حقایقی درباره انواع شیرین کننده های مصنوعی • مجله ازدواج


استفاده از شیرین کننده های مصنوعی

زایلیتول، آسپارتام، سوکرالوز. احتمالاً نام آنها را نشنیده اید. با این حال، آنها برای زندگی انسان ضروری هستند. در حالی که بسیاری از مردم فکر می کنند شیرین کننده های مصنوعی بسیار کشنده و خطرناک هستند، آنقدرها هم که به نظر می رسد بد نیستند. اما این بدان معنا نیست که شما همیشه می خواهید از انواع شیرین کننده ها و قندها استفاده کنید. زیرا مصرف بیش از حد آنها می تواند مشکلات زیادی از جمله چاقی، سکته قلبی، دیابت نوع 2 و … را ایجاد کند. اما برای آشنایی بیشتر با انواع شیرین کننده های مصنوعی با ما همراه باشید تا بتوانیم به این سوال به صورت کاملا علمی نگاه کنیم.

آیا قندهای مصنوعی مضر هستند؟

دکتر وارن بردلی، متخصص تغذیه ورزشی توضیح می‌دهد: «بسیاری از قندهای مصنوعی کالری ندارند، کالری بسیار کمی دارند یا بسیار کندتر از قندها متابولیزه می‌شوند. این باعث می شود قندهای مصنوعی به تثبیت قند خون و در عین حال تامین انرژی کمک کنند. در واقع، اگر با بسیاری از متخصصان سلامت صحبت کنید، آنها به شما خواهند گفت که جایگزین‌های شکر حداقل بخشی از پادزهر مصرف زیاد قند هستند. بهداشت عمومی انگلستان توصیه می کند که بیش از 5 درصد از انرژی غذایی روزانه خود را به عنوان قند مصرف نکنید.

اما اکنون به طور معمول روزانه حدود 15 تا 21 درصد شکر و شکر مصرف می کنیم. دکتر بردلی پیشنهاد می‌کند که اینجاست که شیرین‌کننده‌های کم کالری وارد می‌شوند. دکتر داون هارپر می گوید شیرین کننده های مصنوعی کم کالری یا بدون کالری می توانند راه حل ساده ای برای مدیریت سطح قند باشند و در عین حال به حفظ طعم غذاها کمک کنند. دکتر هارپر می گوید: برخی از بیماران من نگران این هستند که استفاده از شیرین کننده ها میل آنها به غذاهای شیرین را افزایش می دهد، یا اینکه شیرین کننده ها با اشتهایشان تشخیص داده نمی شوند و ممکن است باعث افزایش کلی در دریافت کالری شوند. با این حال، سه دهه تحقیق نشان داده است که این بی اساس و نادرست است.

قند چه ضرری برای بدن ما دارد؟

همانطور که می دانید شکر ارزش جایگزینی دارد. برای شروع، می تواند منجر به کالری اضافی شود که بدن ما نمی داند چگونه آنها را تشخیص دهد. سپس بدن را تشویق می کند تا چربی بیشتری ذخیره کند. شکر همچنین می تواند به دندان های ما آسیب برساند و از آنجایی که غذا را خوشمزه تر می کند، بسیاری از ما ممکن است وسوسه شویم که پرخوری کنیم یا از غذاهای شیرین استفاده کنیم. علاوه بر افزایش وزن، قند نیز ممکن است در افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی نقش داشته باشد. اما اگر بخواهید از نظر علمی به آن نگاه کنید، دکتر بردلی می گوید: به طور گسترده پذیرفته شده است که رژیم غذایی سرشار از قند و چربی می تواند منجر به افزایش وزن و مشکلات مربوط به سلامتی مانند دیابت شود. نوع 2 را تشدید می کند.

شیرین کننده های مصنوعی و طبیعی

چگونه یک جایگزین قند مناسب پیدا کنم؟

گزینه هایی که می توان برای جایگزینی شکر و شکر استفاده کرد نیز شیرین هستند. اما به طور کلی، شما چندین گزینه جایگزین دارید:

  1. SUCRALOSE یک شیرین کننده مصنوعی ساخته شده از ساکارز است که تقریباً 600 برابر شیرین تر از شکر طبیعی است. بنابراین شما فقط به مقادیر کم نیاز دارید و مقادیر کمتر به معنای کالری کمتر است. در محصولات پخته شده محبوب است زیرا در حرارت پایدار است. در حالی که بسیاری از شیرین کننده های مصنوعی دیگر در دمای بالا طعم خود را از دست می دهند. این به این معنی است که برای درست کردن یک چیز خوشمزه به مقدار زیادی نیاز ندارید.
  2. آسپارتام حدود 200 برابر شیرین تر از شکر است. این شیرین کننده رایج در انواع محصولات غذایی از جمله برخی نوشیدنی های BCAA یافت می شود. علیرغم شایعاتی مبنی بر افزایش خطر ابتلا به سرطان، مطالعات اپیدمیولوژیک انسانی (که بروز بیماری را در سطح جمعیت بررسی می کند) چنین ارتباطی را نشان نداده است.
  3. ساخارین یک شیرین کننده بدون کالری است که برای دهه ها وجود داشته و 200 تا 700 برابر شیرین تر از شکر طبیعی است. این شیرین کننده در همه چیز از دارو گرفته تا مربا یافت می شود.
  4. زایلیتول که از الیاف گیاهی از جمله انواع توت ها، قارچ ها، پوست درخت غان و پوسته ذرت استخراج می شود، یک پلی ال طبیعی است که به عنوان جایگزین قند استفاده می شود. زیرا حاوی دو سوم کالری قند است. با این حال، زیرا متأسفانه نمی تواند به خوبی جذب شود. بنابراین اگر زیاد مصرف کنیم می تواند اثر ملین داشته باشد.
  5. استویا یک شیرین کننده نسل جدید است که از برگ های گیاه Stevia rebaudiana تهیه می شود. این شیرین کننده عمدتاً در آمریکای جنوبی رشد می کند و حدود 300 برابر شیرین تر از شکر است. اما به طور متوسط ​​حدود 1000 کالری است. بنابراین نیازی به استفاده زیاد از آن نیست و مزیت آن این است که روی قند خون شما تاثیر زیادی نمی گذارد.

چه کسانی باید از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنند؟

استفاده از شیرین کننده های مصنوعی به خصوص برای بدنسازان می تواند مانند یک شمشیر دولبه باشد. زیرا در این ورزش ها ورزشکاران قصد کاهش چربی دارند و مدت زیادی است که رژیم گرفته اند. بنابراین، استفاده از شیرین کننده ها برای تحمل پذیری غذا خوردن آنها گزینه خوبی به نظر می رسد. از طرف دیگر، چون شیرین کننده ها کالری ندارند، می توانند روی اشتهای شما تأثیر بگذارند. وقتی سیستم پاداش غذا در بدن کاملاً سیر نشده باشد، بعداً هوس کالری بیشتری می کنید. این مشکل می تواند منجر به مشکلات پرخوری شود، به خصوص برای ورزشکارانی که کالری روزانه خود را حساب نمی کنند.

شکر مصنوعی در مقابل قند طبیعی

به گفته دکتر بردلی، شیرین کننده های کم کالری بی خطر در نظر گرفته می شوند، اما شواهد قطعی کمی برای حمایت یا ممانعت از استفاده منظم از آنها وجود دارد. معمولاً شیرین‌کننده‌ها را می‌توان به‌عنوان جایگزین شکر در نوشیدنی‌هایی مانند چای یا قهوه استفاده کرد، اما استفاده از آنها را می‌توان به هر غذایی که معمولاً قند بالایی دارد، مانند ماست یونانی، پنیر دلمه، میلک شیک، فرنی و فوم و غیره تعمیم داد. قند مصنوعی به ویژه برای افرادی که کالری مصرف می کنند یا شکر دارند مناسب است. دکتر بردلی می گوید: شیرین کننده های طبیعی مانند عسل یا شربت افرا به سرعت هضم می شوند، قند خون را افزایش می دهند و به دریافت کلی انرژی کمک می کنند. برعکس، برخی از شیرین کننده های کم کالری فاقد ویتامین ها و مواد معدنی موجود در همتایان طبیعی خود هستند. وقتی محدودیت کالری مهم است، شیرین کننده های کم کالری می توانند مفید باشند. علاوه بر این، قندهای طبیعی را می توان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف کرد.

آخرین کلمه

در این مقاله سعی کرده ایم به یکی از مهم ترین سوالاتی که افراد در مواجهه با محصولات شیرین مانند شکر پیش می آورند پاسخ دهیم. به طور کلی شکر و قندهای طبیعی و مصنوعی بیش از حد برای سلامتی مضر هستند.

منبع: داروخانه آنلاین روشا



مجله ازدواج