روش سنتی به سه روش انجام می شود:
- روش گرم کردن یا جوشاندن
- نحوه استفاده از تشک
- حوضچه های سیمانی
یک جوشانده خوشمزه برای همه سلیقه ها
در روش حرارت دادن ابتدا خرماها را در قابلمه می ریزیم و به اندازه وزن خرما آب اضافه می کنیم. سپس روی آتش می گذاریم تا خرما به صورت شیره در آب حل شود و به غلظت لازم برسد. در نهایت آن را صاف کرده و شیره را در ظرف مخصوص بسته بندی می کنیم.
روش های تولید شیره خرما
برای تولید شیره خرما به صورت صنعتی، در کارگاه ها و مکان های مخصوص، خرمای کاملا رسیده را با آب در حجم زیاد گرم می کنند، بنابراین با جوشاندن شیره خرما به دست می آید. در شیره خرما صنعتی از مواد افزودنی استفاده می شود.
در مورد فواید شیره خرما در زندگی انسان می توان کتاب های زیادی نوشت. اما در این مقاله به خواص بسیار مهم این معجون عالی اشاره می کنیم:
- شیره خرما در افزایش قدرت یادگیری، هوش و فعالیت بدنی دانش آموزان بسیار موثر است.
- شیره خرما به دلیل داشتن فیبر برای درمان یبوست بسیار مفید است.
- سلامت دستگاه گوارش به دلیل افزایش باکتری های مفید در بدن با کمک این غذای خوشمزه بهبود می یابد.
- استفاده از شیره خرما برای تقویت بینایی و جلوگیری از خشکی چشم توصیه می شود.
- این معجون برای زنان باردار و زایمان آسان آنها بسیار مفید است.
حدس زدن ماهیت شیره خرما احتمالاً کار سختی نیست. همانطور که همه می دانند خرما با طبع گرم و خشک خود گزینه مناسبی برای رفع سردی یا رطوبت بدن محسوب می شود. آب به دست آمده از این میوه مغذی و پرخاصیت خاصیت گرم و خشک دارد. با خرید شیره خرما می توانید یک ماده غذایی با ارزش و مفید را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا سردی و رطوبت غذاهای روزانه مانند برنج را که معمولا سرد بوده و باعث رطوبت و نفخ در بدن می شود، از بین ببرید. البته به افراد گرم مزاج توصیه می شود در مصرف شیره خرما احتیاط کنند. شیره خرما به دلیل گرمابخش بودن و همچنین خواص و ویتامین های فراوانی که دارد بهترین انتخاب برای گرم کردن و تقویت سیستم ایمنی بدن در ماه های سرد سال است. اگر به دنبال پاسخ سوالات خود در مورد ماهیت شیره خرما از دیدگاه طب سنتی هستید، می توانید در مقاله مربوطه در مورد ماهیت این شیره بیشتر بخوانید.
خواص شیره خرما در یک نگاه
در روش سوم از حوضچه های سیمانی استفاده می شود. این حوض ها حدود یک و نیم متر ارتفاع دارند و برای فرآیند تهیه آب میوه در نظر گرفته شده اند. خرماها روی هم چیده می شوند و در اثر فشار شیره آن بیرون می آید. شیره خرمای تولید شده از سوراخ های طراحی شده در کف حوض خارج شده و آماده مصرف مشتریان می شود. در زبان محلی به این روش مدابسه می گویند. دو روش آخر تهیه شیره خرما را روش سرد نیز می گویند.
قند موجود در خرما و شیره خرما مهمترین سوخت مورد نیاز مغز انسان است. این غذا به دلیل وجود مواد مغذی مختلف در شیره خرما به صبحانه ای مقوی و میان وعده ای انرژی زا برای کودکان و بزرگسالان تبدیل شده است. خرما علاوه بر قند طبیعی حاوی انواع ویتامین های A، B، C و پروتئین های لازم برای بدن است. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا به شما ارائه دهیم خواص شیره خرما و بیایید در مورد روش های تهیه آن بیشتر بدانیم.
تهیه محصولات جدید و فرآورده های شیره خرما چرخه سلامت و تغذیه را بهبود می بخشد. با وجود قندهای طبیعی مانند فروکتوز، ساکارز و گلوکز در شیره خرما می توانید به راحتی و با اطمینان آنها را مصرف کرده و جایگزین قندهای مصنوعی کنید.برخی از این محصولات شیرین شده با شیره خرما عبارتند از:
- حلوا با شیره خرما
- بستنی شیره خرما
- کیک و شیرینی
- آب سرکه
- آرد شیره خرما
کم خونی مشکلی است که اکثر افراد از آن رنج می برند و به همین دلیل در زندگی روزمره خود دچار بی خوابی، ضعف و خستگی مفرط می شوند. شیره خرما فرآورده ای است که حاوی مقدار زیادی آهن و اسید فولیک است و هر فردی با مصرف روزانه آن می تواند از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند. با توجه به فواید شیره خرما و خواص فوق العاده آن، همه کودکان، بزرگسالان، جوانان و سالمندان باید این ماده غذایی مفید و انرژی زا را در برنامه غذایی خود قرار دهند. البته لازم به ذکر است که مصرف شیره خرما باید در حد متعادل و اعتدال انجام شود و برنامه غذایی مصرف آن برای سالمندان دیابتی زیر نظر متخصص تغذیه مناسب باشد.
علاوه بر فواید ذکر شده در مصرف شیره خرما، می توانید به نکات زیر نیز توجه کنید:
- درمان کم خونی و رفع خستگی شدید
- بهترین غذا برای ورزشکاران و نوجوانان برای افزایش استحکام و استحکام استخوان ها
- بهترین گزینه برای رشد مو و جوانسازی پوست
- مناسب برای کاهش چربی و کلسترول خون
- با مصرف شیره خرما قوای جنسی را افزایش دهید
- افزایش وزن و بهبود سلامت در افراد لاغر و دارای سوء تغذیه
- به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند
- مناسب برای تنظیم مزاج افراد سرد مزاج.
- دردهای روماتیسمی را کاهش می دهد و قلب را تقویت می کند
ماهیت شیره خرما چیست؟
پس از دانستن خواص شیره خرما (https://soveyda-co.ir/محصول/23/اگر به خوبی مطلع هستید، بهتر است از روش های تولید و فرآوری آن مطلع شوید. این محصول طبیعی و ارگانیک را به سبد خرید خود اضافه کنید… شیره خرما به دو روش قدیمی و مدرن تهیه می شود.
به دلیل خواص شیره خرما و ارزش غذایی بالای آن، این غذا به عنوان یک صبحانه کامل و خوشمزه شناخته می شود و گزینه ای عالی برای شروع یک روز پر انرژی است. با توجه به قیمت بسیار مناسبی که دارد، مصرف این غذا به تمام خانوارهای ایرانی توصیه می شود. با گسترش آگاهی بیشتر در مورد فواید شیره خرما، از این نعمت طبیعی و الهی نهایت استفاده را ببرید تا همیشه سالم و تندرست باشید.
در روش دوم با برگ خرما حصیرهایی تهیه می شود که خرما در آن قرار می گیرد. سپس به دلیل حجم زیاد خرما و فشار ناشی از آن شیره از سبد حصیر خارج می شود.