راهنمای خرید قهوه ترک • تصویر از مجله زندگی


قهوه ترک یکی از محبوب ترین انواع قهوه در ایران است. شاید همه ما حتی یک بار این نوشیدنی جذاب را امتحان کرده باشیم و برای بسیاری از ما قهوه ترک دروازه ای به دنیای بی نظیر نوشیدن قهوه است. یعنی از طریق قهوه ترک با این نوشیدنی جذاب آشنا شدیم و از آن زمان سیر نشدیم. در ادامه این مطلب با این نوشیدنی مقوی بیشتر آشنا می شویم و نکات مهم هنگام خرید را می دانیم.

خرید قهوه از خوش کالا

خرید قهوه ترک این کار به راحت ترین شکل ممکن در کافه خوشکالا امکان پذیر است. شما قادر خواهید بود قهوه خود را از بین بیش از 400 مدل مختلف انتخاب کنید و در صورت لزوم از مشاوره تخصصی کارشناسان بازرگانی بهره مند شوید.

قهوه ترک چیست؟

به چند قرن پیش برگردیم. در قرن پانزدهم، قهوه برای اولین بار در اتیوپی کشف شد. روش دقیق این کشف دقیقاً مشخص نیست و رایج‌ترین روایت بیان می‌کند که روزی یک گله‌دار بز متوجه شد که بزهایش پس از تغذیه از یک گیاه خاص، فعال‌تر شده و حتی شب‌ها دچار بی‌خوابی می‌شوند.

پس از آن، قهوه بیشتر و بیشتر گسترش یافت و از اتیوپی به یمن امروزی راه یافت. از آنجا توسط بازرگانان به استانبول و امپراتوری عثمانی منتقل شد و در اینجا بود که برای اولین بار از این دانه های قهوه همانطور که امروزه می شناسیم استفاده شد.

در واقع شرایط آب و هوایی ترکیه برای کشت و رشد گیاهان قهوه مناسب نیست و قهوه ترک روشی از تهیه قهوه است که در امپراتوری عثمانی رایج شد. این به معنای برشته کردن دانه های قهوه سبز، آسیاب کردن و پودر کردن آنها و دم کردن آنها در ظروف خصوصی به نام جازوه یا ایبریک است.

نکات مهم خرید قهوه ترک

امروزه با گسترش مصرف روزانه قهوه و افزایش علاقه مندان به این نوشیدنی می توان برندها و مدل های مختلف قهوه ترک را تهیه کرد. اما مانند هر غذای دیگری، قهوه ترک مورد علاقه هر فرد می تواند با دیگری متفاوت باشد. بنابراین، انتخاب آن از مدل های مختلف می تواند تا حدودی دشوار باشد.

خرید قهوه ترک از خوش کالا

خرید قهوه ترک با کیفیت

هنگام خرید قهوه، اساسی ترین اصل، خرید دانه های با کیفیت است. اگر دانه های قهوه خوبی نداشته باشید، حتی حرفه ای ترین باریستاها هم نمی توانند از آنها یک نوشیدنی خوب درست کنند. پس در وهله اول خرید از برندها و فروشگاه های معتبر را در نظر بگیرید. یک فروشگاه معتبر معمولا چندین مدل مختلف قهوه ترک را برای پوشش ذائقه های مختلف عرضه می کند و همچنین می تواند اطلاعات جامعی را در مورد هر یک در اختیار شما قرار دهد که در تصمیم گیری موثر است.

به بسته بندی قهوه توجه کنید. بهتر است از کیسه های زیپلاک آلومینیومی چند لایه با دریچه هوای یک طرفه استفاده کنید. این بسته پودر قهوه ترک از شما در برابر نور مستقیم، جریان هوا و رایحه های احتمالی موجود در هوا محافظت می کند و همچنین به دلیل وجود دریچه یک طرفه به آزاد شدن دی اکسید کربن ایجاد شده در هنگام برشته کردن قهوه کمک می کند.

قهوه ترکی عربیکا یا روبوستا؟

درخت قهوه دارای دو نژاد اصلی عربیکا و روبوستا است. هر کدام از این قهوه ها ویژگی های حسی و طعمی خاص خود را دارند. به عنوان مثال، اگر بخواهیم تفاوت این دو را خیلی کوتاه توضیح دهیم، به خاطر داشته باشید که قهوه عربیکا بیشتر به دلیل طعم بهتر، تلخی کمتر، اسیدیته و شیرینی بیشتر و همچنین مایع قابل نوشیدن بیشتر شناخته شده است. در مقابل قهوه روبوستا تلخی و کافئین بیشتری دارد، طعم پیچیده عربیکا را ندارد و کافئین و غلظت بیشتری دارد.

به طور کلی اگر به دنبال بهترین عطر و طعم قهوه ترک هستید، عربیکا و اگر به دنبال بالاترین میزان کافئین هستید، قهوه روبوستا را انتخاب کنید. و اگر به دنبال تعادل بین این دو ویژگی هستید، از ترکیب این دو نژاد استفاده کنید.

اگرچه می توان از یک دانه برای دم کردن قهوه ترک استفاده کرد، اما ذائقه ایرانی قهوه های ترکی با قوام بیشتر را ترجیح می دهد. به عنوان مثال، ترکیب 30 درصد عربیکا با 70 درصد روبوستا و نوشیدنی های غالب عربیکا ممکن است از نظر بافت و عطر، انتظارات را برآورده نکند. اما در نهایت باید با امتحان انواع قهوه ذائقه خود را پیدا کنید.

آیا تاریخ تولید قهوه ترک مهم است؟

در صورت خرید قهوه از برندهای معتبر، تاریخ تولید و انقضا را روی بسته بندی آن مشاهده خواهید کرد. استفاده از قهوه کهنه باعث بیماری یا مسمومیت نمی شود. اما به جرات می توان گفت که این بهترین انتخاب نیست. همانطور که قبلاً به اختصار اشاره شد، پس از برشته کردن، دی اکسید کربن از قهوه خارج می شود و با آزاد شدن این گاز برخی از خواص خوب قهوه نیز از بین می رود.

از طرفی قهوه پس از برشته شدن با هوای محیط واکنش داده و اکسید می شود که به سرعت از کیفیت آن می کاهد.

هر قهوه به دلیل ویژگی های دانه ها و برشته شدن، ماندگاری طلایی دارد. یعنی قبل و بلافاصله بعد از برشته شدن قابل استفاده نیست و همچنین بعد از مدت طولانی کیفیت اولیه خود را از دست می دهد. اگر قهوه آسیاب شده می‌خرید، که معمولاً قهوه ترک به‌طور معمول به فروش می‌رسد، بهتر است هر بار فقط مقدار مورد نیاز خود را برای یک ماه بخرید و تا حد امکان قهوه تازه برشته شده دم کنید. این یعنی حدود 7-10 روز پس از برشته کردن.

به قهوه را آنلاین بخرید شما می توانید مدل دلخواه خود را از بین محصولات فروشگاه خوش کالا انتخاب و با ارسال رایگان در تهران دریافت نمایید.

انبار قهوه ترک

همانطور که می بینید، هر چه تاریخ بو دادن قهوه بیشتر می گذرد، کیفیت آن بیشتر کاهش می یابد. اما با رعایت اصول اولیه، می توانید برای مدت طولانی تری از قهوه با کیفیت لذت ببرید.

ابتدا در صورت امکان قهوه را به صورت دانه آماده کرده و قبل از دم کشیدن به مقدار لازم آسیاب کنید. اما بسیاری از آسیاب‌های قهوه خانگی فاقد قدرت آسیاب کردن دانه‌های قهوه در سطحی مناسب برای دم کردن ترکی هستند.

اگر باید قهوه آسیاب شده و پودر شده تهیه کنید، آن را در محیطی دور از حرارت و نور مستقیم قرار دهید. یعنی کابینت های نزدیک اجاق گاز برای نگهداری قهوه مناسب نیستند.

همچنین از بسته بودن کامل پاکت قهوه و جلوگیری از گردش هوا و تماس مستقیم با هوا اطمینان حاصل کنید و از عدم وجود ادویه های معطر در محیط نگهداری قهوه مطمئن شوید.

دیده شده است که افراد قهوه را در یخچال نگهداری می کنند که به دلیل وجود رایحه های مختلف و رطوبت زیاد محیط اصلا مناسب نیست. اگر می خواهید قهوه را منجمد کنید، باید از کیسه های وکیوم استفاده کنید.

به طور کلی نور مستقیم، تماس با هوا، رطوبت و وجود رایحه های دیگر 4 عامل اصلی کاهش کیفیت قهوه هستند.

قهوه اسپرسو را در خوش کالا خریداری کنید

خرید قهوه ترک در فروشگاه اینترنتی خوشکالا

خوش کالا با گرد هم آوردن بهترین برندهای قهوه، خرید قهوه مناسب را به راحت ترین راه تبدیل کرده است. با مطالعه توضیحات هر محصول می توانید قهوه مورد علاقه خود را سفارش دهید. یک کافی شاپ باید بتواند نیازهای شما را برآورده کند و در انتخاب قهوه مناسب با نیازتان به شما مشاوره دهد.

قهوه اسپرسو بخرید این کار به راحت ترین شکل ممکن در کافه خوشکالا امکان پذیر است. شما قادر خواهید بود قهوه خود را از بین بیش از 400 مدل مختلف انتخاب کنید و در صورت لزوم از مشاوره تخصصی کارشناسان بازرگانی بهره مند شوید.



مجله ازدواج