی ها برای خدمت به اقوام و دوستان شماست مجله ازدواج هستند.

گوجه فرنگی یا آب گوجه فرنگی | 3 لیتر یا 5 کیلوگرم |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
گل کلم | 500 گرم |
هویج | 500 گرم |
کرفس | 200 گرم |
خیار | 200 گرم |
سیر | 100 گرم |
فلفل تند | 100 گرم |
ادویه کاری | 2 قاشق غذاخوری |
گشنیز | 2 قاشق غذاخوری |
فرشته ای | 1 قاشق غذاخوری |
دانه های سیاه | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
سرکه | به میزان لازم |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه ترشی بندری خانگی فوری با آب گوجه فرنگی و بادمجان
1- بادمجان را با پوست به مدت 10 دقیقه با سرکه بجوشانید. صاف کنید و سرکه را بردارید.
2- بقیه مواد را خرد کرده و در آب گوجه فرنگی و سرکه بجوشانید.
3- حرارت را خاموش کنید و زمان بگذارید تا مواد خنک شوند.
4- ادویه ها و بادمجان خرد شده را به این مواد اضافه کنید. اگر شیر ترشی می خواهید در مخلوط کن بریزید.
5- بعد از 10 روز ترشی آماده است و باید در یخچال نگهداری شود.
مواد لازم برای تهیه ترشی ترشی مهرام:
- تمر هندی: یک بسته
- موسیر: 50 گرم
- هویج: 3 عدد
- خیار: 3 عدد
- رب انار ترش: 1 لیوان
- بادمجان متوسط: 3 عدد
- سیر: گیاه
- کرفس: ۲ تا ۳ ساقه
- گل کلم: 1 کیلوگرم
- فلفل سبز کوچک: 50 گرم
- سیب زمینی ترشی: نیم کیلو
- ادویه ترشی: یک تا دو قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: 5 عدد
- آب گوجه فرنگی غلیظ: یک لیوان
- سبزی معطر خرد شده (نعناع، گشنیز، مرزه، ترخون): یک لیوان
چگونه بندر تمر هندی درست کنیم
– فلفل سبز را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.
– تمر هندی در ظرفی بریزید و مقداری سرکه روی آن بریزید و کاملاً هم بزنید سپس در آبکش بریزید و دانه ها را جدا کنید.
– گوجه فرنگی ها را به قطعات کوچک خرد کنید.
– هویج، سیب زمینی و سیر را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
– برگ های کرفس را جدا کرده و به اندازه هویج خرد کنید.
– خیارها را خرد کنید (بدون پوست کندن) و در آبکش بریزید. روی آن نمک بپاشید و ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن از بین برود.
– موسیر خشک را به مدت 6-5 ساعت در آب خیس کنید و 2 تا 3 بار شسته و ریشه و ضایعات آن را جدا کرده و به درستی یا خرد شده استفاده کنید.
– گل کلم ها را جدا کرده و کاملا خرد کنید.
– ترشی سبزی معطر خرد شده را با تمام مواد فوق مخلوط کنید.
– بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به دلخواه به شکل حبه های شکر خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند. سپس بقیه مواد داغ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
– ترشی جات، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ و غیره. تمر هندی سرکه رقیق شده را به مخلوط اضافه کنید.
– مخلوط آماده شده را در ظرف مخصوص ترشی ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
به میزان دلخواه به ترشی نمک اضافه کنید. استفاده از نمک بیشتر اگر شور نباشد باعث افزایش طول و کیفیت نگهداری ترشی می شود.