
بروزرسانی: 25 تیر 1404
طرز تهیه بستنی خانگی بدون بستنی ساز • مجله زندگی تصویر
طرز تهیه بستنی بدون بستنی ساز
اگر عاشق بستنی هستید و می خواهید برای خود و بچه هایتان در خانه درست کنید، اما بستنی ساز ندارید، مشکلی نیست. تنها چیزی که نیاز دارید شیر، یخ، نمک، شکر و کیسه های پلاستیکی است. در مطلب زیر روش های مختلف بستنی سازی مرحله به مرحله آموزش داده شده است. یک دسر و میان وعده خوشمزه که حالا می تواند به یک سرگرمی سرگرم کننده برای شما و بچه ها تبدیل شود.
شیر نر | ½ فنجان |
قند | 1 قاشق غذاخوری |
عصاره وانیل | ½ قاشق چای خوری |
پودر کاکائو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 4 تا 6 قاشق غذاخوری |
یخ قالبی یا خرد شده | کیف |
روش تهیه بستنی کیسه ای یخ
1- شیر و شکر و عصاره وانیل را داخل یک کیسه پلاستیکی ضخیم با زیپ مثلا زیپ کیپ بریزید و در کیسه را محکم ببندید.
2- یک کیسه زیپ دار ضخیم "بزرگتر" را با یخ خرد شده و نمک نصف کنید.
3- کیسه شیر را در کیسه یخ قرار دهید.
4- مراقب باشید محتویات کیسه شیر با محتویات کیسه یخ مخلوط نشود. اگر از سفت بودن کیسه شیر مطمئن نیستید، می توانید هر دو کیسه را با دستان خود محکم بگیرید تا کیسه روی آن نیفتد و مواد داخل آن نرود.
5- دو ساشه را به آرامی به مدت 15 تا 20 دقیقه تکان دهید و یخ خرد شده را با کیسه شیر مالش دهید یا ماساژ دهید.
از دستکش، حوله یا تکه پارچه گشاد استفاده کنید تا سرمای انجماد به دستان شما آسیب نرساند.
6- در این مدت محتویات کیسه شیر کم کم بسته شده و به حالت یخ نزدیک می شود.
در این بین بهتر است هر از چند گاهی با حرکت دادن انگشتان، محتویات کیسه شیر را خوب مخلوط کنید. مراقب باشید کیسه پاره نشود. برای اینکه کیسه پاره نشود می توانید ابتدا کیسه شیر را در کیسه دیگری قرار دهید تا دولایه شود.
بستنی آماده است؛ سرو کنید و لذت ببرید.
روش کاسه بستنی بستنی درست کن
1- شیر، شکر و عصاره وانیل را در یک کاسه فلزی بریزید.
2- یک کاسه بزرگتر را نصف با یخ خرد شده پر کنید و کناره ها را نمک بپاشید.
3- کاسه حاوی مواد بستنی را در ظرف بستنی قرار دهید.
4- مواد را در ظرف شیر با قدرت و سرعت هر چه بیشتر مخلوط کنید.
5- ظرف یخ و نمک به تدریج دمای ظرف شیر را پایین آورده و به زیر نقطه انجماد می رساند. نکته مهم در اینجا این است که در طی فرآیند از دست دادن دما و رسیدن به نقطه انجماد، مواد را مرتب هم بزنید تا از تشکیل کریستال های یخ جلوگیری شود. برای این کار بهتر است از همزن برقی استفاده کنید.
هنگامی که بستنی شما شکل درست بستنی را به خود گرفت، کار تمام است. سرو کنید و لذت ببرید.
روش فریزر بستنی درست کن
1- برای تهیه بستنی به سبک حرفه ای آماده کنید.
این روش به زمان و انرژی بیشتری نیاز دارد، اما محصول نهایی دارای بافتی بسیار صاف و طعم بسیار لذیذی است. برای تهیه این نوع بستنی می توانید 2 عدد زرده تخم مرغ را علاوه بر مواد ذکر شده به شیر، شکر و عصاره وانیل اضافه کنید.
مواد لازم برای هر نفر:
- ½ فنجان شیر
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- ½ قاشق چایخوری عصاره وانیل
- عطر: برای بستنی شکلاتی 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو اضافه کنید
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
2- اگر قصد استفاده از تخم مرغ را دارید مراحل 3 تا 6 را طی کنید، در غیر این صورت مواد را کاملا مخلوط کرده و به مرحله 7 بروید.
3- شیر را روی گاز کم قرار دهید و به محض ایجاد حباب روی سطح شیر، شیر را از روی گاز خارج کنید.
مهم: شیر نباید بجوشد!
4- تخم مرغ و شکر را چند دقیقه خوب با هم مخلوط کنید.
5- مخلوط تخم مرغ و شکر را داخل شیر بریزید
وقتی شیر سرد شد (باید انگشت خود را به مدت 10 ثانیه داخل آن بچسبانید)، مخلوط تخم مرغ و شکر را داخل شیر بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ شود. به محض شروع به جوشیدن آن را از روی گاز بردارید.
6- عصاره وانیل را اضافه کنید.
7- مواد مخلوط شده را در یک کاسه عمیق بریزید و به مدت 30 دقیقه در فریزر قرار دهید.
8- ظرف را چک کنید.
9- اگر دور لبه ها مخلوط بستنی شروع به یخ زدن کرده است، ظرف را خارج کرده و کاملا مخلوط کنید تا یکدست شود. برای بهترین نتیجه از همزن برقی استفاده کنید.
ظرف را هر 30 دقیقه چک کنید و مرحله بالا را تکرار کنید تا مخلوط شما به شکل بستنی در بیاید، ممکن است 2 تا 3 ساعت طول بکشد.
روش تکمیلی برای تهیه بستنی سنتی
1- در هر یک از روش های فوق برای تهیه بستنی سنتی مواد زیر را برای هر نفر به مخلوط بستنی اضافه کنید.
- 1 قاشق چایخوری روباه
- نصف قاشق غذاخوری گلاب
- در صورت تمایل محلول زعفران
2- تهیه کرم
خامه را روی یک صفحه صاف مانند یک سینی کوچک به ضخامت حدود 2 تا 4 میلی متر بمالید.
ظرف را در فریزر قرار دهید تا سفت شود.
ظرف را بیرون بیاورید و با چاقو تکه تکه کنید و روی یخ یا روی آن قرار دهید.
هنر درست کردن بستنی خانگی بدون ماشین
در صورت امکان از نمک درشت استفاده کنید. هر چه دانه های کریستال نمک بزرگتر باشند، کندتر در یخ ذوب شده حل می شوند و بستنی به طور یکنواخت به دمای انجماد می رسد.
روش کاسه بستنی همان روشی است که قبل از اختراع بستنی ساز برای تهیه بستنی استفاده می شد.
انتخاب طعم شما بی پایان است. استفاده از شکلات تنها یک انتخاب است. در صورت تمایل می توانید از میوه های مختلف، شربت های مختلف و هر طعم دیگری استفاده کنید.
برای تهیه بستنی بیشتر کافیست مقدار ذکر شده در دستور غذا را افزایش دهید. برای 2 نفر تعداد مواد را دوبرابر و برای 3 نفر تعداد مواد را در 3 ضرب کنید و به همین ترتیب برای تعداد افراد بیشتری مقدار را افزایش دهید.
اگر از مخلوط کن برای تهیه بستنی استفاده می کنید، ظرف مخلوط کن را در صورت جدا شدن از بدن، یک شب در فریزر قرار دهید و روز بعد مستقیماً با قرار دادن ظرف در مخلوط کن و روشن کردن دستگاه، دانه های یخ را از بین ببرید. به سرعت می شکند و به بستنی بافت خامه ای می دهد. (برای میکسرهای ضعیف توصیه نمی شود)
برای طعم و شکل بهتر می توانید به جای شکر از پودر قند استفاده کنید و برای هر نفر 1 قاشق غذاخوری خامه اضافه کنید.
مجله ازدواج