وقتی خشک شدند، آن ها را خارج کنید.
روش های خشک کردن سیب درختی
سیب ها روی پارچه نخی تمیز و خشک یا در سبد یا روی توری استیلی ضد زنگ بچینید.
در صورت تمایل قسمت سفت میان سیب را با کارد یا با سر ماسوره خارج کنید.
گرچه این گلها خوردنی نیستند اما برای تزیین میوه های خشک شده مناسب هستند.
خشک کردن سیب با سولاردم یا مایکروفر یا مایکروویو
می توانید پوست سیب ها را مانند تصویر، به شکل گل رول کرده و خشک کنید.
وقتی می خواهید میوه ها را از روی بخاری بردارید حس می کنید هنوز مقداری آب دار است، این به خاطر گرم بودن میوه ها می باشد، اگر مدتی بگذرد و میوه ها خنک شوند می بینید که میوه ها کاملاً خشک شدهاند.
روش نگهداری برگه سیب
سیب های شیرین ار با پوست هم می توانید برش بزنید.
نیم ساعت دیگر سینی را در فر قرار دهید.
اگر در هوای آزاد سیب ها را خشک می کنید، روی آنها را با پارچه تمیز و نازک بپوشانید و هنگام شب آن داخل خانه بیاورید تا رطوبت هوای شب و شبنم مانع خشک شدنشان نشود.
برش های سیب را در سینی مسی و یا رویی چیده و روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید.
می توانید سیب ها را با پوست به صورت حلقه ای یا قاچ شکل برش دهید.
خشک کردن سیب روی بخاری یا شوفاژ
نکته : اگر می بینید سیب ها می سوزند. توان را به ۳۶۰ کاهش دهید.
سیب ها را روی هم انباشته نکنید، زیرا جریان هوا باید در لابه لای میوه ها به خوبی حرکت نماید.
ضخامت برش های سیب یک اندازه باشد تا بطور همزمان خشک شوند.
سینی را در دستگاه گذاشته و با توان ۹۰۰ وات، سه دقیقه زمان دهید.
هر یک ساعت سیب ها را پشت و رو کنید.
در سینی فر کاغذ روغنی انداخته و برش ای سیب را یک لایه روی آن بچینید.
برش های سیب را روی توری خشک کن با کمی فاصله بچینید.
سیب ها را در محلی بالاتر از سطح زمین طوری قرار دهید که حداکثر نور آفتاب به آنها رسیده و هوا به راحتی میانشان جریان یابد.
خشک کردن سیب در فر
برای بهرهمندی از خواص سیب در تمامی فصول سال، می توانید این میوه پر خاصیت را در فصول فراوانی آن خشک کنید. چند روش برای خشک کردن سیب وجود دارد که در این مطلب به آن می پردازیم.
نکات مهم در انتخاب سیب و آماده کردن
سیب ها را به خوبی شسته و خشک کنید.
برای پذیرایی می توانید سیب ها را قالب بزنید تا شکیل تر و زیباتر شوند.
در صورت تمایل می توانید روی برش های سیب ادویههایی مانند دارچین یا فلفل شیرین بپاشید.
کم شدن حجم میوههای خشک شده نشان دهنده این است که کاملا خشک نشدهاند، در چنین شرایطی میتوانید آنها را مجددا در هوای آزاد یا داخل فر قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
فقط از سیب های رسیده و بدون لک استفاده کنید.
برخی برای اینکه برش های سیب سیاه نشوند، به آنها آب لیمو می زنند.
برای اطمینان از خشک شدن کامل سیبها در ظرف را به مدت ۳-۴ روز باز بگذارید.
سپس سینی را شسته و دوباره همان سیب ها را بچینید.
سعی کنید تا حد امکان از پارچه ای استفاده کنید که پرز نداشته باشد.
بار دوم دستگاه را روی دو دقیقه با توان ۶۰۰ وات تنظیم کنید.
ممکن است دفعه اول و دوم نتیجه دلخواه بدست نیاید، اما کم کم زمان و وات مناسب را بدست خواهید آورد.
زمان تقریبی خشک شدن برگه ها ۳ تا ۷ روز است که البته به آب و هوای منطقه هم بستگی دارد و ممکن است به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
معمولا خشک شدن سیب ها حدود ۱۲ تا ۱۳ ساعت (از شب تا صبح) زمان می برد.
سعی کنید یکی نازک و یکی ضخیم نباشد، در غیر این صورت، در فر نازک ها سوخته و ضخیم ها خیس می مانند.
در این روش سیب ها را برشهای حدود نیم سانت زده و در سینی پیرکس بچینید.
خشک شدن سیب ها ۱۲ تا ۲۴ ساعت زمان می برد.
برای اینکه بتوانید میوه های خشک شده ای خوبی داشته باشید سعی کنید شب میوه ها را برش داده و روی بخاری یا شوفاژ بچینید و بگذارید تا خشک شوند
در این روش هم باید برش های سیب نازک باشد.
سیب هایی که کاملا خشک شده باشند، ۹ الی ۱۲ ماه در مکان خشک و خنک قابل نگهداری هستند.
سایر نکات
سپس ۲۴ ساعت در دمای اتاق بگذارید تا کاملا خشک شوند.
می توانید برش ها را حدود ۱۰ دقیقه در مخلوطی از آبلیمو، آب آناناس و آب یا فقط آب و آبلیمو قرار داده و سپس آبکش کنید.
البته این زمان تقریبی است و به ضخامت و نوع سیب بستگی دارد.
سینی را برای مدت یک ساعت در فر ۵۵ الی ۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید.
اگه دوست دارید طعم ترش و شور بگیرد پس از چیدن داخل سینی، با برس روی سیبها را آبلیمو و نمک بزنید.
بهتر است برگه ها را در ظرف سفالی، پاکت ، کیسه های پارچه ای، شیشه و یا قوطی فلزی ضد زنگ ذخیره کنید.
برگه های نیمه خشک را می توانید نوش جان کنید ولی باید در یخچال نگهداری شوند.
در این روش ضخامت برش های سیب حدود نیم سانت باشد.
برگه سیب ها را در ظرف دربسته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
پس از خاموش کردن فر، سینی را خارج نکنید و اجازه دهید سیب ها در فر کاملا خنک شوند.
پس از نیم ساعت سینی را خارج کرده و سیب هار کمی زیر و رو کنید.
در این روزهایی که قیمت خشکبار نجومی شده، می توانید از میوه های خشک برای میان وعده، تغذیه مدرسه بچه ها و همچنین آجیل شب یلدا استفاده کنید. یکی از این خوشمزه های دوست داشتنی برگه یا چیپس سیب است که با خشک کردن سیب بدست می آید.
وقتی آب سیب ها خارج شد ، سینی را خارج کرده، برگه ها را در ظرفی دیگر قرار دهید.
در این روش بهتر است برش های سیب نازک باشد تا زودتر خشک شوند.
خشک کردن سیب در آفتاب یا سایه
وقتی سیب ها حالت چروکیده پیدا کردند زمان خارج کردن آنها از ماکروفر است.
خشک کردن سیب در دستگاه میوه خشک کن
تجربه های خود در زمینه خشک کردن سیب را با ما در میان بگذارید. منتظر خواندن نظرات شما هستیم.
هر روز چند بار ظرف را تکان دهید تا اگر رطوبتی در سیبها باقی مانده، از بین برود.
هر چه بیشتر در فر بماند تردتر می شود.
می توانید برش های سیب را روی کاغذ روغنی یا فویل چیده و روی شوفاژ بگذارید.
در آفتاب، برش ها زودتر و سریعتر از سایه خشک می شوند.
در صورت تمایل با فرچه رویشان آبلیمو بمالید تا سیاه نشوند.
تا زمان خشک شدن، روزی چند بار سیب ها را زیر و رو کنید.
تایم های دو دقیقه ای با توان ۶۰۰ وات را ادامه دهید تا سیب ها حدودا ۷۰ درصد خشک شوند.
در این روش باید به قدر کافی صبر و حوصله داشته باشید و مدام سیبها را چک کنید.
خشک کن را با ۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
برای جلوگیری از سیاه شدن سیب می توانید آن را بلافاصله پس از برش در آب نمک ( ۱۰ گرم نمک در یک لیتر آب) فرو ببرید.
نکته: شیرینی آب آناناس از ترشی آبلیمو می کاهد.
می توانید سیب ها را روی توری فر بچینید.
سپس سینی را بیرون آورده و سیب ها را زیر و رو کنید.
سیب های خشک شده را باید از رطوبت، حشرات و گرد و غبار حفظ کرد.