وی با اشاره به سیاست های پولی ترجیحی و افزایش قیمت جهانی کالاها گفت: سال گذشته برای 4200 ارز 8 میلیارد دلار در بودجه در نظر گرفته شده بود اما در عمل حدود 17 میلیارد دلار تخصیص داده شده است. امسال حدود 23 میلیارد دلار به کمک های بلاعوض اختصاص خواهیم داد. بنابراین حمایت ها را افزایش دادیم و دولت از حذف 4200 ارز پولی دریافت نکرد.
به گزارش ایرنا، مسعود میرکاظمی در نشست با خبرنگاران گفت: سال گذشته در شرایطی قدرت را به دست گرفتیم که کشور در شرایط صفر یعنی منفی بود. ذخایر کشور بین 30 تا 70 درصد کمتر از حداقل بوده که به هیچ وجه نباید کمتر از آن باشد.
وی در خصوص اجرای سیاست های بازدارنده برای جلوگیری از خلق پولی و در عین حال با تاکید بر رشد اقتصادی 8 درصدی گفت: این سیاست ها به رکود اقتصادی منجر نمی شود زیرا ما بودجه پروژه های عمرانی را پرداخت می کنیم. در واقع با ایجاد انضباط مالی و حذف اضافه پرداختی ها باید از افزایش پایه پولی جلوگیری کرد. رکود زمانی رخ می دهد که پولی که ما تخصیص می دهیم تخصیص نیافته و هزاران پروژه فعال شود.
رئیس سازمان برنامه به بدهی ناشی از اوراق مالی منتشر شده توسط دولت قبل پرداخت و گفت: پارسال ماهانه 12 هزار میلیارد تومان اوراق تسویه می شد. امسال نیز 15 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق دولت قبل را تسویه می کنیم. اگر بدهی نبود و می توانستیم برای پروژه های عمرانی تخصیص دهیم، نتایج بسیار چشمگیری می گرفتیم. با این حال خدا خیر کرد و با وجود شرایطی که گفتم توانستیم سال گذشته 200 هزار میلیارد تومان به بودجه عمرانی اختصاص دهیم.
مسئول سازماندهی برنامه و بودجه با بیان اینکه منابع باید باشد حقوق کارمندان را افزایش دهید باید مشخص شود و منجر به افزایش پایه پولی و تورم نشود، گفت: این سوال در حال بررسی است و احتمالا در شهریورماه تصمیم گیری خواهد شد.
میرکاظمی در تداوم پرداخت نقدی کمک های بلاعوض و در مورد سوال کالابرگ نیز گفت: کالابرگ به این معنا نیست که کاتالوگ منتشر شود تا بتوان از طریق آن کالاها را خریداری کرد، بلکه به این معناست که با فراهم شدن سازوکارها و طراحی سیستم خاص، پول یارانه مستقیم به حساب کاربری واریز می شود. حساب پس از خرید مردم کالاهای اساسی.فروشنده به سپرده. رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در قانون آمده است که کمک بلاعوض باید به صورت کالا باشد اما بررسی های رسمی نشان می دهد که مردم می خواهند در استفاده از آن آزاد باشند. با این حال، رسانه ها سعی می کنند روشن کنند مردم کدام روش را می پسندند و به نفع آنهاست.
وی همچنین به ارزیابی معلمان پرداخت و گفت: هدف از رتبه بندی معلم، افزایش کیفیت آموزش. خود رتبه بندی هدف نیست. ماهانه 1 میلیون تومان و در مجموع 11 میلیون تومان به حساب معلم واریز کردیم. با آماده شدن سفارشات معلمان، مابه التفاوت پرداخت خواهد شد.
وی بیان کرد: تلاش ما این است که به اندازه بودجه موجود در خزانه تخصیص دهیم و اجازه نمی دهیم پایه پولی افزایش یابد.