دهه فاطمیه 1403 از چه زمانی آغاز شد؟ • تصویر از مجله Life


دهه فاطمیه

ایام فاطمیه 1403 – تاریخ شروع و پایان

تاریخ دقیق ایام فاطمیه را در سال 1403 در ادامه این مقاله آورده ایم. با توجه به اینکه سال شهادت حضرت زهرا (س) در تاریخ متغیر است، باید هر سال این روز را در تقویم به درستی بررسی کنید.

یکی از مهمترین ایام در تقویم هر مسلمان، دهه فاطمیه است. دهه فاطمیه یکی از مهم ترین دهه های عزاداری شیعیان و عاشقان خاندان نبوی است. اما دقیقا روز فاطمیه چیست؟ با توجه به تغییر روزهای قمری سال و نامشخص بودن تاریخ دقیق شهادت حضرت زهرا، تاریخ دهه فاطمیه هر سال نسبت به سال قبل تغییر می کند.

تاریخ ایام فاطمیه 1403

دهه یا ایام فاطمیه 1403 از روز جمعه 25 نوامبر 1403 آغاز و در روز پنجشنبه 15 دسامبر 1403 به پایان رسید. بنابراین مردم می توانند در این مدت برای برگزاری مراسم خود اقدامات لازم را انجام دهند. در تقویم سال 1403 خورشیدی، یکشنبه 24 آذر به مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س) تعطیل رسمی اعلام شده و در همه جای ایران تعطیل است.

در صورت تمایل می توانید مراسمی به نام مراسم دهه اول یا دوم فاطمیه را در این روز ترتیب دهید و از دوستان و آشنایان خود برای برپایی این مراسم عزاداری دعوت کنید.

روایات مختلفی وجود دارد که تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) را بین 40 روز تا 8 ماه پس از رحلت پیامبر (ص) نشان می دهد. اما در مجموع علمای شیعه از میان همه این وظایف، دو تاریخ را معتبر می دانند، 75 روز و 95 روز پس از رحلت پیامبر.

چرا در تاریخ شهادت حضرت زهرا (س) اختلاف است؟

بسیاری از مردم همیشه این سوال را در ذهن دارند که علت تفاوت تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) چیست و چرا در همان زمان به درستی در تاریخ ثبت نشده است؟ این ممکن است برای شما جالب باشد، اما در ابتدا، نوشتار عربی هیچ علامتی را شامل نمی شد. نه نقطه و نه عربی هیچ نقشی در دستور زبان عربی نداشتند. به همین دلیل تمام حروف عربی در ابتدا شکل مشترک و مشابهی داشتند. به همین دلیل در زمان شهادت حضرت زهرا هفتاد را هفتاد و نود و نود می نوشتند. به همین دلیل امروزه مورخان نمی توانند این دو چهره را به خوبی تشخیص دهند و این رقم سال ها مبهم و فرضی باقی مانده است.

پیام ها و ارزش ها در ایام فاطمیه

ایام فاطمیه فرصتی فرخنده برای تأمل در فطرت و ارزش هایی است که حضرت فاطمه زهرا(س) برای مسلمانان نماد آن است. در ادامه به برخی از ارزش‌ها و پیام‌هایی اشاره می‌کنیم که امروز باید مورد توجه قرار گیرند:

عشق و ارادت به اهل بیت(ع): در ایام فاطمیه دعوت می شود تا محبت و ارادت خود را به اهل بیت(ع) ابراز کنیم. اهل بیت (ع) مصداق عدالت و استقامت و صبر بودند و ما باید از آنها الگو بگیریم.
صبر: حضرت فاطمه (س) در زندگی خود با صبری بی سابقه مواجه شد. این روزها فرصتی است تا بردباری و صبر در برابر مشکلات و امتحانات را به عنوان یک ارزش بزرگ بیاموزیم.
صبر و تواضع: حضرت فاطمه (س) در برابر ناملایمات و مشکلات، خضوع و شکیبایی بسیار از خود نشان داد. امروزه باید در رفتار و زندگی خود مدارا و تواضع را پیشه کنیم.
عدل و انصاف: حضرت فاطمه (س) مظهر عدل و انصاف بود. امروزه باید در رفتار، قضاوت و رفتار خود با دیگران به عدالت توجه کنیم و از نابرابری و ظلم بپرهیزیم.
خدمت به نیازمندان: حضرت فاطمه (س) همواره علاقه مند به خدمت به نیازمندان بوده است. امروزه باید به خدمت به نیازمندان و کمک به نیازمندان نیز توجه کنیم.
هدف از ایام فاطمیه بازگشت به ارزش ها و معارف اهل بیت(ع) است. باید این روزها را فرصتی برای انعکاس و ارتقای روحیه و پیاده سازی ارزش های معنوی در زندگی مان قرار دهیم.

امتیاز نهایی

همانطور که در این مطلب خواندید تاریخ دقیقی برای شهادت حضرت زهرا (س) وجود ندارد. زیرا عدد عربی نشان داده شده در تاریخ مبهم است. به همین دلیل هر سال روز و ماه فاطمیه تغییر می کند. در این مطلب تاریخ دقیق ایام فاطمیه در سال 1403 را برای شما آورده ایم تا برنامه ریزی دقیقی برای برگزاری مراسم خود داشته باشید.



مجله ازدواج