باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراکه است و باسلوق هندوانه یکی از محبوب ترین شیرینی ها یا بهتر است بگوییم تنقلات شب یلدا است. انواع باسلوق بسیار لذیذ بوده و تهیه آن بسیار آسان است. قبل از طرز تهیه انواع خوشمزه قبلاً در مورد آن به شما گفته ایم و ببینید چگونه یک هندوانه خوشمزه درست کنید.
نشاسته گل | 1 فنجان |
قند | 1 فنجان |
رنگ صورتی | 1 فنجان |
اب | 1 فنجان |
کره | 20 گرم |
پودر نارگیل | کافی |
طرز تهیه ژله شب یلدا باسلوق هندوانه
ابتدا باید نشاسته را در ظرفی ریخته و با آب مخلوط کنید تا کاملا در آب حل شود.
سپس مخلوط را به ظرف تفلون منتقل کنید
حالا شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید.
حالا شعله پخش کن را روی شعله ملایم قرار دهید و قابلمه را سر راه بگذارید حتما از شعله پخش کن استفاده کنید.
مخلوط را هم بزنید، حدود 1 ساعت تا 1:30 طول می کشد، و اگر مثل من کمردرد مزمن ندارید، باید خودتان این کار را انجام دهید! بعد از 20 دقیقه لخته های تشکیل شده را می بینید، نگران نباشید، آنها را با پشت قاشق چوبی در کنار شیشه بکوبید و به هم زدن ادامه دهید تا یکدست شوند.
خلاصه ههههه!
بعد از این مدت باید خمیر به شکل خمیر در بیاید و از ته تابه جدا شود!
و در این زمان کره را اضافه کرده و از روی حرارت برمی داریم
از این به بعد باید سریع عمل کنید، پس وسایلتان را از قبل آماده کنید!
خمیر را به 3 قسمت نابرابر تقسیم کنید و خمیر را رنگ آمیزی کنید، تکه بزرگ قرمز، کوچکتر سبز و کوچکتر سفید!
روی میز مقوایی فویل آلومینیومی پهن کنید و روی آن پودر نارگیل بپاشید، خسیس نشوید چون اگر پودر نارگیل به اندازه کافی نباشد خمیر به فویل آلومینیومی می چسبد و دچار مشکل می شوید.
دست ها را چرب کرده و وردنه و خمیر سبز رنگ را باز کنید
خاک رس سفید را جداگانه باز کرده و روی سبزه قرار دهید
خمیر قرمز را به شکل استوانه در آورده و در وسط خمیر سفید قرار دهید
باسلوق را با فویل آلومینیومی بپزید و درب آن را ببندید و به مدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا شما و باسلوق استراحت کنید.
بعد از این مدت فویل را باز کرده و یاسلوق را برش دهید.
چاقوی تیز و دستت باید چرب باشه وگرنه داستان چسبیدن تکرار میشه!
سپس دایره های وسط را برش دهید تا به شکل گوه در بیایید.
برای دونات هاشم می توانید از نی شیر، رنگ خوراکی یا شکلات آب شده استفاده کنید.
همون موقع پشتم صدا کرد و بهم گفت یه کارت دیگه تموم شد من از رنگ استفاده کردم.
این یکی از بهترین غذاهای هندی ماست
نوش جان