اگر خشک نشده بودند باز هم به آن اجازه بدهید تا خشک شوند و سپس آن ها را جمع کنید.
همیشه به اندازه مصرف بپزید، چون وقتی خشک شد، سفت می شود.
در مناطقی که آفتاب ملایم باشد می توان گردو را بعد از پوست گیری در آفتاب ملایم خشک کرد.
معمولا پسته های در بسته را با خیساندن و در آب و با استفاده از دستگاه های مخصوص، باز می کنند. به این نوع پسته “آب خندان” می گویند.
بعد از پوست گرفتن، بادام ها را در مکانی که جریان هوا وجود دارد پهن کرده و روزی چند بار آنها را جابه جا کنید تا همه اطراف بادام به صورت یکسان خشک شوند.
جوش شیرین و مایع ظرفشویی را به دستهایتان بمالید.
سپس با دست یا پا روی آن ها بکشید به صورتی که پوست آنها کنده شود نه اینکه له شوند.
برای فریز کردن پسته ، بادام و گردوی تازه را در ظرفی در بسته قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
گردوهایی را بخرید که پوستشان ترک خورده باشد.
بعد از ۳-۴ روز پسته ها خشک می شوند ولی برای اطمینان بیشتر از آن ها بخورید ببینید کاملا خشک شده اند یا نه.
گردوهایی که روی آب آمده اند پوک هستند. گردوهای پر به ته ظرف می روند. گردوهای پوک را جدا کنید.
روش خشک کردن گردو
هنگام خرید بادام تازه دقت کنید بادام هایی را انتخاب کنید که پوست آن ها قاچ خورده باشد.
با مسواکی بلا استفاده ، خمیر دندان روی دستتان بمالید.
شستن گردو
دقت کنید که پوست گردو دستها را سیاه می کند، اگر می خواهید دست هایتان رنگ نگیرد ابتدا دستکش پزشکی یا دستکش ظرفشویی به دست کنید.
کافی است پسته را در دستتان بگیرید و سعی کنید دو طرف پوست پسته را به هم برسانید.
در این روش، طعم و مزه تازه کاملا حفظ می شود.
روش خشک کردن پسته تازه
سعی کنید بین گردوها فاصله باشد. از قرار دادن گردو ها در کنار هم خودداری کنید چون ممکن است باعث کپک زدن آنها شود.
دستهایتان را با شیر، آبغوره و یا سرکه بشویید.
پسته های دهن بسته را شسته و در قابلمه ای بریزید. آب به قدری باشد که روی پسته ها را بپوشاند.
سعی کنید شستشو را سریع انجام دهید تا آب به داخل گردو نفوذ نکند.
زمانی گردوها کاملا خشک شده اند که مغز و پوسته نازک روی آن کاملا شکننده باشد.
روش خشک کردن بادام تازه
هر چه بیشتر بپزد، نرم تر شده و براحتی با یک فشار مغز ان خارج می شود.
بعد از ۲ هفته یکی از گردوها را بشکنید، اگر کاملا خشک شده بود آن را در جایی خنک و تاریک در سبد یا توری های پلاستیکی نگهداری کنید.
اگر کاملا زیر آفتاب باشند مغز آن ها سیاه می شود باید مکانی باشد که هم سایه باشد و هم کمی آفتاب باشد.
کمی نمک و آبلیمو اضافه کرده و حداقل یک ساعت با شعله کم بپزید.
نیم ساعت قبل از زمان مصرف آنها را از فریزر خارج کنید تا یخ زدایی شوند.
نکته : تجربه نشان داده است پسته ی فریز شده خیلی راحت تر پوست گرفته می شوند.
اجازه دهید گردوها دو هفته در این وضعیت قرار بگیرند تا پوست آنها کاملا خشک شود.
انبار برای خشک کردن گردو مناسب نیست.
بو دادن پسته ها
حتی میتوانید گردوها را در فریزر قرار دهید. در این صورت گردوها برای یک تا دو سال محفوظ خواهند ماند.
خشک کردن گردو از خشک کردن پسته و بادام و … کمی سخت تر است.
روش جدا کردن پوسته سبز رنگ روی گردو
سپس روی یک ملحفه روی سطح زمین و در سایه و مکانی خشک که هوا جریان دارد آن ها را پهن کنید و اجازه دهید خشک شوند.
گردوهای تازه را درون آبکش بریزید تا آب آن ها کشیده شود.
راهنمای خرید پسته رسیده مرغوب
سپس گردوهای جدا شده از پوست را در ظرفی ریخته، روی آنها آب سرد بریزید و بشویید.
کف دست هایتان را به آبلیمو آغشته کنید، کمی نمک رویش ریخته و کف دستها را بهم بمالید تا لکه ها پاک شوند.
زمانی که گردوها کاملا خشک شدند، آنها را در یک کیسهی توری مانند یا پارچهای بریزید و انبار کنید. محل انبار باید خشک و خنک باشد.
۱- فریز کردن تازه آنها
خشک کردن بادام هم مانند خشک کردن گردو است فقط با این تفاوت که دیگر نیازی به شستن ندارد.
پسته مرغوب، خودش درش باز شده است.
با پسته های دهن بسته چه کنیم ؟
نکات مهم نحوه خشک کردن گردو
از کجا بفهمیم گردوها خشک شده اند؟
بعد از اینکه پوست پسته را جدا کردید آن را داخل ظرف آبی بریزید و کمی مخلوط کنید.
جدا کردن پسته های پوچ
اگر مقدار پسته ها زیاد است و می خواهید آن ها را پوست بگیرید سخت است که با دست این کار را انجام دهید.
برای داشتن گردوی خشک مرغوب، هنگام خرید گردوی تازه دقت کنید پوسته گردوها سبز بوده و قهوه ای نشده باشند.
گردو ها را در داخل آب گرم قرار دهید تا کمی نرم شوند سپس با دست پوستشان را براحتی جدا کنید.