اشک یکی از غذاهای لذیذ و اصیل ایرانی متاسفانه این روزها کمتر پخته می شود. در این پست طرز تهیه اشکنه خواهید دید امیدواریم از این پس این غذای مقوی و معطر را در برنامه غذایی خود قرار دهید. اشک در کل نیازی به گوشت مرغ یا هر نوع گوشتی و در واقع این یکی نیست غذای گیاهی یکی از قدیمی ترین غذاهای رایج در ایران است. این غذا سنت دیرینه ای دارد و معمولا با نان خورده می شود.
انواع اشکنه ایرانی عبارتند از: اشکنه اوجاز • اشکنه اودوغ • کاهش سیب زمینی • کاهش پیاز • کاهش سیب زمینی و پیاز • کاهش گوشت یا گوشت • کاهش سرکه یا آب میوه • کاهش ماست • کاهش کشک • کاهش آلو • کاهش کاهش آلبالو • کاهش آلبالو • کاهش آلبالو. در اسفناج • تخم مرغ
طرز تهیه انواع اشکنه خانگی
تخم مرغ | 5 تکه |
آرد ساده | 3 قاشق غذاخوری |
شنبلیله خشک | 1 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 2 عدد وسط |
پیاز داغ | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک | همانطور که می خواستم |
زردچوبه | همانطور که می خواستم |
اب | 5 لیوان |
آماده سازی: | |
زمان پخت و پز: | |
کل زمان پخت: |
طرز تهیه هش تخم مرغ (هش سیب زمینی پیاز)
روغن را در تابه مناسبی بریزید و حرارت را روشن کنید. آرد را با کمی روغن با حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن کمی تغییر کند.
اگر آرد خشک شد کمی روغن اضافه کنید. مقدار روغن باید به اندازه ای باشد که آرد گلوله نشود.
شنبلیله را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبز شود. مراقب باشید شنبلیله نسوزد زیرا تلخ می شود.
سپس پیاز داغ، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید. زردچوبه زیاد اضافه نکنید، فقط به اندازه ای که مواد را رنگ کند.
آب جوش را روی مواد بریزید و 10 دقیقه بجوشانید. ابتدا کمی آب اضافه کنید و هم بزنید تا آرد کاملا در آب حل شود و یکدست شود.
نقطه در قابلمه را باز بگذارید یا یک کاردک چوبی روی قابلمه قرار دهید و در را ببندید تا واژگون نشود.
سیب زمینی ها را پوست گرفته و به اندازه دلخواه (نه خیلی بزرگ و نه کوچک) برش دهید و در تابه بریزید.
اجازه دهید سیب زمینی ها کاملا بپزند. سپس دو عدد تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و هم بزنید تا گلوله شوند.
تخم مرغ ها را داخل ماهیتابه بریزید و هم بزنید تا تخم مرغ ها تکه تکه شوند.
5 دقیقه برای پختن تخم مرغ کافی است.
سه تخم مرغ باقیمانده را در سه طرف تابه بشکنید و تا زمانی که به درستی پخته نشوند آنها را هم نزنید.
بعضی ها سیب زمینی و تخم مرغ را از آب جدا می کنند و در ظرف دیگری سرو می کنند.
نکاتی برای پخت نودل تخم مرغی
- تعداد تخم مرغ های صحیح برابر با تعداد افراد است.
- اگر 4 عدد نمی خواهید، 4 عدد تخم مرغ را در قابلمه بریزید و در صورت تمایل سیب زمینی را اضافه کنید.
- می توانید ابتدا پیاز را سرخ کنید سپس آرد را اضافه کرده و به پخت ادامه دهید.
- در صورت تمایل یک قاشق رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید.
- بعضی ها اشکنه را بدون سیب زمینی می پزند. می توانید آن را حذف کنید.
- در صورت تمایل می توانید تخم مرغ را جداگانه بجوشانید و در آخرین دقایق پخت اشکنه به مواد اضافه کنید.
- به جای آن می توانید شنبلیله نمکی خشک قرار دهید.
ویدئویی در مورد طرز تهیه تارت تخم مرغ
فیلم تهیه اشکنه سنتی
جوانه لوبیا شمالی
مواد لازم برای تهیه رب لوبیا
پیاز، سیب زمینی، سیر، گوجه فرنگی، تخم مرغ، لوبیا چیتی، بلغور، آرد گندم، رب گوجه فرنگی، شنبلیله خشک، نعناع خشک، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک، آب
طرز تهیه لوبیا شمالی اشکنه
لوبیا و جو را از شب قبل خیس کنید. جو و لوبیا را جداگانه در آب بپزید.
سیر و پیاز را در روغن مایع تفت دهید تا طلایی شود.
گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و صبر کنید تا آب آن خشک شود.
رب گوجه فرنگی، سیب زمینی ناگینی درشت خرد شده، آرد گندم، فلفل، زردچوبه، شنبلیله و نعنا را به ترتیب اضافه کنید، هم بزنید و تفت دهید.
5 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و غذا را به آرامی به مدت دو ساعت بجوشانید.
بعد از اینکه آرام شد، جو و حبوبات پخته شده را با نمک و آب اضافه کنید.
حدود نیم ساعت صبر کنید تا غذا روی حرارت کم بجوشد. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید.
حرارت را بدون هم زدن زیاد کنید و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر غذا بپزد.
نکاتی برای تهیه جوانه لوبیا
- می توانید به جای آب رب انار را با شکر اضافه کنید.
- هنگام پختن لوبیا و بلغور جو دوسر، غذا را هر چند دقیقه یکبار هم بزنید تا به هم نچسبند.
فیلم تهیه جوانه لوبیا
طرز تهیه سس گوجه فرنگی
مواد لازم برای سس گوجه فرنگی 4 نفره
- چهار تخم مرغ
- یک پیاز بزرگ
- دو قاشق غذاخوری آرد
- دو عدد سیب زمینی متوسط
- سه عدد گوجه فرنگی
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- یک قاشق غذاخوری شنبلیله خشک
- نمک به میل خود
- فلفل سیاه به میزان دلخواه
- زردچوبه به میزان دلخواه
طرز تهیه سس گوجه فرنگی
پیاز را خلال کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید.
آرد را اضافه کرده و تفت دهید. گوجه فرنگی و رب را اضافه کنید و تفت دهید.
سیب زمینی خرد شده و شنبلیله را اضافه کنید و آب جوش بریزید.
وقتی سیب زمینی ها پخته و سفت شدند به تعداد نفرات داخل تخم مرغ ها را می شکنیم.
وقتی تخم مرغ ها بسته شد اشکنه ما آماده خوردن است.
نکاتی برای پخت سس گوجه فرنگی
وقتی حرارت زیاد شد و اشکین در حال جوشیدن است، تخم مرغ را اضافه نکنید زیرا تخم مرغ باز می شود.
می توانید چهار ادویه زیره را در رب گوجه فرنگی قرار دهید که شامل مقدار مساوی دانه گشنیز و شوید، زیره و بادیان است. عطر برای اشکنه واقعا عالیه و برای آش هم همینطور.
با روغن حیوانی یا روغن زرد مخلوط می شود.
طرز تهیه فیلم اشکنه تهرانی
طرز تهیه اسفناج
مواد لازم برای تهیه اسفناج
- 4 عدد تخم مرغ
- پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
- یک قاشق غذاخوری آرد
- یک لیوان اسفناج ریز خرد شده
- 2 عدد سیب زمینی
- آب سماق به مقدار لازم
- نمک به میل خود
- فلفل به میزان دلخواه
- زردچوبه به میزان دلخواه
- 5 لیوان آب
طرز تهیه اسفناج
پیاز داغ، آرد، اسفناج، فلفل و زردچوبه را بعد از چند ثانیه بریزید و آب را اضافه کنید.
وقتی جوش آمد سیب زمینی ها را اضافه کنید و بگذارید بپزد.
دو عدد تخم مرغ را بزنید و نمک بپاشید.
بعد از 2 تا 3 دقیقه جوشیدن، بقیه تخم مرغ ها را آماده کرده و به آرامی در ظرف پخت قرار دهید.
در پایان آب سماق را اضافه کنید.
نوش جان
اشکنه جنوبی (تخم مرغ)
مواد لازم برای تهیه اشکنه جنوبی
- 1 عدد پیاز متوسط خرد شده
- 3 فنجان سبزیجات خرد شده
- 1 قاشق آرد
- 3 AG Rabb
- 5 حبه سیر بزرگ له شده
- ادویه 1 قبل از میلاد
- 1 سال قبل از میلاد نمک
- 1 قاشق چایخوری فلفل
- 7 عدد تخم مرغ
- 1 لیوان تمر هندی حل شده در آب
- 2 لیوان آب
- 3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 1 عدد سیب زمینی شیرین بزرگ، خرد شده
طرز تهیه اشکنه جنوبی
پیاز را در قابلمه ای تفت دهید، سیر را اضافه کنید، ادویه ها را اضافه کنید، سپس سبزیجات را اضافه کنید. رب را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سیب زمینی را به مواد اضافه می کنیم. آرد را با آب تمر هندی که از صافی رد شده مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
بعد از جوش آمدن شعله ملایم می شود. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و به مواد اضافه کنید.
اصلا در نزن یک صافی روی تابه بگذارید تا بوی تخم مرغ گرفته شود.
بعد از 10 دقیقه تابه را در تابه بگذارید و حرارت را تا متوسط کم کنید. نوش جان
فیلم تهیه اشکنه سنتی
کشک می ریزد یا می جوشد
برای تهیه این غذای سنتی بهتر است از کشک خانگی رنده شده استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک کشکی دو نفره
- کشک یک بسته کوچک 200 گرمی است
- یک عدد پیاز متوسط
- گردوی خرد شده 3-4 قاشق غذاخوری
- 3 قاشق غذاخوری پودر نعناع خشک
- نمک و زردچوبه
طرز تهیه اشنه کشک
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید.
وقتی پیازها طلایی شدند، گردو را اضافه کنید و تفت دهید.
دو تا سه لیوان آب داخل کشک بریزید و خوب مخلوط کنید.
زردچوبه و نمک و نعناع را اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس آب و کشک را داخل مواد بریزید.
وقتی کشک به جوش آمد، کمی روی حرارت ملایم بجوشانید.
ملاحظات
مراقب باشید نعنا خیلی زود میسوزد و تلخ می شود. فقط کمی سرخ کنید.
به دلیل وجود کشک از نمک در کشک استفاده نکنید.
می توانید از پیاز و ترشی به عنوان چاشنی این غذا استفاده کنید.
ویدیو تهیه اشکنه گردو
فیلم تهیه ماش اشکنه
اشک کشک و خرفه
ابتدا برگ های خرفه را از ساقه جدا کرده و بشویید و خرد کنید. سپس در تابه مناسبی روغن بریزید و روی اجاق بگذارید. خرفه را اضافه کرده و تفت دهید، سپس مخلوط داغ پیاز، گردو، آب و کشک را به خرفه اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه کشک و خرفه (4 نفر)
- خرفه: 500 گرم
- روغن یا کره: 5 قاشق چایخوری
- پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری
- گردوی آسیاب شده: 100 گرم
- آب: 1 لیتر
- کشک: 500 گرم
- نعنا داغ: 4 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ، نعناع داغ و آجیل اضافی به میزان لازم
طرز تهیه پنیر دلمه و خرفه
ابتدا برگ های خرفه را از ساقه جدا کرده و بشویید و خرد کنید.
سپس در تابه مناسبی روغن بریزید و روی اجاق بگذارید. خرفه را اضافه کرده و تفت دهید.
پیاز داغ، گردو، آب و مخلوط کشک خرفه را اضافه کنید و 20 دقیقه بجوشانید.
حالا نعنا داغ را اضافه کنید و مخلوط کنید.
برای سرو، اشکنه را در ظرف مناسبی بریزید و با پیاز داغ، نعنا داغ و گردو تزیین کنید و نوش جان کنید.