گاهی اوقات با پرتو، اشعه و یا با استفاده از CO2 یا گاز، ماندگاری خرما را افزایش می دهند، اما هیچ یک از این اعمال در خرمای شل انجام نمی شود و بار میکروبی محصول معمولاً زیاد است. بنابراین هرگز خرما را به صورت عمده خریداری نکنید.
در کارخانجات یا کارگاه های دارای پروانه بهداشتی زیر نظر کارشناس فنی، قبل از بسته بندی، ابتدا خرما را شسته و سپس میوه ها را ضدعفونی می کنند و برای افزایش ماندگاری، برخی از کارخانه ها خرما را سرد یا کم حرارت می دهند تا آنزیم های خرما غیرفعال شده و فعالیت میکروب ها را کاهش می دهند. این روش در از بین بردن ویروس کرونا موثر خواهد بود و نیازی به شستشوی زیاد یا لایه برداری و حرارت دادن نیست.
از زیاده روی در مصرف خرما مانند سایر مواد شیرین و شیرین بپرهیزید و در زمان افطار یا سحر دو یا سه نوبت آن را به مقدار متعادل مصرف کنید.
چه خرمایی بخریم؟
اگر فر ندارید می توانید خرماها را با حرارت ملایم در قابلمه گرم کنید تا حرارت به تمام قسمت های خرما برسد.
نحوه نگهداری خرما
زولبیا و بامیه را از مراکز فروش و قنادی های معتبر با مجوزهای بهداشتی خریداری کنید و مطمئن شوید که فروشنده هنگام بسته بندی از انبر با دستکش یکبار مصرف استفاده می کند.
بسیاری از خانواده ها خرما را قبل از مصرف نمی شویند. یعنی ظاهر خرما را می بینند و می گویند خرما آنقدر تمیز است که نیازی به شستن ندارد! نادیده گرفتن این نکته که خرما معمولاً با دست های نه چندان تمیز چیده و درجه بندی می شود و گاهی با دست سرپوش خرما برداشته می شود و در نتیجه خرما در برابر میکروب ها نفوذپذیرتر می شود. علاوه بر این، میوه های روی درخت می توانند با گرد و غبار یا فضولات پرندگان و حیوانات موذی مانند سرخرطومی و کنه آلوده شوند. به همین دلیل شستن خرما قبل از خوردن آن ضروری است.
چه خرماهایی باید شسته و ضدعفونی شوند؟
خرما را فقط در بسته بندی بهداشتی خریداری کنید و از خرید خرمای شل، بسته بندی نشده، فشرده و له شده خودداری کنید. اگر خرمای تازه آسیاب شده در دمای اتاق نگهداری شود، چسبناک و نرم می شود و در برابر انتقال آلاینده ها حساس می شود. به سلامت بسته بندی، داشتن مجوز از سازمان غذا و دارو و تاریخ انقضا آن توجه کنید.
چگونه خرما را ضدعفونی کنیم؟
اکثر خرمای خشک را می توان به راحتی شست، اما خرمای مرطوب را که مرطوب تر است و شستن آن کمی سخت است، تا زمانی که محصول نسوزد را می توان در فر گرم کرد. البته می توانید خرمای خشک را نیز کمی مرطوب کرده و در فر گرم کنید.
چرا شستن خرما؟
خرماها را به طور جداگانه با آب سالم و تمیز بشویید تا هرگونه آلودگی احتمالی در هنگام برداشت، بسته بندی و تهیه آن از بین برود.
خرمای تازه را باید در یخچال و به دور از حرارت محیط نگهداری کرد، اما نگهداری خرمای خشک بیرون از یخچال و در ظروف در بسته اشکالی ندارد.
آیا خرما باید شسته شود؟ چگونه تاریخ شستن در این روزهای شیوع ویروس کرونا، چگونه خرما و بامیه را ضدعفونی کنیم تا از شر ویروس ها به ویژه ویروس کووید 19 خلاص شویم؟ اینها سوالاتی است که در این مقاله به آنها پاسخ می دهیم.
نکاتی در مورد ضد عفونی کردن خرما و بامیه زولبیا
خرماهای وکیوم شده یا بسته بندی شده در لفاف نایلونی مستحکم که از هر طرف غیر قابل نفوذ است مراحل ضدعفونی و نگهداری را به صورت بهداشتی طی کرده است.
بهتر است زولبیا و بامیه را قبل از مصرف در مایکروویو یا روی حرارت اجاق گاز با هر وسیله حرارتی دیگری گرم کنید و سپس بخورید.
پس از خرید خرما بهتر است آن را در ظروف دربسته در یخچال نگهداری کنید و هنگام استفاده خرما را با آب خوب بشویید و پوست آن را جدا کنید.
روش ضدعفونی زولبیا بامیه
به طور کلی توصیه می شود از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند، چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند و باعث چاقی، دیابت و اختلالات چربی خون می شوند، خودداری شود.
کیسه و جعبه مقوایی در نظر گرفته شده برای بسته بندی محصول ممکن است آلوده به ویروس کرونا باشد، بنابراین پس از بازگشت به خانه، مانند سایر بسته بندی های خریداری شده، بسته بندی خرما را قبل از استفاده بشویید و ضد عفونی کنید.
متأسفانه در کشور ما خرماها بیشتر به روش سنتی بسته بندی می شود، یعنی خرما توسط کارگرانی که اغلب موارد بهداشتی را رعایت نمی کنند درجه بندی و بسته بندی می کنند، در حالی که کیسه و جعبه مقوایی در نظر گرفته شده برای بسته بندی محصول ممکن است مستعد آلودگی باشد . THE
از شستن خرما با مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل یا کلر یا شوینده های معمولی خودداری کنید زیرا خرما نه تنها بوی این ترکیبات را جذب می کند، بلکه احتمال نفوذ مواد ضدعفونی کننده به پارچه این محصول بسیار زیاد است.
برای خرمای شل بهتر است آن را در ظرفی بریزید و پس از شستن با آب به مدت 14 روز در مکانی قرار دهید تا در صورت وجود ویروس کرونا از بین برود سپس مصرف کنید.