برنجک که به پلو پفکی یا سریل نیز معروف است به همراه گندمک و شاه دانه گزینه مناسبی برای تنقلات شب یلدا و خوراکی های شبانه است. سبوس برنج در مقایسه با سبوس گندم ارزش غذایی بالایی ندارد اما در نوع خود بی ارزش نیست. برنجک بسیار شبیه گندمک تهیه می شود، اما در نوع صنعتی از ترکیب آرد برنج و بلغور ذرت با روغن نباتی، پودر پنیر و نمک تهیه می شود.
طرز تهیه برنج شیرین خانگی برای جشن یلدا
برنج استفاده شده برای تهیه برنج تفت داده شده کاملا سلیقه ای است و تاثیر زیادی در مراحل تهیه آن ندارد. به عنوان مثال، اگر از برنج دانه بلند برای تهیه این میان وعده استفاده کنید، محصول نهایی کشیده و براق به نظر می رسد. و اگر از برنج کوتاه و معطر استفاده کنید، برنجی کوتاه با طعم و عطر بی نظیر خواهید داشت.
شما همچنین می توانید از برنج باقی مانده از وعده های غذایی اصلی خود برای تهیه پودینگ برنج استفاده کنید و در واقع روش خوبی برای استفاده از برنج باقی مانده در یخچال است.
اگرچه برنجک به دلیل جذب روغن کمی کالری بالایی دارد، اما اگر روغن مورد استفاده مرغوب باشد و به دلیل نگهداری نامناسب بوی کپک ندهد، محصولی آسان هضم، کمی سیرکننده و برای بیماران اسهالی بسیار مناسب است. آماده سازی استفاده شده است، می تواند درصدی از ریزمغذی های بدن را تامین کند.
باید بدانید که بسته به حجم پفک غلات فرآوری شده، سه چهارم تا یک و نیم پیمانه آرد برنج یا آرد گندم معادل یک واحد دانه است.
هر فرد بسته به سن، جنس، توده بدنی و سایر شاخص ها به 6 تا 11 واحد غلات در روز نیاز دارد که با مصرف سبوس برنج، سبوس گندم، ذرت حجیم و دانه های ذرت مخلوط حاوی غلات کامل می توان تعداد واحدهای آن را به دست آورد. غلات
برنج ایرانی | یک فنجان |
روغن | 1 قاشق غذاخوری |
شیر نر | 1 لیوان |
نمک شن و ماسه | نصف قاشق غذاخوری |
آماده سازی: | |
زمان پخت: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه برنج پفکی خانگی
ابتدا برنج را بشویید و در ظرفی بریزید.
سپس یک لیوان شیر به آن اضافه کنید و بگذارید 3 ساعت در شیر خیس بخورد.
بعد از این مدت آن را در یک سبد بشویید تا شیر اضافی آن گرفته شود.
یک قاشق روغن در ماهیتابه بریزید و برنج آغشته به شیر را در روغن تفت دهید.
بعد از مدتی تفت دادن، آب نمک را آماده کرده و داخل برنج بریزید.
حرارت دادن را تا تبخیر شدن آب ادامه دهید.
برای تفت دادن برنج، آن را با رسوبات نمک در ته ظرف جایگزین کنید و ظرف دیگری را روی آتش بگذارید.
زمان لازم برای برشته کردن 30 ثانیه تا یک دقیقه است.
نقطه : بهتر است از نمک شنی بدون ید استفاده کنید.
آموزش تصویری طرز تهیه برنج خانگی
طرز تهیه برنج پف کرده
عناصر
1 فنجان برنج پخته شده
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
نمک به میزان لازم
طرز تهیه
برنج را طبق معمول با مقدار مناسب آب و نمک بپزید و آبکش کنید.
برنج پخته شده را در آبکش به مدت 24 ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کاملا خشک شود.
آنچه باید در مورد برنج سرخ کردنی بدانید این است که:
بهتر است برنج را در توری بریزید و در روغن سرخ کردنی فرو کنید (روغن کنجد مناسب ترین گزینه است).
برنج بلافاصله پف می کند.
همچنین توجه داشته باشید که رنگ برنج نباید تغییر کند.
برنج تفت داده شده را در صورت تمایل با نمک یا شکر مزه دار کنید.
می توانید برنج شور را با گندم سیاه و شاه بلوط و برنج شیرین را با شیر و عسل میل کنید.