مشکی در پاسخ به این سوال که آیا این مشکل در سایر استان های کشور به صورت اپیدمی وجود دارد، گفت: هنوز آمار دقیقی از استان های دیگر نداریم، اما با توجه به اینکه در تهران و بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) که یکی از استان های کشور است. بیمارستان های پیشرو و تخصصی در حوزه کودکی می باشد. موارد قطعی این ویروس ثبت شده است. مطمئناً این بیماری در مناطق دیگر نیز می تواند وجود داشته باشد، اما از آنجایی که علائم این بیماری مشابه سایر بیماری های گوارشی است، می توان به طور قطعی این بیماری را تشخیص داد. این اتفاق نیفتاده است، اما از آنجایی که این بیماری درمان خاصی ندارد، ضروری است که بیمار بلافاصله با پزشک مشورت کند و مایع درمانی را شروع کند، اما همانطور که گفتم این بیماری کشنده نیست و جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد. با توجه به اینکه در این بیماری مایعات زیادی دفع می شود، درمان باید در اسرع وقت توسط پزشک انجام شود و از درمان های خودسرانه به خصوص آنتی بیوتیک های نامناسب خودداری شود. درمان ها می توانند بیماری را بدتر کنند.
اینفوگرافیک روتاویروس
مشکی با اشاره به روش انتقال روتاویروس گفت: روش انتقال این بیماری مانند سایر بیماری های گوارشی است و رعایت بهداشت و شستن دست ها بسیار مهم است و به کاهش انتقال بیماری کمک می کند.
آیا روتاویروس واکسن دارد؟
وی درباره واکسیناسیون این بیماری گفت: در بسیاری از کشورها واکسیناسیون روتین علیه این بیماری انجام می شود، اما با توجه به هزینه و گستردگی شیوع آن، واکسیناسیون این بیماری جزو برنامه های روتین ایمن سازی در کشور ما نیست. البته واکسن موجود است و در دو و چهار ماهگی به کودکان تزریق می شود.
معاون پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه اپیدمی این بیماری همه ساله در کشور ما اتفاق می افتد و چیز جدیدی نیست، گفت: با توجه به اینکه در فصل گرما شاهد انواع بیماری های گوارشی و اینها هستیم. علائم در انواع بیماری های گوارشی ویروسی تقریباً یکسان است، ممکن است تشخیص و افتراق آن کمی دشوار باشد و تصور کنند که با بیماری گوارشی شایع مواجه هستند و به پزشک مراجعه نکنند، بنابراین پیشنهاد می کنیم در صورت بروز علائم به ویژه اسهال شدید، حتماً باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کرد، او را ارجاع داد تا درمان های اولیه شروع شود و کودک با مشکل کم آبی مواجه نشود. با شروع درمان، تقریبا مطمئن هستیم که این بیماری خطرناک نیست و قابل درمان است.
وی با بیان اینکه این بیماری خطرناک نیست، ادامه داد: البته موارد زیادی می تواند وجود داشته باشد و با توجه به اینکه استفراغ و اسهال از علائم شایع این بیماری است، در صورت عدم رسیدگی به موقع این کودکان به دلیل کمبود آب که این کودکان متوجه می شوند که ممکن است در معرض خطر باشند، حتی اگر این بیماری کشنده نباشد. این بیماری درمان خاصی ندارد و درمان های مورد استفاده درمان های نگهدارنده است، اما مشورت با پزشک در مراحل اولیه بیماری کودک بسیار مهم است.
گزارش اخبار پزشکی و بهداشتی: معاون رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه روتاویروس و بیماری ناشی از آن خوشبختانه خطرناک و کشنده نیست، گفت: نکته مهم در درمان این بیماری این است که درمان های خودسرانه به ویژه آنتی بیوتیک درمانی می تواند باعث شود. بیماری بدتر آهسته. تدریجی
«علی مشکی» معاون پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت وگو با خبرنگار ایلنا درباره شیوع بیماری روتاویروس و هشدار درباره شیوع این بیماری در تهران، گفت: ویروس روتاویروس یکی از شایع ترین ویروس های بیماری های گوارشی در کودکان است و این بیماری عموما در کودکان زیر 5 سال شایع است. ویروس روتا و بیماری ناشی از آن خوشبختانه کشنده نیست اما علائم غالب مانند سایر بیماری های گوارشی اسهال و استفراغ است و افرادی که به مراکز درمانی مراجعه می کردند این علائم را داشتند.
علائم روتاویروس
هر آنچه باید در مورد روتاویروس بدانید
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: درمان اولیه این بیماری که عمدتا مایع درمانی است باید با تشخیص پزشک آغاز شود. نکته مهم در درمان این بیماری این است که درمان خودسرانه به ویژه آنتی بیوتیک درمانی و درمان آنتی بیوتیکی می تواند باعث تشدید بیماری شود و خانواده باید نسبت به این مشکل آگاه باشند ضمن اینکه جای نگرانی خاصی وجود ندارد و با ظاهر از علائم به پزشک مراجعه کنید و در صورت تشخیص این بیماری توسط پزشک، درمان را به موقع شروع کنید تا روند بهبودی بیمار تسریع شود.