
بروزرسانی: 09 اردیبهشت 1404
روش خشک کردن گردو، پسته و بادام در منزل • مجله تصویر زندگی
انبار برای خشک کردن گردو مناسب نیست.
در مناطقی که آفتاب ملایم باشد می توان گردو را بعد از پوست گیری در آفتاب ملایم خشک کرد.
چگونه تشخیص دهیم که پسته از ابتدا باز بوده یا بعدا با دخالت انسان در آن باز شده است؟
می توانید پسته های دهن بسته را فریز کرده و نیم ساعت قبل از پخت از فریزر خارج کنید.
گردوها را در مکانی که زمین آن آسفالت باشد ببرید آن ها را روی زمین بریزید و با کفش روی آن ها کمی فشار داده و به جلو حرکت دهید.
منبع
اگر رطوبت به داخل گردو نفوذ کرد، مغز آن به خوبی خشک نمی شود.
برای فریز کردن پسته ، بادام و گردوی تازه را در ظرفی در بسته قرار داده و در فریزر نگهداری کنید.
\xa0
راهنمای خرید پسته رسیده مرغوب\xa0
بو دادن پسته ها
جدا کردن پسته های پوچ
بعد از پوست گرفتن، بادام ها را در مکانی که جریان هوا وجود دارد پهن کرده و روزی چند بار آنها را جابه جا کنید تا همه اطراف بادام به صورت یکسان خشک شوند.
بعد از اینکه پوست پسته\xa0 را جدا کردید آن را داخل ظرف آبی بریزید و کمی مخلوط کنید.
هنگام خرید بادام تازه دقت کنید بادام هایی را انتخاب کنید که پوست آن ها قاچ خورده باشد.
زمانی گردوها کاملا خشک شده اند که مغز و پوسته نازک روی آن کاملا شکننده باشد.
روش خشک کردن بادام تازه
\xa0
بعد از ۲ هفته یکی از گردوها را بشکنید، اگر کاملا خشک شده بود آن را در جایی خنک و تاریک در سبد یا توری های پلاستیکی نگهداری کنید.
سپس با دست یا پا روی آن ها بکشید به صورتی که پوست آنها کنده شود نه اینکه له شوند.
نکته :\xa0تجربه نشان داده است پسته ی فریز شده خیلی راحت تر پوست گرفته می شوند.
ابتدا باید پوست پسته ها را جدا کنید.👇👇👇
پوست گرفتن پسته های تازه\xa0
\xa0
\xa0
از کجا بفهمیم گردوها خشک شده اند؟
پسته مرغوب، خودش درش باز شده است.
با پسته های دهن بسته چه کنیم ؟
لکه ها بعد از چند روز به مرور از بین می روند اما اگر می خواهید سریعتر از شرشان خلاص شوید، روش های زیر را امتحان کنید:
هنگام پوست گرفتن پسته ها نگران در بسته بودن پسته ها نباشید، طی فرآیند خشک شدن پسته، خیلی از پسته ها خود به خود درشان باز می شود.
گردو ها را در داخل آب گرم قرار دهید تا کمی نرم شوند سپس با دست پوستشان را براحتی جدا کنید.
در طی روز چند بار گردوها را زیر و رو و جابه جا کنید که همه اطراف آن خشک شود و مغز آن یکسان باشد.
اگر مقدار پسته ها زیاد است و می خواهید آن ها را پوست بگیرید سخت است که با دست این کار را انجام دهید.
با مسواکی بلا استفاده ، خمیر دندان روی دستتان بمالید.
شستن گردو
یکی از روش های مرسوم نگهداری خشکبار، خشک کردن آنها است که معمولا از بازار می خریم. در این مطلب با بهترین روش خشک کردن پسته ، بادام و گردو در خانه آشنا می شوید تا بتوانید خشکبارهایی سالمتر و بهداشتی تر مصرف کنید.
می توانید با استفاده از چکش، ضرباتی به پوست گردو وارد کرده و پوست آن را جدا کنید.
رفع سیاهی پوست گردو از دست
گردوهایی را بخرید که پوستشان ترک خورده باشد.
سعی کنید شستشو را سریع انجام دهید تا آب به داخل گردو نفوذ نکند.
معمولا پسته های در بسته را با خیساندن و در آب و با استفاده از دستگاه های مخصوص، باز می کنند. به این نوع پسته “آب خندان” می گویند.
سعی کنید بین گردوها فاصله باشد. از قرار دادن گردو ها در کنار هم خودداری کنید چون ممکن است باعث کپک زدن آنها شود.
زمانی که گردو ها کاملا خشک شدند، آن ها را در یک کیسه ی توری مانند یا پارچه ای بریزید و انبار کنید.\xa0محل انبار باید خشک و خنک باشد.
جوش شیرین و مایع ظرفشویی را به دستهایتان بمالید.
پسته تازه را می شود در سایه خشک کرد ولی پوسته آن ها باز نمی شوند و پسته خندان نمی شوند اما در آفتاب پسته های خندانی دارید.
اگر کاملا زیر آفتاب باشند مغز آن ها سیاه می شود باید مکانی باشد که هم سایه باشد و هم کمی آفتاب باشد.
اگر با فشار دادن پوسته ها پسته در بسته شد یعنی پسته آب خندان است، ولی اگر اصلا امکان بستن پسته وجود نداشت، پسته شما به صورت طبیعی خندان است.
روش خشک کردن گردو تازه
روش های نگهداری پسته، بادام و فندق\xa0
کافی است پسته را در دستتان بگیرید و سعی کنید دو طرف پوست پسته را به هم برسانید.
\xa0
می توانید به جای کفش از یک تخته کمک بگیرید و تخته را روی آن ها بکشید فشار باید در حدی باشد که پوست گردو ها نشکند.
دمای محیط خشک کردن گردو ها بیشتر از ۲۵ درجه سانتیگراد نباشد.
کف دست هایتان را به آبلیمو آغشته کنید، کمی نمک رویش ریخته و کف دستها را بهم بمالید تا لکه ها پاک شوند.
پسته های پوچ و خالی روی آب می آیند آن ها را جدا کنید و بعد از آن پسته های تازه را درون آبکش بریزید.
گردوهایی که روی آب آمده اند پوک هستند. گردوهای پر به ته ظرف می روند. گردوهای پوک را جدا کنید.
روش خشک کردن گردو
سپس روی یک ملحفه روی سطح زمین و در سایه و مکانی خشک که هوا جریان دارد آن ها را پهن کنید و اجازه دهید خشک شوند.
بعد از ۳-۴ روز پسته ها خشک می شوند ولی برای اطمینان بیشتر از آن ها بخورید ببینید کاملا خشک شده اند یا نه.
برای داشتن گردوی خشک مرغوب، هنگام خرید گردوی تازه دقت کنید پوسته گردوها سبز بوده و قهوه ای نشده باشند.
در این روش، طعم و مزه تازه کاملا حفظ می شود.
روش خشک کردن پسته تازه
بهترین راه حل این است که مقداری از آن ها را درون پلاستیکی محکم بریزید به اندازه ای وقتی در پلاستیک را ببندید و آن را صاف کنید حدود ۳-۴ سانتیمتر شوند.
کمی نمک و آبلیمو اضافه کرده و حداقل یک ساعت با شعله کم بپزید.
۲- خشک کردن پسته ، بادام و گردو که متداول ترین روش است.
فریز کردن\xa0
نکات مهم نحوه خشک کردن گردو
هر چه بیشتر بپزد، نرم تر شده و براحتی با یک فشار مغز ان خارج می شود.
اگر نم دار باشند و آن ها را جمع کنید باعث کپک زدن مغز گردوها و فاسد شده آن ها می شود.
این کار را با آرامش انجام دهید تا پوست های پسته تازه از آنها جدا شود و بعد با دست پوست و پسته ها را جدا کنید.
اجازه دهید گردو ها دو هفته در این وضعیت قرار بگیرند تا پوست آنها کاملا خشک شود.
مرحله خشک کردن پسته\xa0
اگر خشک نشده بودند باز هم به آن اجازه بدهید تا خشک شوند و سپس آن ها را جمع کنید.
۱- فریز کردن تازه آنها
پسته های دهن بسته را شسته و در قابلمه ای بریزید. آب به قدری باشد که روی پسته ها را بپوشاند.
دستهایتان را با شیر، آبغوره و یا سرکه بشویید.
برخی پسته های دهان بسته را دو ساعت در آب خیس کرده، سپس با فشار انبر دست کمی آن را باز می کنند. در آفتاب که خشک شود، خندان می شود.
گردوهای تازه را درون آبکش بریزید تا آب آن ها کشیده شود.
سپس گردوهای جدا شده از پوست را در ظرفی ریخته، روی آنها آب سرد بریزید و بشویید.
قبل از خشک شدن پسته می توانید با مقداری آب و نمک آن ها را بو بدهید بو دادن پسته باعث ماندگاری بیشتر پسته ها می شود.
وقتی آب آن رفت پسته ها را یا داخل سبد یا روی پارچه ای تمیز در مکانی که آفتاب به آن ها بتابد بریزید و اجازه بدهید خشک شوند.
همیشه به اندازه مصرف بپزید، چون وقتی خشک شد، سفت می شود.
حتی می توانید گردو ها را در فریزر قرار دهید. در این صورت گردو ها برای یک تا دو سال محفوظ خواهند ماند.
خشک کردن بادام هم مانند خشک کردن گردو است فقط با این تفاوت که دیگر نیازی به شستن ندارد.
دقت کنید که پوست گردو دستها را سیاه می کند، اگر می خواهید دست هایتان رنگ نگیرد ابتدا دستکش پزشکی یا دستکش ظرفشویی به دست کنید.
زمانی که پوست گردو را فشار می دهید، باید اثر انگشت روی پوست سبز بماند، بدون آن که زیر پوست سیاه شود. این نشان می دهد که مغز گردو کاملا آماده است و شکل گرفته است.
نیم ساعت قبل از زمان مصرف آنها را از فریزر خارج کنید تا یخ زدایی شوند.
خشک کردن گردو از خشک کردن پسته و بادام و … کمی سخت تر است.
روش جدا کردن پوسته سبز رنگ روی گردو
نویسنده: تیم تحریریه دکتر انوشه