شرایط مستمری بازماندگان تامین اجتماعی • تصویر از مجله زندگی
انتشار: فروردین 13، 1402
بروزرسانی: 27 خرداد 1404

شرایط مستمری بازماندگان تامین اجتماعی • تصویر از مجله زندگی

طبق بند «و» بند «3» قانون تامین اجتماعی، مستمری بازماندگان یکی از خدمات و حمایت ها است. سازمان تامین اجتماعی در صورت فوت بیمه شده یا مستمری بگیر به ذی نفعان وی پرداخت خواهد شد. در ادامه به بررسی امکان دریافت مستمری پدر از دختر مطلقه، اخذ مستمری زوجه متوفی، اخذ مستمری زوجه متوفی از شوهر، اخذ مستمری فرزند متوفی از والدین، وصول حقوق پدر می پردازیم. مستمری از پسر بیمار

شرایط بهره مندی از مستمری بیمه شده متوفی

از مستمری بازماندگان بهره مند شوید

نحوه دریافت مستمری بیمه شده متوفی چگونه است؟

سهم هر یک از والدین متوفی معادل 20 درصد مستمری استحقاقی خواهد بود.

مراحل اخذ مستمری بازماندگان

مشروط بر اینکه تحت تکفل زن باشد و از طرف دیگر دارای سن بالای 60 سال یا طبق نظر کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 قانون تامین اجتماعی اعم از اینکه از کار افتاده باشد. و در هر حال مستمری از سازمان دریافت نمی کند.

فرزند ذکور متوفی:

حداقل مستمری بازماندگان بیمه شدگانی که فاقد شرایط مقرر در بند 3 ماده 80 قانون می باشند ولی دارای سابقه حق بیمه بین 1 تا 20 سال می باشند طبق فرمول زیر محاسبه می شود.

سهم زوج متوفی معادل 50 درصد از کل مستمری استحقاقی است و در صورتی که بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشد مستمری به طور مساوی بین آنها تقسیم می شود.

حمایت های قانونی سازمان تامین اجتماعی از بازماندگان فقط به مستمری ماهیانه محدود نمی شود. بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی، دریافت بن (کالابرگ)، کمک هزینه مسکن، کمک هزینه همسر تحت تکفل، کمک هزینه فرزند و عیدی از دیگر خدماتی است که به بازماندگان بیمه شدگان و مستمری بگیران متوفی ارائه می شود.

مدارک مورد نیاز برای تعیین مستمری بازماندگان

  • گواهی فوت بیمه شده یا بازنشسته صادره از سازمان وضعیت مدنی.
  • اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی متوفیان و بازماندگان واجد شرایط
  • اصل و کپی سند ازدواج زوجه متوفی
  • گواهی تحصیلی برای فرزندان پسر بالای 18 سال
  • صورتجلسه کمیته پزشکی در خصوص معلولیت فرزندان یا والدین یا شوهر (در صورت لزوم)
  • اسناد حمایت والدین
  • فرم درخواست بازنشستگی بازماندگان
  • تائید درجه حادثه توسط واحد اجرایی طبق ضوابط و مقررات در صورتی که فوت بیمه شده بر اثر حوادث ناشی از کار باشد.
  • اصل و کپی انحصار وراثت (ارائه این سند در شروع تشکیل مستمری الزامی نیست، اما باید حداکثر تا 9 ماه پس از تاریخ فوت ارائه شود.)


مجله ازدواج

سهم هر فرزند متوفی معادل 25 درصد مستمری استحقاقی است و چنانچه فرزندان هر دو والدین خود را از دست داده باشند سهم آنها دو برابر این مبلغ خواهد بود.

بازماندگان بیمه شده متوفی می توانند با ثبت نام در تامین اجتماعی از قسمت مستمری بگیران —> مستمری بازماندگان —> درخواست مستمری بازماندگان جهت درخواست و اطلاع از صلاحیت خود برای دریافت مستمری، درخواست بازنشستگی کنند. اگر هنوز در سایت تامین اجتماعی ثبت نام نکرده اید، راهنمای ثبت نام در سایت تامین اجتماعی بخوانش

میزان مستمری بازماندگان 100 درصد حقوق یا میانگین حقوق بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه است مشروط بر اینکه این مبلغ از 50 درصد حقوق یا میانگین حقوق ماهانه وی کمتر و از 100 درصد بیشتر نباشد. درصد آن . متوسط \u200b\u200bمزد یا حقوق عبارت است از مجموع دستمزد یا حقوق بیمه شده که بر اساس آن حق بیمه وصول شده است در 720 روز قبل از فوت تقسیم بر روزهای کاری ضرب در 30.

بر اساس مفاد بند 2 ماده 81 قانون، در صورتی که فرد زیر 18 سال باشد یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته باشد و یا به دلیل بیماری یا از کار افتادگی به تصمیم شورای نگهبان برای کار مناسب تشخیص داده نشود. گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 قانون تامین اجتماعی مشمول مستمری بازماندگان بر اساس مفاد ماده 3 ماده 48 قانون حمایت از خانواده مورخ 7/2/1392 (تاریخ لازم الاجرا شدن قانون حمایت خانواده) حداکثر سن فرزند ذکور به 20 سال (حداکثر 19 سال) افزایش یافته است و پس از آن تنها در صورت اشتغال به تحصیل در مقاطع تعیین شده دانشگاهی و یا محتاج بودن فرد معلول.

فرزند دختر فوت شده:

اگر از یک طرف تحت تکفل او باشد، از طرف دیگر اگر سن پدر از 60 سال و سن مادر از 55 سال بیشتر باشد یا از نظر ماده 91 ق.م. قانون تامین اجتماعی و در هر صورت در صورت عدم دریافت مستمری از سازمان. لازم به ذکر است در صورت فوت مادر و پدری که هر دو بیمه گر سازمان بوده اند فرزندان آنها با رعایت سایر شرایط می توانند از دو مستمری با هم استفاده کنند.

نحوه محاسبه مستمری بازماندگان

در اجرای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست مصوب 1371 شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی هیات وزیران مصوب 1394، فرزند خوانده فرزند واقعی محسوب شده و از کلیه حقوق قانونی برخوردار خواهد بود. و منافع .

والدین متوفی:

حداقل مستمری پرداخت شده = حداقل دستمزد در سال فوت * سال پرداخت حق بیمه تقسیم بر 30

نحوه جیره بندی مستمری بازماندگان

بازماندگان واجد شرایط متوفی که مستحق دریافت مستمری خواهند بود عبارتند از:

افراد تحت تکفل متوفی بیمه شده دائم

شوهر بیمه شده زن متوفی:

اگر شغل یا شوهر نداشته باشد.

فرزند خوانده:

بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی در یکی از شرایط زیر از مستمری بازماندگان برخوردار خواهند شد:

  1. در صورت فوت مستمری بگیر بیمه شده (بند 1 ماده 80 قانون)
  2. در صورت فوت بیمه شده مستمری از کارافتادگی کلی (بند 2 ماده 80 قانون) دریافت کنید.
  3. در صورت فوت بیمه شده ای که در 10 سال آخر عمر خود حداقل یک سال حق بیمه پرداخت کرده باشد مشروط بر اینکه در آخرین سال عمر خود 90 روز کاری حق بیمه پرداخت کرده باشد. (اصلاح بند 3 ماده 80 قانون)
    - در صورتی که بیمه شده شرایط مقرر در این بند را نداشته باشد ولی قبل از فوت حداقل 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه را پرداخت کرده باشد. (تبصره 2 اصلاح بند 3 ماده 80 قانون)
    - در صورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در این بند باشد ولی سابقه پرداخت حق بیمه بین 1 تا 20 سال داشته باشد. (تبصره 3 اصلاحیه بند 3 ماده 80 قانون و قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی افرادی که 10 سال یا کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند).
  4. در صورت فوت بیمه شده به دنبال حادثه کار یا بیماری شغلی. (بند 4 ماده 80 قانون)

چه کسی می تواند مستمری متوفی را دریافت کند؟