جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان وزارت بهداشت از ماه اوت • تصویر از مجله Life

معاون فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری در همین راستا اعلام کرد که از این پس با توجه به پیگیری های بازنشستگان و مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، احکام حدود ۴۲۰۰ بازنشسته به تدریج صادر می شود. از روز چهارشنبه (7 تیر) اصلاحات احکام آغاز شده و احکام به تدریج صادر و مابه التفاوت پرداخت می شود و این افزایش از مرداد برای این افراد لحاظ می شود.



مجله ازدواج

سرانجام در پایان فروردین ماه سال جاری، مدیرکل صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت 15 درصد مستمری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: با پیگیری های انجام شده از پرداخت 15 درصد مستمری های وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه های علوم پزشکی، این احکام به حدود 000180 نفر از مستمری بگیران صادر شده است.

وی با بیان اینکه این افزایش حقوق در اسفند ماه 1401 از سوی صندوق بازنشستگی کشوری برای 180 هزار مستمری بگیر اعمال شد، تصریح کرد: زمانی که 15 درصد مصوبات وزارت بهداشت را اعمال کردیم، حدود 4200 نفر باقی ماندند؛ این افزایش حقوق برای 180 هزار مستمری بگیر انجام شد. برخی از آنها که به سقف حقوق رسیده بودند، این سوال در مورد آنها اعمال نشد و برخی از آنها طبق مقررات حرفه مهندسی یک طبقه بالاتر از سایر کارکنان دستگاه های اجرایی قرار می گیرند و به همین دلیل برای این افراد همسان سازی اعمال نشد و با محدودیت هایی همراه بود.

این اظهارات در حالی مطرح شد که برخی از بازنشستگان بهداشت و درمان به دلایلی مشمول افزایش دستمزد 15 درصدی جدید نشدند. رضا فیضی نژاد – معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری در این باره گفت: در سال ۱۳۹۸ که طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ​​اجرا شد، با توجه به اینکه بازنشستگان وزارت بهداشت جزو موسسات دارای نظام پرداخت ویژه هستند، به همین دلیل همسان سازی تاثیری بر حقوق آنها نداشت. با پیگیری های انجام شده از طریق سازمان برنامه و بودجه، جدولی برای این دسته از بازنشستگان در نظر گرفته شد و بر این اساس افزایش حقوق آنها لحاظ شد.

وی در عین حال اعلام کرد در روزهای پایانی سال 1401 با پیگیری های انجام شده مبلغ مابه التفاوت 15 درصدی به حساب مستمری بگیران زیرمجموعه وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه های علوم پزشکی واریز شد.

حقوق بازنشستگان

با توجه به اینکه یکی از مشمولان یکسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند؛ 31 فروردین ماه امسال بود که نعمت الله ترکی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در دیدار با روسای کانون های بازنشستگی دانشگاه های علوم پزشکی 12 استان کشور در خصوص منابع همسان سازی مستمری بگیران، با اشاره به انتشار احکامی برای افزایش حقوق و دستمزدهای علوم پزشکی باید ابتدا تعهدات لازم را در حدود 15 درصد انجام دهیم و در حد وسط این مصوبه را اجرا کنیم. سال 1398 که بودجه به قانون تبدیل شد و چنین منابعی در بودجه پیش بینی نشد، باید منابع به صورت شفاف و شفاف تعیین شود. متأسفانه این اتفاق نیفتاد و اکنون به یک چالش تبدیل شده است.

معاون امور فنی و بیمه صندوق بازنشستگی کشوری وی از اخذ مصوبه افزایش 15 درصدی حقوق 4200 بازنشسته وزارت بهداشت خبر داد.
در اجرای ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه، دولت موظف شد بررسی های لازم را برای برقراری عدالت در نظام پرداخت، رفع تبعیض و تناسب درآمدی و برخورداری از تسهیلات شاغلین، بازنشستگان و بازنشستگان سال های مختلف کشور و ارتش انجام دهد. پیرو این موضوع مهرماه سال ۱۳۹۸ بود که یکسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ​​تصویب شد و مقرر شد یکسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری ​​از قانون دارایی بازگردد.
تصمیمات مربوطه در مرداد ماه 1400 از سوی صندوق بازنشستگی کشوری صادر شد، اما علیرغم بارگذاری تصمیمات صادره در سایت صندوق و مشاهده و وصول تصمیمات مذکور از سوی بازنشستگان این منطقه، تصمیمات صادره تاکنون اجرایی نشده بود و پرداخت حقوق همچنان در گذشته انجام می شد. در آن زمان صندوق بازنشستگی علت اجرایی نشدن تصمیمات را عدم برنامه ریزی و بودجه سازمان اعلام کرده بود.